Bu motorun fiyatını mantıklı bulan da olmuş, çok yüksek bulan da. Gelin farklı bir açıdan bakalım.
Şimdi japonların düşük hacimli yeni modellerinin komik fiyatlarını bilmeyenimiz kalmadı (300cc motorlara 26 - 28 bin tl istemeler falan)
Bu fiyatlar zaten astronomik ve saçma, bunda hem fikiriz.
Eğer japonların bu modellerini referans alırsak bajaj dominar fiyat olarak uygun diyebiliriz. Ama ama ama...
Bu işin aması var
Ben bir motosiklet alacaksam aynı segmentte sıfır veya 2. el yakın fiyatlı, daha kaliteli model var mı diye bir bakarım.
Pulsar 200ns in satış adetlerinde çok başarılı olmasının sebebi fiyat performans olarak neredeyse rakipsiz olmasıydı. (250cc olan 2. el japonlar bile sıfır pulsardan çok daha pahalı kalıyordu) 125cc lerden çok daha güçlü, 250cc lerden çok daha ucuz olduğu için kendine piyasada güzel bir yer buldu.
Peki dominar 400ün bu fiyatla piaysadaki yeri ne olacak? Gelin dominar 400 ün piyasadaki yerine bir bakalım. Sıfır fiyatına yakın aynı özelliklere sahip pek bi rakip yok diyebiliriz.
Fakat aynı segmentte 2. el yeni model kaliteli bir japon veya avrupa markası motosikleti bulabilir miyiz?
Honda CB 500F bence direkt rakibi. (çift silindir, abs )
Honda CBR500R da (aynı tarz olmasa da ) rakibi sayılabilir.
Yine Honda NC700S ve 700X var. Çok zorlarsak NC 750S de sayılabilinir.
KTM Duke390. evet birebir rakip.
Biraz zorlama ve şansla da yakın fiyata Yamaha MT07 de bulunabilir. MT07 yi de ekleyelim rakiplere.
Yine biraz zorlama ve şansla listeye XJ6 yı da ekleyelim. (abs yok ama 4 silindir var )
Şimdi bu kadar çok kalitesini ispatlamış rakibi varken gidipte bu fiyata dominar 400 alır mıydım? Açıkçası ben almazdım. Bana mantıklı gelmiyor.
Fakat alana da niye alıyorsun? sakın alma demem.