500-600 tl gibi bir fark için cbfden vazgeçilmez bence. Sonuçta biri yağ yakması haricinde kendini kanıtlamış, yıllara meydan okumuş bir motor. Konforu, titreşimsizliği de cabası, diğeri piyasaya yeni çıkmış, balansörsüz, çakması.
Bir malın çakması ile orjinalinin fiyat farkı 500 tl ise, gider orjinalini alır vatandaş. İyinin çakması yapılır malum.
İki motorun tip olarak birbirine benzerliği haricinde Discover 150F'in cbf 150 ile alakası hiç yok.
Discover 150 14,5 bg, çift buji ve 4 valve. Amartisör yapısı ve fren sistemi cbf den daha üstün.
TİTREŞİM VAR MI DİYEN ARKADAŞLAR,
Titreşim nedir?
Titreşim uzun yolda insanın elini ayağını uyuşturuyorsa 50 kmre sonra heryeriniz titriyorsa titreşimdir. Durduğu yerde gaz veripte titriyor demek yanlış olur. Elinize çok minik elektrik motorunu aldığında bile titreşim hissedersiniz. Bu titrediği enlamına gelmez çalıştığını gösterir. Titremeyen motor çalışmayandır.
Discover 150f de böyle bir durum söz konusu değil. Ben biniyorum şu an motorum 550 kmrede inanılmaz rahat ve çok güvenli araba sollayacağım zaman hiç tedirgin olmuyorum.
Buyrun gelin benim motorumu test edin, ön yargılarınızı kırın.(Oktay Motor:İstanbul, Bağcılar evren mah. Gülbahar cad. Bekçi sokak 0212 655 70 70)
Performans ve yakıt anlamında cbf 150 den daha iyi.
Bende kuryelik yaparken 3 adet cbf altımdan geçti. Cbf kötü değil bende ekmeğini yedim ama piyasada yıllardır alıştığımız tarzda muadillerinin olması iyidir. Son zamanlarda honda yedek parçada fiyatları çok yükselti. Kullanan arkadaşlarım ciddi anlamda şikayetçi. Bajaj bu konuda ekonomik yedek parça ve düşük yakıt tüketimi ile tercih sebebi olabilir.
Fiyat konusuna gelince tüm kullanıcı arkadaşlarım sonuna kadar haklı bence fiyatı 4,500 tl olmalıydı.