Gayet güzel gidiyor. Anlamadım nedir??
Hocam git bir ustaya, anlaşılan debriyaj kavrama noktası ayarının yapılması lazım. Bence bu şekilde sürmeyin çünkü debriyajı bitirebilirsiniz. Aslında siz de yapabilirsiniz motorun sağ tarafında debriyaja basınca telin birleştiği yerden yapılıyor ayar. Ama nasıl yapılacağını ben de bilmiyorum. Benim de kavrama noktası bir miktar yukarı çıktı. Ben de ilk servise gittiğimde ayarlattıracağım.
Fren olayına gelince, Mengu16 kardeş, zannedersem başka bir markanın pazarlamacısısın veya satıcısı. Başka markaların forum konularına yorumlar yapıp duruyorsun. İstersen insanları bırakalım da kullanıcıların gerçek yorumlarıyla değerlendirip karar versinler. Biz burada zaten artısını eksisini anlatıyoruz. Kullanıcı değilsen sen de takip edebilirsin ama tahminle yorum yapıyorsun, insanlar tecrübelerden etkilenir unutma.
Bu arada dün yaşadığım bir olayı anlatayım frenle ilgili. 70-80 km hızla ilerlerken ilerdeki kırmızı ışık yeşile dönünce hızımı kesmedim. Hata bendeydi ışıklar kalabalık diye otobüsü sağdan geçmeye karar verdim. Tabi hızı düşürmeyince yol biraz daraldı, baktım geçemiyorum önce ön-arka frene bastım. O kadar da sert bastığımı düşünmüyorum ama arka teker resmen kızakladı, çok şükür dengem bozulmadı, sanırım o arada otobüs şoförü de beni sağ aynadan gördü hızını düşürdü, ya da vites geçişi yaptı hızı düştü. Ben o esnada bastım gaza devam ettim.
Bu olay benim için büyük bir tecrübe oldu. Hızlı giderken zaten ön frene içgüdüsel ve pratik olarak dibine kadar asılamıyorsun. Ama motorun mevcut lastikleriyle takip mesafesinin uzun tutulması gerektiğini yaşayarak öğrenmiş oldum. Eğer bu motoru almayı düşünen ya da alıp kullanacak arkadaşlar varsa lastik olayına girmelerini tavsiye ederim. Bu benim ilk vitesli motorum bu nedenle geçiş amaçlı aldım. Bu yüzden eksta masraf etmek istemiyorum ama uzun süre kullanmayı düşünenler lastiği değiştirmeyi düşünsünler ya da trafikte frenleme olayına daha dikkat etsinler.
Motor bana çok şükür hiçbir ciddi sorun çıkarmadı. Şu an 3200km. de. Aynalar gevşeyip rüzgar hızıyla oynayabiliyor, bunu yıldız tornavidayla sıkabilirler. O zaman düzeliyor. Gidonu kendim biraz yukarı kaldırdım, sürüş keyfi daha iyi oldu. Boyun ağrım nispeten daha azaldı. 750km. bakımından sonra kullanma kitapçığına uygun olarak 5000km. de bakıma gideceğim. 2000km. de gidecektim ama kısmet olmadı.