Günaydın Beyler,
O gün bende oradaydım. Fazer'li arkadaşımızın Hasan kardeşimize tehdit vari konuşmasını ve ya yazmasını gerçekten tasvip etmiyorum!
Ancak o gün suçlu Fazer olsa da (arkadan çarptığı için) Hasan'da dahil neredeyse herkes, Hasan'dan dolayı bu kazananın meydana geldiğini düşündü ve mağdur Fazer oldu.Tabi makinesi daha yeni ve kıymetli olduğu için. Hasan'da çok üzgündü ve bu senaryonun alehine yazılmasına itiraz etmedi tam aksine mahçupluğunu evrak üzerinde suçlu duruma düşerek telafi etmeye çalıştı.
Şimdi Hasan neden vazcaydı anlamadım belki de Fazer'li arkadaşın davranışı yüzündendir.Ya da Hasan'ın tekrar aklına birileri girdi ve aslında haklı olduğunu anlattı. Aslında orada aralarında anlaşmışlardı ama sonra ne olduysa böyle olmuş.
Bu arada Hasan yaşın 17 ehliyetin var mı?
Bazı kişiler ben bir daha böyle gezilere katılmam yazmışlar. Eğer kurallara uyar, takip mesafesine uyar, limitlerinizin dışına çıkmazsanız, evvel Allah hiç bir şey olmaz!
Tekrardan geçmiş olsun.
Kalın sağlıcakla.
Abi söylediklerine keskinlikle katılmıyorum.
Al hocam mailleşmeleride döküyorum buraya ne derse dersin artık.
Ama hem benim sigorta fazerı ödeyecek hem cebimdem kendi motorumu ödeyeceğim ?
Zaten yapacağım şeyde buydu ! Suçsuz olduğum halde nitekim evden de yediğim fırçayla seçenek sunmak zorunda kaldım.
Ehliyetim ruhsatım her şeyim tam !
Kusura bakma abi sana çatıcam ama yola çıktığın adamların ehliyetinin bile olup olmadığı hakkında fikrin yoksa sorumsuzsun.
Beni orada bırakmalarını ben istedim o konuda kimseye vebal yüklemem.
Ayrıca bu tarz gezilerde 1 değil 2 tane oluyor bence bir tanede yamaha cublu vardı.
Hem tehdit vari konuşmayı geç beddua ne abi ? Bana bunu söyle tamam dicem e zaten yapmışın yapacağını ?
Ayrıca arkadan vurmamış olsa ne benim amortisör dağılcak ne çatal yamulacak.
Olayda vazcayma da felan yok ayrıca vazcayıyor olsam gel adam akıllı orjinal tutanağı tutalım demezdim.
İlk mail;
Abi selam,
Ekte sana lazım olacak belgeleri yolluyorum.
Ayrıca evde babamla felan konuştum e madem sen böyle yapıyorsun karşı tarafta seninkisini karşılasın dedi.
Motosikletteki mevcut hasar;
Ön amortisör takımı (Montaj dahil):350
Fren merkez sistemi:150 lira tutuyor.
Ekstra bir şey çıkarsa problem değil cebimden hallederim.
Ayrıca sigorta primi 100 liradan bir daha ki sene 200 lira gibi bir rakama yükselecekmiş.
Uzun lafın kısası senden 600 lira talep etmek mecburiyetindeyim.
Öğrenci olmasam hiç bu kadar sıkıntıya bile girmem ama benimde yapabileceğim fazla bir şey yok.
Bunları telefonda söylemeye çekindiğim için buradan yazıyorum,mümkünse buradan dönüş yaparsan sevinirim.
adem ;
yaa bak kardeşim sen orda oyle bir olay yaşamamış olsan ben zaten yolumda devam etmiş olacaktım gerçekten benim kusurum olsa sana laf bile ettirtmem herşeyini karşılarım ama burada benim hasarıma neden ve senin hasar gormedeki neden sen değilmisin sonucta zaten depoyuda sordum buyuk bir ihtimalle vakumla çektirilip boyanıcak zaten benim motorun satarken parası düşmüş olacak
Ben ;İşin aslı sen takip mesafesini korumadığın için bana çarptın ve benim hasarım arttı. Takip mesafesi hızının yarısı kadar olmalıydı. Madem ben haklı olduğum halde ben zarar göreceğim şimdi sigorta firmasına kazanın nasıl olduğunu bildiriyorum ve ekteki fotoğrafları gönderiyorum. Artık sigorta şirketi kimin haklı olduğuna karar verir. Bende motorumu servise bırakıyorum. Bu durumda kazada kim kusurlu ile onun sigortası öder parayı. Benim için sorun yok. Geçmiş olsun abicim. Biz insanlık yapalım dedik.Ayrıca bu dediğimi yapmaktan yana değilim evrakta sahteciliğe girer ki benim yaşım 17 her türlü sıkıntı çıkar başına...
adem;
Napıyorsan yap sen gerçekten karaktersiz biriymişin sana hakkımı helal etmiyorum allahım sana daha buyugunu verir inşallah o zaman anlarsın beni
ben;
sende karakter vardı da motorları neden kaza yerinden çektirip başka biyere taşıtıp tutanak tutturdun? Kendini haklı çıkarmak için mi?
Neyse uzatmıyacağım tekrar geçmiş olsun aynı dileklerinizi sizede sunuyorum...
Sigortacı mı aradım orjinal tutanak tarzında ihbarımıda yaptım ne olucaksa olsun artık...
Ben;
Hayırdır abi dedik kardeş dedin ?
İşler ters dönünce mi böyle olduk ?
Ha şunu da söyleyeyim öyle tehditle felanla buradan atar yapma bence.
Gerçekten gün gelir közüm karadır herkese eyvallah çekerim herşeyi alttan alırım ama öyle ağzına vur ekmeğini al cinsinden de değilimdir.
Burada sana klavye delikanlılığı yapmayacağım ama anam avradım olsun havada kalan tehditlere pabuç bırakmam merak etme.
Bizim tayfadan dedik abidir dedik kalleşin teki çıktın ama ant olsun senle uğraşıcam haberin ola.
Denk gelme yani ister 5 kişi ol ister 10 kişi.Evime de beklerim gıram yüreğin varsa.... Dahada yazma bence işin sonu kötü bitecek hade eyvallah rastgele.
Bunların haricinde telefonda baya şiddetli bir tartışmamız var onunda telefondaki uygulamada kaydı var.
Ettiği lafları düşman düşmanına etmez.
Erdem abi tutanak felan hiç umrumda değil dediğim gibi zaten imzamım hükmü yok karakola gidip böyle böyle dediğim anda bana orada jandarma tutanağı verilecekmiş.