lucas bey, sizden özür diliyorum. rafet beyin küfürlü yazısını görmemiştim. sadece yazısının silindiğini okuduğumda yanlış bir tutuma kapılıp sizin kasdi sildiğinizi sandım. rafet beyin 2. hesabı gezgin55te ettiği küfürleri ve nezaketsizliği görünce gerçekten bu yazılarından dolayı sildiğinize kanaat getirdim. Gerçekten özür dilerim.
Marlox beyin bahsettiği çözümlerle ,evet, tam ayarına geliyor. Katılıyorum onun yazdıklarına. Benim size bahsetmeye çalıştığım şey ise bu çözümleri gerçekleştirmemin belimş bükebileceği.
Dediğim gibi - boxerın bir takım sorunları var. Fakat bunlar 3250 liralık motosiklet için gayet olabilecek şeyler. Benim dikkatinizi çekmek istediğim şey şuydu. Önceden de belirttiğim gibi boxer çok övüldü, çok satıldı. Ama alındığında bu sorunlar söylenseydi de keşke denek olmasaydık. Ne aldığımızı bilerek gönül rahatlığıyla alsaydık. Benim şu an dediğim şey asla ve asla boxerın kalitesiz olabileceği değildir. Boxerın eline çinlilerin hiçbirisi su dökemez. Onlardan 5 kat daha uzun yaşayacağına eminim. Ve bunu bana her an hissettirmiştir. Fakat dediğim gibi beni üzen şey, bu çözümü olan sorunların cebime yük getireceği. Malum ekonomik durumum iyi bir düzeyde değil. Bunlar o bildiğimiz 'marka'larda da olan sorunlar. Onlarda 100de 5 görülüyorsa boxerda 100de yaklaşık 7 görülüyor. Fakat boxer asla bir çinliyle kıyaslanamaz. Bir çinlide bu sıkıntılar 100 ihtimalde 30 görülürken boxer 7yi geçmez. Yani yapı olarak mükemmeliyetçiyim. Hiç sıkıntı çıkarmasın isterim motorum bana. Bu da gözden 10000 tlyi çıkarmakla olur. Bunun da farkındayım. eeee bu kadar sıkıntı kadı kızında da olur diyorum.
Bu yazıları okuyan ,yeni boxer almaya niyetli arkadaşlar da yanlış anlamasınlar. Boxer kalite açısından çinlilerle kıyaslanamayacak kadar iyidir. Fiyat açısından kıyaslayabilirsiniz. Evet biraz pahalı gözükebilir. Ama fiyat/performans olarak karşılaştırırsanız boxer yapılacak her masrafı hak edecek kadar performanslıdır. Üzerinden inesiniz gelmez. Keyfi bir java ogar kullanmak gibidir. Size garanti vereyim, alıp kullanırsanız tadından yiyemeyeceksiniz. Fakat benim düşdüğüm hataya düşmeden ne aldığınızı bilerek alın, yapacağınız masrafları da hesaplayın. Ama emin olun bir çinliye yapacağınız masrafla boxera yapacağınız masraf devede kulak misali kalacaktır. Hatta 5 yaşındaki bir boxer ile 5 yaşındaki çinli bir 150liğe yapacağınız masraf zebrada göz kadar kalacaktır. Bu aşamada çinliyi satıp kurtulmak isteyeceksiniz ama boxer hala sizi taşıyan torklu canavarınız olarak ayağınızın altından ayırmak istemeyeceksiniz. Bunu ancak yaşayarak hissedeceksiniz. İçinizde java ogar süren iniz var mı bilmem ama bu hissi onlara sormalısınız.
Ayrıca Ekrem beyi de bayram bayram sinirlendirdiysem özür diliyorum. kusra bakmayın. Şimdi yazılarımı okuyunca sert yazdığımı farkettim. Hakkınızı helal edin.
Küçük bir dipnot: "keşke boxer satış fiyatı 3036tl de kalsaydı"
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:15 ----------
malesef parça sıkıntısı var krank piston silindir ve contalar araya ekrem bey girmese etabı bitiremezdim bu gün samsuna geldim
motoru üretip parçasını üretmemek biraz saçma
samsunsporlu olduğunuza göre siz rafet bey olmalısınız. namı diğer gezgin55. Sizi kınamak istiyorum açıkçası. O kadar nezaketsizleşeceğinizi düşünemedim. Lütfen insanlardan özür dileyin. Ben sizin yazılarınızın sansürlendiğini düşünmüştüm ama gezgin55 ile yazdığınız yazıyı görünce nasıl bu kadar ileri gidebileceğinizi anladım. Lucas beye hak verdim doğrusu.
Ayrıca parça sıkıntısı var demişsiniz. Evet var. Fakat sorun yönetimde değil. sorun tahminimce şu ki: bajajın yedek parçaları yurt dışında hindistanda üretiliyor. Türkiyeye nakliyat ediliyor. Tabi bu parçalar getirilmeden evvel tahminimce parçaların bedelleri peşin ödeniyordur. Bu sebepten parça konusunda sıkıntı yaşandığını düşünüyorum. Sonuçta hindistan babamızın kardeşi değil ki düşünmeden yollasın. Ki bu sorun hindistanın türkiyeye güven duymasıyla 2-3 yıl içerisinde düzelmeye başlar diye düşünüyorum.