Bajaj Discover 125ST

bajaj 100

şehiriçi 85 km
sehir disi 92 km /litre

sehir disi 100 km yazan da olmus birkaç tane

resmi sitesi
www.bajajauto.com/dis_features_technology.asp#topLook

yakit tuketim değerleri
www.vicky.in/bike/mileage/bajaj/discover-100cc/

resmi sitesinde de 91 km /Litre yazılmış

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:11 ----------

Bajaj_Discover%20100_.jpg

1 litre ile 70 km bana abartı gibi gelmişti ama demek doğruymuş. Bana göre bu bile bu motoru özellikle kurye arkadaşlar için alternatifsiz yapar. Bir tane de böyle az yakan scooter getirseler de MT-07'nin yanına ikinci motor yapsak.

Son düzenleme:
100 modeli türkiye gelmiyor..
bajaj 100

şehiriçi 85 km
sehir disi 92 km /litre

sehir disi 100 km yazan da olmus birkaç tane

resmi sitesi
www.bajajauto.com/dis_features_technology.asp#topLook

yakit tuketim değerleri
www.vicky.in/bike/mileage/bajaj/discover-100cc/

resmi sitesinde de 91 km /Litre yazılmış

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:11 ----------

bikes.gaadicdn.com/model_images/color_images/Bajaj_Discover 100_.jpg

arkadaşlar bajaj turkiye firmasina taleplerimizi iletelim
100 olanı getirsin

vergi de yok
alış fiyatını da uygun yaparlarsa ciddi ciddi düşünülür

rebel punto senin aran iyi bajajla soyle kırmızı olanlardan getirsin pulsar da yaptığı gibi siyahlari doldirmasin

yaz memlekette yaşıyoruz

Başkasının z....yle gerdeğe girenler de varmış...:queen:
valla nasıl böyle bi yorum yaparsın aklım almıyor.söyleyecek sözüm yok devam et kardeş...

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:01 ----------

bu tüketim konusunda kafamdaki soru işaretlerine yavaş yavaş cevap bulmaya başladım.motorun artık gerek forumdaki gerekse etrafımda alan bikaç kişiden duyduğum gördüğüm kadarıyla emsallerinden hatırı sayılır derecede tasarruflu olduğu aşikar.gerçekçi olmak lazım bu söylenen 70 küsür km değeri fabrikanın 40-50 km hızda ,düz yolda verdiği değerler muhakkak.doğal olarak bu değerleri tutturmak zor olacaktır hele ki istanbulda .o zaman otomobil üreticileri hepten yalancı.fabrika yakıt değerleri arasında bıraktım istanbul trafiğini dümdüz yolda tutturalamayacak tüketim değerleri veriyorlar.eğer bir sorgulama yapacaksak bajaja gelene kadar daha ne markalar var ,onlardan başlayalım işe, daha dün ülkemize gelenlerden değil.

1 litre ile 70 km bana abartı gibi gelmişti ama demek doğruymuş. Bana göre bu bile bu motoru özellikle kurye arkadaşlar için alternatifsiz yapar. Bir tane de böyle az yakan scooter getirseler de MT-07'nin yanına ikinci motor yapsak.

tasarruflu ampul çıktığında da millet inanmamıştı
100 watt yakacagina 18 watt 20 watt yakmak uydurma geldi

tasarruflu ampule gecenler yıllar boyunca ekonomi yaptılar ufak bir yatirimla hem de

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:50 ----------

valla nasıl böyle bi yorum yaparsın aklım almıyor.söyleyecek sözüm yok devam et kardeş...

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:01 ----------

bu tüketim konusunda kafamdaki soru işaretlerine yavaş yavaş cevap bulmaya başladım.motorun artık gerek forumdaki gerekse etrafımda alan bikaç kişiden duyduğum gördüğüm kadarıyla emsallerinden hatırı sayılır derecede tasarruflu olduğu aşikar.gerçekçi olmak lazım bu söylenen 70 küsür km değeri fabrikanın 40-50 km hızda ,düz yolda verdiği değerler muhakkak.doğal olarak bu değerleri tutturmak zor olacaktır hele ki istanbulda .o zaman otomobil üreticileri hepten yalancı.fabrika yakıt değerleri arasında bıraktım istanbul trafiğini dümdüz yolda tutturalamayacak tüketim değerleri veriyorlar.eğer bir sorgulama yapacaksak bajaja gelene kadar daha ne markalar var ,onlardan başlayalım işe, daha dün ülkemize gelenlerden değil.
Gerçeklerin kanıtını anti japoncular yada marka tutkunu olanlar kabullenemiyor. Onun için başkasının Z..yle falan uğraşıyor. Testi yapan arkadaş kenzi Z..yle girmiş ve başarılıda olmuş. Tebrik etmek lazım, tamda olması gereken yöntemle hesaplamış yakıt sarfiyatını.

Bugün discoveri denedim, en çok merak ettiğim konu 1.86 boyuma uygun olurmu. Maalesef dizlerim deponun aşağı doğru eğimli olan kısımlara denk geliyor. İlk defa bacaklarım keşke biraz kısa olsaydı dedim :)ama yinede cok beğendim 125 liğe göre kaaslı ve yüksek. Zaten yakıt değerleride doğrulanyor yavaş yavaş. Parayı halledip en kıssa zamanda alıyorum. Kolombiyada beyaz rengine rastladım bu arada. Süper yakışıyor keşke beyaz getirseydiler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:27 ----------

bajaj_discover.jpg

Işıklı ortamda parlak görünüyor. Videoda izlemiştm çok daha hoş duruyordu. Bayii arkadaşlara duyurulur beyaz istiyoruz :cherry:

Son düzenleme:
Yedek parça sikintisi olur muki birde fiyatları Bellini yedek parca fiyatlarinin

Bugün discoveri denedim, en çok merak ettiğim konu 1.86 boyuma uygun olurmu. Maalesef dizlerim deponun aşağı doğru eğimli olan kısımlara denk geliyor. İlk defa bacaklarım keşke biraz kısa olsaydı dedim :)ama yinede cok beğendim 125 liğe göre kaaslı ve yüksek. Zaten yakıt değerleride doğrulanyor yavaş yavaş. Parayı halledip en kıssa zamanda alıyorum. Kolombiyada beyaz rengine rastladım bu arada. Süper yakışıyor keşke beyaz getirseydiler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:27 ----------

http://images.jagran.com/bajaj_discover.jpg
Işıklı ortamda parlak görünüyor. Videoda izlemiştm çok daha hoş duruyordu. Bayii arkadaşlara duyurulur beyaz istiyoruz :cherry:
yalnız bu resimdeki discover 125 st değil muhtemelen 100 t modeli.

Değerli arkadaşlarım;

Mustafa KÜÇÜK Bey'in yapmış olduğu test sonucu çok etkileyici. Benzer sonuçlar bizlerde de var. Ancak bunları yazmaktan ziyade sizlerden yorumlar gelsin istiyoruz. Şunu söyleyebilirim ki bir kullanıcı çok agresif olmayan bir kullanım yapmadığı müddetçe 100 km de 2 lt nin üzerine çıkamayacak inşallah.

Diğer önemli konu. Bu modelin 100 cc versiyonu da projelerimizin arasında. Olabileceğini değerlendiriyoruz.
Yedek parça fiyatlarında ve bulunabilirliğinde da inşallah sizlere sorun yaşatmayacağız.

Saygılarımla...

arkadaşlar bajaj turkiye firmasina taleplerimizi iletelim
100 olanı getirsin

vergi de yok
alış fiyatını da uygun yaparlarsa ciddi ciddi düşünülür

rebel punto senin aran iyi bajajla soyle kırmızı olanlardan getirsin pulsar da yaptığı gibi siyahlari doldirmasin

yaz memlekette yaşıyoruz

Ooo benim aram iyi ama turkish39 daha iyi :p

Ekrem Bey; ben Balıkesir Edremitte yim ve bayide test motoru yok (motor da yok zaten), Balıkesir merkezi aradım orada da test yok. Anlaşılan o ki satın aldıktan sonra test etme şansına nail olacağız motoru.

Değerli ARFF10;

Henüz Edremit'e bayilik vermedik. Eğer Kanuni bayimize uğramış iseniz bu bayimiz şu an itibari ile BAJAJ bayisi değil. Yazışmaları takip edebildi iseniz Bajaj bayilik prosedürünü tamamen farklı uyguluyoruz.

Balıkesir bölgesinde MERKEZ-GÖNEN-SUSURLUK olmak üzere 3 bayiliğimiz var.

Balıkesir merkez bayimizi de test motosikleti için arıyoruz.

Saygılarımla...

Son düzenleme:
Teşekkürler Ekrem Bey, test motoru Balıkesir merkeze gelirse gider denerim. Eğer titreşim konusunda tatmin olursam Mustafa KÜÇÜK Bey'in yakıt değerine güvenerek alırım motoru.

Başarılar...

konyada satan yok motoru görmek isteriz pulsarın fıyatını pahalı buldugum için listeden çıkardım. discover e de yakıt vede yedek parça sıkıntı çekmeyecegimiz konusunda garanti alablirsem kısa zamanda düşünüyorum

yalnız bu resimdeki discover 125 st değil muhtemelen 100 t modeli.

Evet haklısın bajajın resmi sitesindeki renk seçeneklerinde de beyaz yok. Artık kendim boyarım beyaza :) bende beyaz takıntısı var. Çünkü beyaz Honda cb 125 e alacaktım yerine discoveri seçtim. Motosiklete beyaz iyi gidiyor.

arkadaşlar, motorda titreşim ne durumda ayak padlerinde titrşim çokmu veya hangi devirlerde titreşim var yani bir tvs apache ile kıyaslama yapabilecek varmı? aynı zamnda 125 cc için 13 bg çok iyi fakat çekiş olarak cbf 150 yada apache yada ybr ye göre çakiş nasıl tatmin edicimi?

Bu motor 1lt. Benzin ile 68km gidiyorsa 1 depoyla;68×13.5= 918km. Gider demek yani bir ömür boyu adeta:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

Bu arada hintli kardeşlerimizi tebrik etmek lazım, biz ordan burdan motor ithal ederken, adamlar çalışıyor harıl harıl motosiklet üretiyor ihraç ediyorlar, üretimde lider konumdalar.haklarını teslim etmek Lazım.

0.75 krs tüketim krs hesabi o zaman ben ikinci motor olarak cup dusunuyodum bu boyle az yakarsa mcx si satip bundan alaçam ama bir litre ile 68 km gittiğine inanamadim gitti. 50 km yeterli aslinda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar