Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 400UG
Merhaba herkese kazasız belasız iyi sürüsler dilerim.

Yaklaşık iki yıldır 2023 bajaj dominar 400ug kullanıyorum garantim yeni bitti ve 8500km yol katettim bir kaç gün önce motora bindim çalıştırdım uzun farın takili kaldığını farkettim uzun farı çok sık kullanmam ve belki 2 yılda 15-20 kere kullanılmıştır velhasıl kelam kısa ve uzun butonu hiç tepki vermiyor sürekli uzunda takıldı kaldı selektör atınca kısa yanıyor sorun ne olabilir bu durumu yaşayan varmıdır teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001

Yaklaşık iki yıldır 2023 bajaj dominar 400ug kullanıyorum garantim yeni bitti ve 8500km yol katettim bir kaç gün önce motora bindim çalıştırdım uzun farın takili kaldığını farkettim uzun farı çok sık kullanmam ve belki 2 yılda 15-20 kere kullanılmıştır velhasıl kelam kısa ve uzun butonu hiç tepki vermiyor sürekli uzunda takıldı kaldı selektör atınca kısa yanıyor sorun ne olabilir bu durumu yaşayan varmıdır teşekkürler
Sağ kütükte de far düğmesi var. Onun konumunu değiştirin.

Motosikleti
Dominar D250

Mesajın üstünden 1 ay geçmiş ama denk geldi yazayım dedim, Dominar’ın farına baştan beri anlam veremedim, sağ taraf da uzunları yakıyor sol taraf da. Henüz 2-3 gün önce bir inceleme videosu izledim de tek mantıklı açıklama o videoda geldi, sol taraftaki tuş akşam uzunları yakmak için kullanılırken, sağdaki tuş uzunları gündüz farı niyetine kullanmak için kısaları kapatarak uzunları yakıyor. Bende artık gündüz sağdan uzunları yakıp kullanıyorum, hava kararırken tekrar kısaya alıyorum. Bunun yerine gündüz farı koysalar daha iyiydi.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Dominar 400 de far kapatamıyorsun, sağ kumanda panelinde uzun kısa ayarı var... sol kumanda panelinde ise her ikisini birden yakmak için düğme koymuşlar...

yani uzun farlar ileriyi gösterirken yakını aydınlatmıyor o yüzden sol kumanda panelinde her ikisini birden yakma düğmesi var sonuç olarak..

...............

abiler benim dominar 400 bakım zamanı geldi, 35k oldu ve ben buna subap yani şim değişimi yaptıracağım... kaç para tutar? yaptıran var mı? birde zincir-dişli set değişeceğim, öneri var mıdır?

Bugün itibariyle şehirler arası yolda güncel yakıt değeri nedir bu motosikletin? 100 km de standart kullanım asfalt yolda kaç litre yakar ?
benim motor 35 binde ve şehir içi ortalama kullanım 4 litre yakıyor.. maksimum 4,6 gördüm ve minimum 3,7 litre gördüm ben.

Motosikleti
Dominar 400 de far kapatamıyorsun, sağ kumanda panelinde uzun kısa ayarı var... sol kumanda panelinde ise her ikisini birden yakmak için düğme koymuşlar...

yani uzun farlar ileriyi gösterirken yakını aydınlatmıyor o yüzden sol kumanda panelinde her ikisini birden yakma düğmesi var sonuç olarak..

...............

abiler benim dominar 400 bakım zamanı geldi, 35k oldu ve ben buna subap yani şim değişimi yaptıracağım... kaç para tutar? yaptıran var mı? birde zincir-dişli set değişeceğim, öneri var mıdır?

benim motor 35 binde ve şehir içi ortalama kullanım 4 litre yakıyor.. maksimum 4,6 gördüm ve minimum 3,7 litre gördüm ben.
35k da şim değişimi gerekmez. Benimki 86 binde, şimlerde en ufak aşınma yok. Ses varsa egzantrik zincirinden geliyordur. Onun ömrü 40 bin falan. Daha doğrusu o km lerde ses yapmaya başlıyor.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
35k da şim değişimi gerekmez. Benimki 86 binde, şimlerde en ufak aşınma yok. Ses varsa egzantrik zincirinden geliyordur. Onun ömrü 40 bin falan. Daha doğrusu o km lerde ses yapmaya başlıyor.
teşekkürler üstadım, 2150 tl civarı bir fiyatı görünüyor, zincir dişli set değişimi yapmam gerek.. 4500 tl onun fiyatı var, yağ ve arka tekerdeki kaplinler de değişmesi gerekebilir..

acaba istanbul avrupa yakasında en iyi bajaj servisi hangisi, servisinden memnun olan var mı? 8 bin civarı malzeme parası tutuyor, işçilikle beraber 15 bin tl ye kapanır diye düşünüyorum...

servis olarak önerisi olan var mı? dominar için.. servis yerine iyi bir tamirci önerisi de olur..

Motosikleti
Motor 35k da ise zaten garanti bitmiştir. Zincir dişli seti ve yağ değişimi için 15 bin lira verilmez. Bunlar kullanıcının değiştirebileceği şeyler aslında ama elim anahtar tutmaz derseniz sıradan bi tamirci de uygun fiyata halleder. Yetkili servis çok para ister gerek yok. Zaten garanti bitmiş.

Motosikleti
Forza 250
İyi bi zincir dişli seti geçen sene 5.5-6k bandındaydı bu sene 7.5-8k olsa,dominar 1.5 litre yağ alıyordu sanırsam litresi 500 desek 750 eder,300-500 de filtre tutar zaten kafadan minimum 10 bin lira malzeme parası tutar.Dışarda yaptıracağı usta 2-3 lira işçilik alsa servisinde 5 lira işçilik yazması normal en azından kayıtlı kuyutlu olur yarın öbür gün motoru satarken serviste sorgulatırken şak diye görünür.Kafasıda rahat olmuş olur.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Egzantrik zinciri bollaştığı için mi ses yapmaya başlıyor? Otomatik gerdirmesi var artık o iş görmüyor mu? Siz hiç değiştirdiniz mi? Benim ki de 33k civarlarında şu anda.

Motosikleti
Egzantrik zinciri bollaştığı için mi ses yapmaya başlıyor? Otomatik gerdirmesi var artık o iş görmüyor mu? Siz hiç değiştirdiniz mi? Benim ki de 33k civarlarında şu anda.
Evet bollaştığı için ses yapıyor. Gergi bi yere kadar geriyor sonra artık kurtarmıyor. Teker zincirinin gergi ayarı gibi düşünün. Zincir çok bollaştığında germe mesafesi kalmaz. Ya zincir değişir yada tavsiye edilmese de bakla çıkarılır. Benim 86 bin km de ikinci kez değişti. Ortalama 40k ömrü var.

İyi bi zincir dişli seti geçen sene 5.5-6k bandındaydı bu sene 7.5-8k olsa,dominar 1.5 litre yağ alıyordu sanırsam litresi 500 desek 750 eder,300-500 de filtre tutar zaten kafadan minimum 10 bin lira malzeme parası tutar.Dışarda yaptıracağı usta 2-3 lira işçilik alsa servisinde 5 lira işçilik yazması normal en azından kayıtlı kuyutlu olur yarın öbür gün motoru satarken serviste sorgulatırken şak diye görünür.Kafasıda rahat olmuş olur.
Orjinal zincir dişli seti 4900 tl. 15 bin km rahat gidiyor. Yağlara yine 500 diyelim etti 5900. Yağ filtresi 180 lira. Bir kutu balata spreyi 100 lira. Toplam 6180 lira.

Motosikleti
Forza 250
Orijinalı öyledir,ben did gibi biraz daha üst seviye bir markadır örnek verdim.

Motosikleti
D400
Bir iki defa uğradım fena bir servise benzemiyor. Baymotoyu övünce herkes Bir gidim dedim ama cazip bir yanı yok gibi. Bu arada yesyurt demişken orda bir usta arka amortisör ayarı ile oynamamam gerektiğini yumusatinca yağ kaçağı yaptığını söyledi. Varmı böyle bir tecrübesi olan? Arkadaşın dominari arka taraf hiç sarsmiyor benimki çok sert
hocam bana da amortisör çok sert geliyor, siz yumuşatma yapmış mıydınız ?

veya amortisör ü yumuşatıp ta başına bişey gelen oldu mu ? tavsiye eden var mı ?

teşekkürler

Arkadaşlar bu kafa tarafındaki titreşimden doğan ses sorunuyla ilgili bilgisi ve çözümü olan var mı? Şehir içi kullanımda çıldırtacak düzeye geldi.

Motosikleti
D400
Arkadaşlar bu kafa tarafındaki titreşimden doğan ses sorunuyla ilgili bilgisi ve çözümü olan var mı? Şehir içi kullanımda çıldırtacak düzeye geldi.

youtube da videolar var, kafaya sünger tarzı birşey takınca düzeliyor.
Ben bilerek yapmıyorum böyle kullanıyoruö çünkü her devirde olmuyor, orasının sesi yükseldikçe artçının da ayaklıklarındaki titreşimin arttığını anlayarak uygun devire getiriyorum konfor açısından

Motosikleti
Dominar 400
Merhabalar.
2017 dominarım var. Malum ekonomik şartlar sebebiyle 2. el piyasanın (Tüm motorlar için) tabiri caizse ölü olması sebebiyle elimdeki motoru iyileştirmeye yöneldim.

Forumdan uzun zamandır uzak olduğum için aksesuar vs neler yenidir, neler sizlerden onay almıştır, neler yarı yolda bırakır. En iyi buradan öğrenirim diye düşünüyorum.

Toplamak gerekirse;
Motorda en büyük eksikliğini çektiğim ve rahatsız eden durum aydınlatma. Tabi farın zamanla sararması önemli ölçüde olumsuz yönde etkiliyor. Farı söküp temizlesem elimde kalır mı?, bir faydası olur mu? Benzer işlemi daha önce yapmış kimse var mıdır? Üzerinde fabrika çıkışlı ampuller var. Bunları değiştiren varsa daha iyi bir alternatif ve problem yaşamayan paylaşırsa sevinirim.

Motorda bir diğer eksiklik dörtlü olmaması. Siz hangi ürünü kullanıyorsunuz, yeni çıkan daha iyi dediğiniz bir ürün var mı?

Ayrıca koruma demirlerine sis farı ekleyerek görüşü iyice netleştirmek istiyorum. Ancak çakar vs olmayan bir model kullanayım diyorum. Malum nereden ceza yiyeceğimiz belli olmuyor. Yasal olarak aydınlatmayı iyileştirmenin bir yolu varsa onu kullanmak isterim. Yoksa fazla göze bakmayacak bir tavsiyeye ihtiyacım var.

Gidona Usb çıkışıda eklersem elektronik olarak başka eksiğim kalmaz gibi.

Tüm bunlar için yüzlerce ürün mevcut zaten. Ama elektronikten hiç anlamadığım için hangi ürünü alsam, neye dikkat etsem bilemedim, aklım baktıkça karıştı.

Yan ayaklık normalden kısa geliyor. Sadece düz veya sağ tarafa doğru alçalan yerlerde problem olmuyor ( düz zeminde de ucu ucuna durabiliyor). Benim motora has bir durum mu? yoksa genel bir durum mu? bilemedim. (Bu arada ikinci bir motor aldıktan sonra aşırı dikkatimi çekmeye rahatsız etmeye başladı. Öncesinde normal gelmişti.)
Yan ayaklık için uzatma aparatı kullanmış olan varsa oda çözüm olabilir. Ben universal yan ayaklık uzatıcı bir çok model gördüm ama bizim motora uyar mı bilemedim.

Birde Ön cam montaj vidalarının yanından çatladı. Bende gp kompozitin ucun tur camı vardı. Başka bir önerisi olan var mı? ( boy 170)

Elcik koruma taktırıp , erimeye başlamış elciklerin üzerine bir kılıf veya başka bir çözümde bulursak bence tadından yenmez. ( ben iki tane kılıf gibi bişeyler aldım ama fazla bol geldi, iade etmek zorunda kaldım)

Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler ...

Motosikleti
CB750A
yan ayaklıklar hep öyle değil mi? ön tekeri eğime göre sol yada sağa verip açman gerekmiyor mu

Motosikleti
Dominar 400
yan ayaklıklar hep öyle değil mi? ön tekeri eğime göre sol yada sağa verip açman gerekmiyor mu
yok başkan benim motorda aşırı yatıyo. diğer motorlardan (cbf 150, cbr 250, pulsar, vstorm, xpulse, çok sayıda scooter vb) bariz daha fazla sola yatıyor. Ama başka dominar bulup kıyaslayamadım.

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
selamlar ngk iridyum lazer deneyen oldumu hiç bu motorda nasıl bir sonuç veriyor sıkıntı çıkarırmı

Motosikleti
Henüz yok.
Merhabalar.
2017 dominarım var. Malum ekonomik şartlar sebebiyle 2. el piyasanın (Tüm motorlar için) tabiri caizse ölü olması sebebiyle elimdeki motoru iyileştirmeye yöneldim.

Forumdan uzun zamandır uzak olduğum için aksesuar vs neler yenidir, neler sizlerden onay almıştır, neler yarı yolda bırakır. En iyi buradan öğrenirim diye düşünüyorum.

Toplamak gerekirse;
Motorda en büyük eksikliğini çektiğim ve rahatsız eden durum aydınlatma. Tabi farın zamanla sararması önemli ölçüde olumsuz yönde etkiliyor. Farı söküp temizlesem elimde kalır mı?, bir faydası olur mu? Benzer işlemi daha önce yapmış kimse var mıdır? Üzerinde fabrika çıkışlı ampuller var. Bunları değiştiren varsa daha iyi bir alternatif ve problem yaşamayan paylaşırsa sevinirim.

Motorda bir diğer eksiklik dörtlü olmaması. Siz hangi ürünü kullanıyorsunuz, yeni çıkan daha iyi dediğiniz bir ürün var mı?

Ayrıca koruma demirlerine sis farı ekleyerek görüşü iyice netleştirmek istiyorum. Ancak çakar vs olmayan bir model kullanayım diyorum. Malum nereden ceza yiyeceğimiz belli olmuyor. Yasal olarak aydınlatmayı iyileştirmenin bir yolu varsa onu kullanmak isterim. Yoksa fazla göze bakmayacak bir tavsiyeye ihtiyacım var.

Gidona Usb çıkışıda eklersem elektronik olarak başka eksiğim kalmaz gibi.

Tüm bunlar için yüzlerce ürün mevcut zaten. Ama elektronikten hiç anlamadığım için hangi ürünü alsam, neye dikkat etsem bilemedim, aklım baktıkça karıştı.

Yan ayaklık normalden kısa geliyor. Sadece düz veya sağ tarafa doğru alçalan yerlerde problem olmuyor ( düz zeminde de ucu ucuna durabiliyor). Benim motora has bir durum mu? yoksa genel bir durum mu? bilemedim. (Bu arada ikinci bir motor aldıktan sonra aşırı dikkatimi çekmeye rahatsız etmeye başladı. Öncesinde normal gelmişti.)
Yan ayaklık için uzatma aparatı kullanmış olan varsa oda çözüm olabilir. Ben universal yan ayaklık uzatıcı bir çok model gördüm ama bizim motora uyar mı bilemedim.

Birde Ön cam montaj vidalarının yanından çatladı. Bende gp kompozitin ucun tur camı vardı. Başka bir önerisi olan var mı? ( boy 170)

Elcik koruma taktırıp , erimeye başlamış elciklerin üzerine bir kılıf veya başka bir çözümde bulursak bence tadından yenmez. ( ben iki tane kılıf gibi bişeyler aldım ama fazla bol geldi, iade etmek zorunda kaldım)

Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler ...
1) Dominarın farı Pulsar a göre daha müdahale edilebilirdir o yüzden ısıtma yöntemi ile fara müdahale edebilirsiniz fakat küçük bir hata ile farı heba da edebilirsiniz buda size fiyat olarak eksi yaratacaktır.
2) dörtlü düğmesi alarak basit bir şekilde sol kütük altına bağlantı yaparak kullanabilirsiniz.
3) sis farı bence eklemeyin tek silindir ve biraz titreşimli olunca motor sis farı dayanmıyor yine de size kalmış.
4) farın arkasından kontak çıkışından kablo hattı çekerek USB bağlantısı yapabilirsiniz Kapaklı veya korucu başlığı olursa iyi olur malum hava şartları sıkıntı yapabilir.
5) eski versiyonda yan ayaklıklar zamanla eğilme yapıyor ve motor olması gerekenden fazla yatıyor bunun için ya yeni ayaklık alın yada olan ayaklığa ek uzatma kaynatarak işi çözebilirsiniz ben zamanında o şekil yaptırmıştım.
6) standart gp kalitesi normal bir durum.

selamlar ngk iridyum lazer deneyen oldumu hiç bu motorda nasıl bir sonuç veriyor sıkıntı çıkarırmı
Beklentinizi yüksek tutmayın bence.

Motosikleti
D400
@E.Mandacı hocam elinizdeki motoru 70-80'e satıp üstüne 70-80 ekleyip 2023 model bir d400 alabilirsiniz. (2017 piyasını bilmiyorum ama 2023 modeller 150-160 k)

Sararma problemi yok, kendinden usb var yeni modellerde. takmak istediğiniz çogu aksesuar da üstüne olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar