250cc üstü olsa iyi, duke 250abs 2017yi teste gitmiştim onda da deli gibi titreşim var. Ben keyif alıyorum dominardan. Maddi durum rahatlayınca lastikleri de değiştirip viraj da çalışırım bununla. Gönlümde hala CRF250 Rally var ama dolar avro böyle giderken çok zor.
Aynen aynen, geçen yaz duke 250abs'yi ben de 1 saat kadar denedim, titreşimden sol ayna yerinden oynadı elimle düzelttiydim, ayrıca ergonomisi inanılmaz rahatsızdı, simitçi tablası gibi sele yapmışlar. Duke serisi esasen stuntman olmak isteyen ya da hobi amaçlı uçma kaçma, teker yapacak gençlere yönelik aletler bence, benim NS150'ye geri bindiğimde transalpe binmiş gibi hissetmiştim. Dominar da Duke 250 abs'den açık ara daha konforlu ergonomi açısından. Bunu samimi olarak söylüyorum, KTM iyi marka olabilir ama benim gözlemlediğim buydu duke 250'de.
Geçen yaz crf250 rally'e ben de çok yeşillendim ama o zaman motorumu satamamıştım, plaka ruhsat dahil 19 küsura da bulmuştum üstelik ve sonra zam üstüne zam yedi, ama sonradan da benim kullanım amacıma hitap etmediğini düşündüm ve vaz geçtim, zira ben neredeyse sadece işe gitmek ve evimdeyken de sağa sola iş amaçlı sürüyorum motoru, her iş günü gidiş dönüş TEM'den ve Boğaz köprüsünü geçiyorum(33km + 33km toplam 66 km) , crf250 rally otobana, köprüye o rüzgara gelecek motor değil, ayrıca titreşim mevzusu onda da var. Benim motor değişirken iki alternatifim kalmıştı NS200 ya da Dominar 400. NS200 abs'li olanı ciddi ciddi düşünürken şartları az zorlayıp son anda Dominar aldım daha uzun kullanmak amaçlı. İşe git gel de ve şehir içinde çok rahat işimi göreceğini umuyorum, henüz işe gitmedim, 500km rodajını bir yapayım, arkaya bir çanta demiri de taktırayım bakımda, başlayacam haftaya işe git gele.
Kış başında ben de lastikleri değişirim, çünkü kışın da aşırı yağış yoksa sürüyorum. Hedefim en az 3 ila 5 yıl kullanmak, artık bu saatten sonra başka motor, model kafayı bozmak istemiyorum. crf250 Rally'i artık emeklilikte yerleşeceğim ilçede kullanırım 5 yıl sonra.

Bu arada Rally ilanları hep çok düşük km'de satılan aletlerle dolu, tahminim onu da şehir içi kullanmak amaçlı alanlar hep hayal kırıklığı yaşıyorlar, çünkü benim edindiğim izlenim daha ziyade asfalt dışı ve şehir dışı otoban harici yolların motoru rally. Benim en azından önümüzdeki 5 yılım için işimi görmezdi, almadığım iyi olmuş diyorum şimdi.
Öyle ya da böyle ölçüp tarttığımda ve sıfır olarak 20 bin tl altı bir fiyata motosiklet almak istediğim için, ya ns200 ya da dominar kalıyordu alternatif olarak geriye. Ve halen düşünüyorum bu donanımda ve bu fiyata(yani zam öncesi benim aldığım 18bin tl altı fiyata) başka sıfır motosiklet yoktu, hala da yok, işte cb250r fiyatı açıklandı 22.600'müş, yine benim aldığım fiyattan 4600tl fazlaya geliyor, neredeyse arada bir ikinci el NS150 fiyatı var. Onu beklerim diyordum fiyat için ama bekleyip alabilir miydim, açıkçası alamazmışım bu fiyata.(Eğer japon 250likler 20 bin ve altı fiyatlarda olsaydı düşünebilirdim belki ama mevcut fiyatlarla 250likleri alamazdım zaten.)
Bu yüzden Pulsar NS200abs ya da Dominar400 öyle ya da böyle benim için sıfır olarak en olası 2 tercihti, Domiyi seçtim.
Artık önümüze bakıp keyfini çıkarmaya bakacağız. Titreşimdi, şuydu buydu buralarda yazıp çizeceğiz, neticede buranın amacı bu. Ama motorlarımıza da (hele hele fiyatlar Bajaj'da bile bu noktaya varmışken) sahip çıkıp, eldekinin değerini bilmeye bakmak en iyisi, üstelik benim gibi kısıtlı bütçe ile motor alıyorsanız ve esasen ulaşım amaçlı kullanıyorsanız.
Kişisel olarak da, yaş itibariyle de çok tatminsiz ve aşırı büyük beklentileri olan biri değilimdir, NS200'e bile razıyken Dominar'ı almam benim için olabileceklerin en iyisiydi açıkçası. Daha 350km yaptım, yarın yine sırtına binecem, ufak ufak ona ısınmaya başlıyorum, zamanla daha iyi dost olacağız illa ki. Henüz toplamda 4 kez bindim düşünün, sayılacak kadar az. Zamanla daha iyi dost olacağım kesin.

Bir de tıpkı Ns150'de olduğu gibi uzaktan baktığımda da, selesine oturduğumda da görünüş olarak çekici geliyor bana, heyecanlandırıyor, bu olduğunda o motoru sevmem çok daha kolaylaşıyor, Domiyle de NS150 gibi iyi anlaşacağız diye umuyorum.
Önemli olan bindiğiniz motosikletten keyif almak zaten, 4 kez binmeme rağmen bana da keyifli geliyor, sesi bile 150cc'den sonra daha tatmin edici, donanımı zaten eşekten ata geçmek gibi benim için. Daha ne olsun. Dikkatle sürüp, keyfimize bakmaktan başka.