Bajaj Bajaj Boxer 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Çok klasik görünümlü bir motosiklet bu Boxer ve insanı içine çekiyor gerçekten.
Özellikle uygun fiyatı ve kullanım maliyeti insanın içini kıpır kıpır ediyor :) Hele ki benim gibi mali sebeplerden motorunu satan biri için biçilmiş kaftan :)

Ben de alınca bir kaç değişikliğe gidicem şimdiden kafamda planlamaya başladım Twona arkadaşımız gibi :)

Tel jant olmadığı için siyah almayı düşündüğüm motoruma ilk etapta jantlara Camo Tan renk plasti dip yapmaya niyetliyim
Daha sonra yine hızlıca seleyi kahverengi çift dikiş scrambler selesi gibi döşeteceğim. Ön çamurluk krom boyanacak. Stickerlar sökülüp depo simsiyah kalacak :)

Bunları yapınca bambaşka klasik bir görünüme bürüneceğini düşünüyorum. Bu yapılacaklar pek maliyet de tutmayacaktır sanırım.

Ama bunları yapmadan önce belirli bir süre orjinal hali ile de sürüp onun da keyfini mutlaka çıkaracağım.
Aslında diğer arkadaşların dediği gibi bir tane orjinalini de alıp kenara koyabilsek ne güzel olur :) Bir tane cafe racer ya da scrambler yapılmış Boxer bir tane de orjinal Boxer pek hoş olur :) :)

Ayrıca buradaki muhabbet çok hoş Ekrem Bey'in ilgisi ve bu konudaki seviyeli sohbet insanları Boxer'a bir adım daha yaklaştırıyor :)

Değerli
centaur; ürününüz hayırlı olsun. Çok iyi bir karar verdiniz. Bunu zaman
içinde çok daha iyi anlayacaksınız.

Bu model forumlarda en tatlı sohbetlerin yapıldığı bir başlık olmaya
aday gibi görünüyor.:) Kullanıcı arkadaşlarımız da gerçekten çok hoş
yorumlar yapıyorlar. Ürünün kendi özelliğinden midir, yoksa yorumlayan
arkadaşların tatlı sohbetlerinden midir,konular insanı sürükleyip
götürüyor. Şahsen ben de bu modelin zaman içinde çok daha farklı
algılanacağına eminim. Şu anda daha yeni anlaşılıyor. Bu forumun en
başında söylediğimiz "sağlamlık, dayanıklılık-konfor-sürüş
keyfi-güç-ucuz-sevimlilik" gibi özellikleri kullanıcılar daha iyi
anlıyor sanırım.

Allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah.

Selam ve saygılarımla...

ekrem bey burada bıze iltifat ediyorsunuz ama bajaj la görüsüp biz nacizane dostlarınız için 10 takım da olsa tel jant getirmiyorsunuz boxer kullananların tek isteği bu nolur bi el atın su olaya!...

Değerli kardeşlerim

Boxer'ın ilk bakımı şu ana kadar hiç bir motorumda görmediğim bir itina ile detaylı bir şekilde yapıldı. Bakım yaklaşık 3 saat sürdü.

Başından sonuna kadar motorun yanındaydım ve tüm yapılanları ayrıntılarıyla gördüm. Ustanın hoş sohbeti ve çay eşliğinde yapılanları seyrettim. Usta sağolsun her şeyi titizlikle yaptı;

Yağı 20 50 castrol 1 litrelik özel paketi gözümün önünde açıldı. Ayrıca 1 litreye biraz da ilave edildi. Yağ filtresi değişti. Burada ilginç olan ve çoğu motorda olmayan şey, yağ filtresinin yanında bir de kenarları mıknatıslı yağ süzgeciydi. Mıknatısın ve süzgecin üzerindeki metal filizlerinin toplandığına şahid oldum ki bu da bu süzgeç denen parçanın çok iyi iş gördüğünü gösterir. (Çoğu motorda bu özellik yok, Cbf te filtre bile yok!)

Zincir çıkarıldı benzinle yıkanıp yağda bekletildi ve tekrar takıldı. Üstüne bir de tekrardan kaliteli sprey zincir yağı sıkıldı.

Hava filtresi temizlendi, zincir dişlileri temizlendi, fren ve debriyaj tekrar ayarlandı, lastik havaları düzeltildi.

Yıkandı kurulandı test edildi ve nihayet teslim edildi.

Hizmet kalite servis güleryüz 10 numaraydı. Bajaj Kuşadaşı servisi kesinlikle tavsiyemdir. Randevu alıp motorunuzu gözünüz kapalı teslim edebilirsiniz.

ekrem bey burada bıze iltifat ediyorsunuz ama bajaj la görüsüp biz nacizane dostlarınız için 10 takım da olsa tel jant getirmiyorsunuz boxer kullananların tek isteği bu nolur bi el atın su olaya!...

Hocam yapmayın bu özel isteklerle nasıl başa çıksın adam. Motorum olmasada şimdiye kadar çok modelin markanın forumunu okudum hiçbirinde yetkili ilgilenen birine rastlamadım bence kıymetini bilmek lazım pulsar discover sayfalarınıda takip ettim herkezin sorunlarını çözdü sağolsun.
Bende benim Muhammed aliyi süslemek isterim zamanlada şimdi doğal bi tadına varalım

Arkadaşlar motorun anahtar takımını buldum ilgilenen arkadaşlara Teşekkürler saygılar

Hocam yapmayın bu
özel isteklerle nasıl başa çıksın adam. Motorum olmasada şimdiye kadar
çok modelin markanın forumunu okudum hiçbirinde yetkili ilgilenen birine
rastlamadım bence kıymetini bilmek lazım pulsar discover sayfalarınıda
takip ettim herkezin sorunlarını çözdü sağolsun.
Bende benim Muhammed aliyi süslemek isterim zamanlada şimdi doğal bi
tadına varalım

hocam dıkkat edersenız bunun dogal olanı tel jant bızde dogal takılmak ıstıyoruz ama gercektende ımkansızı ıstemıyoruz ve ALLAH (cc) razı olsun ekrem beyden cok nazımızı cekıyo ama bu konuda tamamen caresız kaldık

bazı mesajlar silinmiş. akp sansürü burayıda vurdu. bu mesajıda silerler büyük ihtimalle :farao:

bazı mesajlar silinmiş. akp sansürü burayıda vurdu. bu mesajıda silerler büyük ihtimalle :farao:

Bu işin fıtratında var :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------

Şaka bi yana neden böyle olmuş neden silsinler kötü bişey yazılmadı

Bugün artçılı ve arkada 46 lık çanta dolu vaziyette 200 km'lik küçük bir geziye çıktım. Bakımdan ve rodajdan çıktığımdan beri tork ve hız bariz bir şekilde arttı. Önceleri tek başıma 50 ile zor çıktığım yokuşu şimdi artçılı ve yüklü 70-75 ile çıkabiliyorum.

Çok dik yokuşlarda sanki o kadar yük yokmuş gibi aynı torkla 65-70 km ile bayır tırmanıyor. Bunu da küçük dişliyle gelen torka bağlıyorum. Çeyrek depoya 200 km yol gittim. Hesaplarıma göre yakıt 100 km de 2 litreye düştü. Benzini adeta kokluyor!

90 km/h de sürüş çok zevkli. Hiç bir titreşim vs yok. Ancak 90 dan sonra işin tadı kaçıyor, bu yüzden bana göre keyifli sürüşü 80-90 km/h arası.

Şu an tek sıkıntı selesi. Uzun mesafede (sele biraz yumuşak kaldığı için)yoruyor. En kısa zamanda döşemeciden high resilient tipi yüksek yoğunluklu sünger döşeteceğim.

merhaba arkadaşlar,
çoktandır inceleme yapıyorum motor hakkında
sanırım bir bajaj boxer motora ben de yöneleciğim..
şöyle dağ tepe kullanmak istiyorum, düz yollarda da kullanmak isterim, acaba titreşimi rahatsız eder mi,
yorum yapan arkadaşlar fazla rahatsız edici değil demişler..
bir de yurdukoru arkadaşa sorum olacak, selenin biraz yumuşak olması neden yoruyor, bazı selelerin sert olması şikayeti olmuştu bazı arkadaşların.. acaba sele çok mu yumuşak? bir rodajdan sonra motor hızı kaç km ye yükseldi..
90 dan sonraki titreşimin rahatsızlık boyutunu biraz tarif edebilir mi..? teşekkürler..

Kimse motor ustunde foto paylasmiyordu bende gittim resim cektim, ama nasil paylsacagim bilmiyorum

merhaba arkadaşlar,
çoktandır inceleme yapıyorum motor hakkında
sanırım bir bajaj boxer motora ben de yöneleciğim..
şöyle dağ tepe kullanmak istiyorum, düz yollarda da kullanmak isterim, acaba titreşimi rahatsız eder mi,
yorum yapan arkadaşlar fazla rahatsız edici değil demişler..
bir de yurdukoru arkadaşa sorum olacak, selenin biraz yumuşak olması neden yoruyor, bazı selelerin sert olması şikayeti olmuştu bazı arkadaşların.. acaba sele çok mu yumuşak? bir rodajdan sonra motor hızı kaç km ye yükseldi..
90 dan sonraki titreşimin rahatsızlık boyutunu biraz tarif edebilir mi..? teşekkürler..

Merhaba

Eğer motoru dağ tepe dere şehir her yerde kullanacağım diyorsanız biçilmiş kaftan. Ben % 60 şehir % 40 kırsalda kullanıyorum ve şu ana kadar tek bir somun bile gevşemedi.

Sele olayını şöyle açayım; Çok yumuşak sünger biraz da kiloluysanız sünme yapar. Sünger ne kadar ağır ve yoğun olursa o kadar kalitelidir. Sertlik baz alınmamalı aslında. Belki de sele benim kiloma uygun olmayabilir. Bence siz sele yorumumu dikkate almayın zira sizin kilonuzda konforlu olabilir.

Titreşim olayı kesinlikle rahatsız etmiyor. 90 a kadar bende titreşim yok. 90 dan sonra 105 e kadar çıktım ve o zaman bir gidiklanma oluyor sele altında. Varla yok arası bir şey. ( Tam olarak titreşim denemez) Şahsen ben 150 cc bir motor ile, sollamalar hariç dip gaz gidip limitlerin aşılmasına karşıyım. Bu motorun ideal hızı kanımca 80-90.

Rodajdan sonra 105 e kadar çıkabilir oldum. Rodajdan önce 90 yapıyordu.

teşekkürler yorumunuz için..
hafif bir gıdıklama ise pek önemli değil bence.
bence de 80- 90 ideal hız..
ısındım bu motora..
cevabınız için tekrar teşekkürler..

Bende 80'li yıllarda jawa ceylan vardı. Bir kaç yıl bindim ve sattım. Şimdi ise haojin marka (efsane diye de geçiyordu) 125'li bir scooter'im var. iki yıldır biniyorum yaklaşık olarak. yokuşlarda artçı olunca hızım 30kilometreye kadar düşüyor. yakıt ise boxer'e göre fazla elbette. yakıtta ekonomik olan motorlardan söz edildiğini duyunca (bajajlardan söz etmişllerdi) nette tarama yapmaya başladım. nihayetinde discover ile boxer arasında kaldım. discover'e bindim bir kaç dakikalığına. boxer ile ilgili deneyimim yok.
discover 15-20 derece kadar olan eğmde 60 kilometreyi aşamadı.
twona ve yurdukoru nikli arkadaşlarımızın yorumlarının daha fazla yer aldığını farkettim forumda. bu yüzden özelde o arkadaşkarımız ama genelde tüm arkadaşlarımıza olacak sorum
elimdeki scooter'i çıkarmak ve onun yerine başka bir motor almak ne derece akıllıca olur?
(herhangi bir ihtiyac anında ayak koyduğum yere istediğim kadar yük atabiliyorum çarşıda pazarda. alt bagaj ve arka bagaj cabası. diğer motorların bu hacimden yoksun olmaları beni düşündürüyor).
elden çıkarmayı düşündüğümde motorumu, boxer'i discover'e yeğlemek için ne kadar artı vardır?
bu konularda arkadaşlarımızın görüşlerini almak isterim. kazasız belasız sürüş dileklerimle...

Arkadaşlar motor kardeşliğine siyaseti bulaştırmayalım parti ismi ve siyaset kırgınlık doğurabilir...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar