Bujileri kendim değişebiliyorum, kuralkanda orta buji yok şu anda(1 haftadır yok), olsa 2 takım buji alıp hem pulsarın hem dominarın bujilerini değişmiştim şimdiye kadar. Gerçi şimdi
bajaj globaldeki orjinal ingilizce kullanım kalvuzuna baktım, bujiler için "Her 5binde kontrol edin, temizleyin, ayarlamasını yapın, 20bin'de kontrol edin, gerekirse ayarlamasını yapın, 40bin'de değişin" yazıyor. Tırnak aralıklarını ayarlayıp temizleyip devam ederim. Zaten 7-8bin km'de bir temizliyordum bujileri. Sizin sayenizde bunu da öğrenmiş oldum.:cat:
Dişli değişimlerini de kendim yapabiliyorum, çok kolay. Motordaki hangi vidanın hangi torkla sıkılacağından tork anahtarına, vida sabitleme sıvısından ısıya dayanıklı fren kaliperi/balatası yağına kadar gerekli alet edevatım var, ileride ihtiyacım olabilecekleri de topluyorum halen yavaş yavaş.
Zincir değişimi hiç yapmadım, ama yapılırken izledim, araştırdım. Aliexprestten zincir bakla sökme takma aparatı almıştım(Pulsarın zincirini değişirken ustanın kullandığının aynısı), onu da hallederim diye düşünüyorum.
Sübap ayarı olayına gelince, dominarlar Pulsar gibi sık (sık derken 20bin km, çok da sık değil yani) sübap ayarı istemez diye biliyorum. Dominarda şimli sistem kullanıyorlar çünkü. Ama araştırayım onu da.
Burada yanılıyorsunuz işte

, eliniz biraz yatkınsa ve araştırabiliyorsanız, alet edevatınız da varsa gayet de sizin/benim/herkesin yapabileceği şeyler bunlar. Ben yaparken keyif alıyorum, dinleniyorum hatta
Benim güvencem 2 motorumun olması. Hani bakım/tamirat yaparken sorun çıkarsa(şimdiye kadar çıkmadı) ortada kalmayacak olmam. Onun için mümkün olduğunca Pulsar üstünde deneyim kazanmaya çalışıyorum, sonra dominarda ve ileride olursa diğer motorlarımda işe yarayacak bu deneyimler. Pulsar için debriyaj balatası seti aldım 3-4 gün önce, motor kapak contasını da aldım, sadece debriyajı sökecek ufak aparatı almak kaldı geriye. Bi 3-4bin km sonra debriyaj balatasını değişmeyi planlıyorum, motor 38bin oldu zira.