- Katılım
- 11 Mar 2015
- Mesajlar
- 2,412
Hangi mesaj değerli mavellen; fiyat konusu ise cevap verdim. Bu fiyat en iyi fiyat ve lansman fiyatıdır.
Ekrem abi bayiler kendi kazançlarından indirim yapabiliyorlar sizi'de anlıyorum sonuçta sizde bu motordan bir miktar para kazanacaksınız ama bayiler size oranla bakım,onarım servis hizmetinden'de kazanmaya devam edecekler markanızı en çok eleştirdiğim iki konu vardı;
1 Markanızla tanıştığımdan bu yana süre gelen bana göre hatalı fiyat politikanız.
2 Akü bu konuya hala takıntılıyım exide marka sürekli sorun çıkaran ve kullanıcısının canını sıkan exide marka aküde 3 seneye rağmen ısrarla takılı kalmanız dominarı test ederken daha 6 günlük olan 2017 model 200 ns in akü yüzünden gelmesi üstelik 200 ns sahibinin 4 üncü pulsarı olması ve akü yüzünden acayip derede canının sıkılmasına şahit oldum kanuni markanızda bile yuasa marka akülerinizi görünce ben bile şaşırmıştım ama bajajda exide gibi sürekli sorun çıkaran bir markaya bağlı kalmanızı gerçekten anlamıyorum.
Birinci maddeden devam edecek olursak 8900 tl gibi bir fiyattan sahip olduğumuz 200 ns artan döviz kuruna rağmen kampanya yapılarak 8300 gibi rakamdan sunuldu hatta bu süreçte döviz yükselmeye devam etti bu süre zarfında 7900 den 7500 den hatta 7300 ve 7000 e kadar satılan motorları gördük bizim bayimiz değil stok eritiyorlar gibi yorumları'da gördük.Fakat satın alan kullanıcılar diğer marka sahipleri kar ederken 2'ci elde zarar ettiler satarken'de zararına verdiler bunu o zamanlar defalarca dile getirmemize rağmen hiç bir şey değişmedi bu benim en çok dile getirdiğim kısımdır bilirsiniz yeni modellerin 11300 gibi rakamından dolayı 2'ci eli normal seviyelere geldi sayılır.
Tabi bunda bajaj fabrikasınında size satılan motorların fiyatında indirime gitmeside büyük etken oldu çünkü 200 ns ler ilk çıktığında fabrika talepleri ve sevkiyatları yetiştirmeye çalışıyordu bu süre zarfında kesin sayısını bilmesemde örnek veriyorum fabrika günde 5000 adet 200 ns üretiyordu tamamen örnektir bu rakam belirli bir süre sonra sevkiyatlar tamamlandığında fabrika ilk başlardaki gibi ürün satılmadığını görerek fiyatta indirime gittiğini düşünüyorum buda kuralkan olarak indirime giderek daha çok satış yapılmasına etken oldu nitekim 8900 e alan adam 7500 tl ye bile satamadı motorunu çünkü sıfırı 8300 dü daha altında satılan rakamları söylemiyorum bile.
Sırf bu yüzden bütçem olsada açıkcası bekleyeceğim gidişatı az çok kestirebiliyorum çünkü o zamanlar artan döviz kuruna rağmen indirime gidildi ötv vs etken ama benim kandi görüşüm 14-15 bin den fazla ederinin olmadığı tamam motor çok güzel ama ben 18.000 bağlayacağımı sanmıyorum dominara şuanda sevkiyatlar yeni başladı bajaj fabrikasıda ürünleri yetiştirmeye çalışıyor ama çok değil bir kaç ay içerisinde talepler karşılandığında 200 ns için söylediklerim dominar içinde geçerli olacak malesef bunu bekleyip hep beraber göreceğiz.Bu fiyatların lansman fiyatları olduğunu söylemeniz ileride fiyatların dahada yüksek olacağının habercisi ama bu da büyük bir hata olur düşüncesindeyim o zamanlarda tek tük satılır oysa fabrika ile görüşerek kendi içinizde fiyatları 14-15 bin bandına çekebilirseniz eğer peynir ekmek gibi satar hem sürümden kazanırsınız hemde bir çok diğer marka kulanıcılarınada erişim sağlamış olursunuz tabi bu benim şahsi görüşüm ama yapılamayacak bir şey değil reklam bütcesi kısılabilir o abuk sabuk çekilen bajaj reklamları yerine en iyi reklam müşterinin kendisidir
Motorların fabrika çıkış fiyatlarıda ortada nakliye,gümrük,ötv vs eklensede yinede hatrı sayılır oranda kar marjınında olduğu ortada bence bu husus çok önemli ben cukkama bakarım diyip 1000 tane satmakmı yoksa sürümden kazanarak binlerce satmakmı bu güzel motoru bir çok kullanıcıya ulaştırmak sizin elinizde Bajaj&Kuralkan diğer markalar gibi yüksek satış politikalarıyla inzivayamı çekilecek yoksa batan geminin malları,gel vatantaş sende gelmi diyecek bekleyip göreceğiz saygılar ekrem abi yanlışım var ise düzeltin lütfen