Herkese iyi forumlar arkadaslar kısaca bilginizi almak istiyorum bugun itibariyle kullanmış olduğum mondial mr vulture 150lik motosikletimi sattım dıscover 150 f almayı planlıyorum 2,el size sormak istedigim 2 konu var 1.mondıalde tıtresim den asırı şikayetcıydım fena tıtresim vardı ve bu motorda kıyasla tıtresim olayı nasıldır kesın bilgi verebilir isiniz? 2. Sorumda vulture cok torku bir makıneydı cekısı vs dıscover da bu cekısı ve gidisi ararmıyım cunku hep artcıyla kullanıcam bu motoru sımdıden bilgileriniz için tskkr ederim.
Biraz alakasız bir zamanda cevap vereceğim, kusura bakmayın ama belki birinin işine yarar diye yazıyorum. Vulture'dan Discover 150f'ye geçiş yaptım, pişman değilim. İkisi de titriyor, sanırım aşağı yukarı aynı diyebilirim titreşimleri için, en azından benim deneyimime göre. Lakin Discover'a geçtiğimde büyük bir konfor artışı yaşamışım gibime geldi, hem sele daha rahat, hem de motorun oturuşu daha rahat.
Vulture'da motora bacaklarla tutunmak için aktif çaba sarf etmek gerekiyordu deponun şeklinden dolayı. Motora bacaklarla tutunamayınca dolayısıyla ellerle tutunmaya çalışıyorsunuz ve el-kol ağrıları ara sıra baş gösterebiliyor. Hele chopper'ımsı bir motorsa bindiğiniz ve oturma pozisyonunuzdan dolayı rüzgar sizi sürekli geri itiyorsa, gidona tutunup kendinizi çekmek zorunda kalıyorsunuz.
Bu söylediklerim benim için geçerli tabii, çünkü boyum 1.90, Vulture'a zaten yapı itibariyle uygun biri değilim, motoru da bu yüzden sattım. Yoksa parça ucuzluğundan gayet memnundum, karenaj derdim filan da yoktu motorda karenaj olmadığı için
Her neyse, toparlarsak, teknik özelliklere baktığınızda Vulture ile Discover arasında güç çıkışı ve tork arasında neredeyse hiçbir şey yok, dolayısıyla Vulture'dan Discover'a geçiş yapan biri konfor anlamında yükseltme yapmış olur. Ha, bir de, uzun tur camıyla ve oturuş pozisyonu nedeniyle yüksek hızlara çıkması daha kolay oluyor Discover'da.
Tabii ikisi arasında sürüş bakımından dağlar kadar fark var, hepsini anlatmaya kalksam yeni konu açmam gerekirdi herhalde
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------
Kırk yılda bir foruma giriş nedenime gelince, arkadaşlar, küçük bir sorum olacak, yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.
Motorla Ankara'ya yola çıktım, uzun yol sayılır (~250km). Yanımdaki arkadaşta Pulsar 200NS olması sebebiyle biraz basa basa gitmek zorunda kaldım
Motoru vitese atıp gittiğimde, yani motora yük bindiğinde daha belirgin oluyor. Motorun uzun yolda yağ yaktığını fark ettim, 2500 bakım zamanı döndüğümde gelmişti ancak yağı boşalttığımda motordan yaklaşık 650 ml yağ ancak çıktı. Acaba diyorum, bundan dolayı mı geliyordu bu ses? Şimdi yağı değiştirdim, ses biraz azalır gibi oldu ama hala devam ediyor. Sanayide bir ustaya gösterdim, "şanzımandan geliyor ses" dedi, ama yolda giderken debriyaja basıp motoru rölantiye düşürünce ses azalıyor. Dediğim gibi, motor devriyle orantılı çıkıyor ses. Ses yükselip alçalmasından ziyade, ton değişikliği gibi, devir yükseldikçe ton inceliyor.
Konu ile ilgili fikir yürütebilecek biri var mıdır aramızda?