Bajaj D250 Hızlandıkça artan gazı bırakınca kesilen ses

Motorumda ortalama 30-40 kmh sonrasında hız arttıkça daha çok anlaşılan motorun neresinden geldiğini anlayamadığım bir ses geliyor. 80-90 kmh hızlarda çok daha fazla anlaşılıyor. Gazı bırakınca ses kesiliyor. Tekrar hızlanmaya başlayınca ses devam ediyor. Rölantide ve gaz verince sesi normal geliyor. Sadece hız arttıkça gelen seste artıyor. Servise gittim anlayamadı. Çok ilgilenmediler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zinciriniz yağlı mı? Gerginlik durumu nasıl? Aynı zincirle kaçıncı km'desiniz?

Yağını temizliğini gerginliğini yeni yaptırdım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zinciriniz yağlı mı? Gerginlik durumu nasıl? Aynı zincirle kaçıncı km'desiniz?

5100km motor zincir değişmedi

Muhtemelen arabalarda geri vitese takınca gelen ses gibi olandan bahsediyosunuz. Tüm dominarlarda var sorun yok merak etmeyin.

zırıltı gibiyse kadrandan olabilir
Kadran olduğunu sanmıyorum. Yolda giderken dinlemeye çalıştım. Deponun alt tarafından motor yada zincir dişlisi tarafından sanırsam

Muhtemelen arabalarda geri vitese takınca gelen ses gibi olandan bahsediyosunuz. Tüm dominarlarda var sorun yok merak etmeyin

Muhtemelen arabalarda geri vitese takınca gelen ses gibi olandan bahsediyosunuz. Tüm dominarlarda var sorun yok merak etm Tam olarak bu sesi kastetmiştim.

Muhtemelen arabalarda geri vitese takınca gelen ses gibi olandan bahsediyosunuz. Tüm dominarlarda var sorun yok merak etmeyin.
Doğrudur. Ne zamandır kafama takıldıydı çözecem diye bakmadığım sayfa kalmamıştı. Teşekkür ederim

Kadran olduğunu sanmıyorum. Yolda giderken dinlemeye çalıştım. Deponun alt tarafından motor yada zincir dişlisi tarafından sanırsam

Doğrudur. Ne zamandır kafama takıldıydı çözecem diye bakmadığım sayfa kalmamıştı. Teşekkür ederim
Şanzıman dişlilerinin konik değil de düz üretilmesinden kaynaklı. Üretim maliyeti daha az ve sağlamlığa herhangi bi etkisi yok, aynı sağlamlıktadır. Sebebini de bilirseniz içiniz daha rahat eder diye yazayım dedim :)

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Dominarlar düz kesim dişli mi kullanıyor :D

Şanzıman böyle ses çıkarıyorsa elimdekinine katıp Dominar 400 alayım 🤣

Arkadaşların dediği gibi ses mekanikten değil daha çok gevşek bir parçadan geliyordur. Gaza basınca sesin artması muhtemelen yükselen yükselen devirden kaynaklı titreşim den dir

Dominarlar düz kesim dişli mi kullanıyor :D

Şanzıman böyle ses çıkarıyorsa elimdekinine katıp Dominar 400 alayım 🤣
Aynen buna benzer ses var hepsinde 😊 gazı bıraktığınızda net duyuluyor.

Edit: dominar 250de net var ya 400ü bilmiyorum. Yaptığım yorumlar 250 içindir. Belki 400de de vardır ama kendim deneyimlemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar