tel jantlı satılmıyor hocam. keşke tel jantlı satılsaymış. zaten çelik jant bu motorun mantığına ters. hangi akla hizmet bu motora tel jant takmışlar anlamadım. ben bajajın global sitesine mail atıp bir takım tel jant isteyeceğim, bakalım ne cevap verecekler.
Sadece fikir yürütüyorum. Ülkemizde satılan Boxer, export modeli olduğu için ve genelde export malları biraz daha özenerek üretildiği için daha modern ve farklı göstermek istemiş olabilirler. Ayrıca Türkiye pazarındakiler Euro 3 emisyon standardında bildiğim kadarıyla. Konuyla alakası yok ama tüm bunlar maliyeti de artırmıştır şüphesiz.
En azından diğer çinçonlardan ayırmak istemiş de olabilirler. Ya da ileride tubeless a çevirme imkanı olsun diye de olabilir.
Ön ve arka koruma demirleri, sele demiri de nikelajdan mat boyaya çevrilmiş. Ayrıca çelik jant tel janta göre daha maliyetli bir o kadar da hafif.
Ne yalan söyleyeyim ben bu şekilde yani çelik jantla daha modern buluyorum Boxer'ı.
Zaman geçtikçe Boxer altımdan kayar oldu. Bisiklet gibi kıvraklaştı. Alışma dönemini yavaş yavaş bitiriyoruz. ( Özellikle kalkışlardaki ani ivmelenmeye) Eşim de artık daha rahat kullandığımı farkettiğini söyledi. Tek hayıflandığım konu keşke motor hacmi 150 değil de 200 olsaymış. O zaman gerçekten 20-25 beygirle dumanını attırmış ne kadar şehirli çakma funduro enduro vs motorların.
Bu arada söke söke bitiremedim etiketleri. Hala bir yerlerinden OK, control, export, vs yazan etiketler çıkıyor. Ne çok kontrol etiketi varmış bu motorda.
Artık şehir merkezine bile tamamen kestirme yollardan hatta zevk olsun diye arsalardan tarlalardan geçerek gidiyorum. İp gibi keçi yollarından, bayırlardan çimenlerden gidiyorum. Milletin son model enduro motorlarla bile acaba altı vurur mu diye korkarak ve temkinli geçtiği eşşek yollarından düz yol gibi geçip gidiyorum.
Boxer kesinlikle Kırsal Türkiye'nin motoru gerisi yalan.