bagajda benzin taşımak

benzinlikteki pompacıdan 5 litrelik su şisesine benzin doldurmasını rica ettim doldurdu sağolsun. tehlikeli diyenler var güneş görmüyor sele altında, depom 4 litre olduğu için yedek aldım yarın 120 km yol yapacağım sizce tehlikeli bir durum var mı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bir şey olmaz da 5 litrelik fazla 1 en fazla 2 litreden bir şey olmaz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Neden yanına benzin alıyorsun ki? Yola çıkmadan önce deponu fullesen de depoyu bitirmeden gideceğin 120 km yere ulaşırsın. Bir de gideceğin güzergah içinde mutlaka benzin istasyonu vardır. Hamal gibi 5 lt benzin taşımamanı öneririm.

Neden yanına benzin alıyorsun ki? Yola çıkmadan önce deponu fullesen de depoyu bitirmeden gideceğin 120 km yere ulaşırsın. Bir de gideceğin güzergah içinde mutlaka benzin istasyonu vardır. Hamal gibi 5 lt benzin taşımamanı öneririm.
depodaki benzinin yarısı bitmeden gösterge göstermiyor zaten toplam 4 litre alıyor. en azından 1 2 litre alsam yanıma sıkıntı olur mu

depodaki benzinin yarısı bitmeden gösterge göstermiyor zaten toplam 4 litre alıyor. en azından 1 2 litre alsam yanıma sıkıntı olur mu
Acil bir durumda motoru çalıştırıp sizi en yakın benzinliğe götürecek benzin olsa fazlasıyla yeter. Bir sorun olacağını da sanmıyorum.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yola çıktıktan sonra 2-3 benzinci geçip sonrakine girebilirsin. Google Haritalar'dan rotanı çizip "Benzinlik" işaretine basarsan, rotan üzerindeki benzinlikleri işaretleyecektir. Buradan hesap yapabilirsin. Yerinde olsam benzin taşımazdım yanımda. İyi yolculuklar.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
1 litreden fazlası gereksiz yük olur en azından acil durumlarda bir sonraki benzinliğe kadar götürse yeter.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Uzun yola çıkarken yapılır da her gün böyle taşınmaz ki benzin, hele pet şişede. Benzin çok güçlü bir solvent, bazı plastik ve kauçuk türlerini eritir, sıcak gördü mü buharlaşıp kabı şişirir. Uzun süre bekleyen benzinin içindeki katkı maddeleri bozulur kullanılması doğru olmaz.

Motosikleti
600RR
ben güneş görmeyen serin garajımda bekletiyorum ama bu havalarda bidon balon gibi oluyor,hele motor üstünde mümkünse hiç taşımam canlı bomba gibi gezersiniz ortalıkta

Yola çıktıktan sonra 2-3 benzinci geçip sonrakine girebilirsin. Google Haritalar'dan rotanı çizip "Benzinlik" işaretine basarsan, rotan üzerindeki benzinlikleri işaretleyecektir. Buradan hesap yapabilirsin. Yerinde olsam benzin taşımazdım yanımda. İyi yolculuklar.
Hocam teşekkürler gittim geldim, ilk uzun yolculuğum olduğu için önlem aldığımı düşündüm, gereksiz bişey yaptım. yolun yarısında 5 litrenin yarısını doldurdum hedefime ulaştığımdada doldurdum, yarım litre falan kalmıştı. dönüşte motoru fazla dinlendirmeden geldim 5 litrelik şişenin içindeki yarım litre benzin havasız şişeyi öyle bir şişirmiş ki, kapağı açtığımda puff yaptı, allahtan aynı durum sabah başıma gelmedi full bidonda. tavsiye etmiyorum acemlilik yaptım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben güneş görmeyen serin garajımda bekletiyorum ama bu havalarda bidon balon gibi oluyor,hele motor üstünde mümkünse hiç taşımam canlı bomba gibi gezersiniz ortalıkta
hocam pişmanım zaten son mesajıma bakarsınız, tekrar yazmaya üsendim

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hocam teşekkürler gittim geldim, ilk uzun yolculuğum olduğu için önlem aldığımı düşündüm, gereksiz bişey yaptım. yolun yarısında 5 litrenin yarısını doldurdum hedefime ulaştığımdada doldurdum, yarım litre falan kalmıştı. dönüşte motoru fazla dinlendirmeden geldim 5 litrelik şişenin içindeki yarım litre benzin havasız şişeyi öyle bir şişirmiş ki, kapağı açtığımda puff yaptı, allahtan aynı durum sabah başıma gelmedi full bidonda. tavsiye etmiyorum acemlilik yaptım.

hocam pişmanım zaten son mesajıma bakarsınız, tekrar yazmaya üsendim
Geçmiş olsun. Uzun yolun tadını almışsındır. İleride motosiklet değiştirirsen menzili uzun olan bir motoru düşünebilirsin. Çok elzem ise kalın kapaklı cam şişede taşıyabilirsin. Kapağın kalın olması elzem.

Örnek;
akaryakit-numune-sisesi-1-lt-sisemuhur-d36e06.jpg

Şimdiye kadar hiçbir numunenin şişerek patladığını görmedim. Bu şişeler tanker gemilerinde çok sık kullanılıyor. 1 LT'lik kapasitesi var. İçine sıvı dökme tip neredeyse her numune koyulabiliyor. Yakıt taşımanı tavsiye etmem ama illa taşınacaksa da bunu önerebilirim. Plastiğin, statik akümülatör sıvılarda tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Motosikleti
Honda CRF250L
Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i

Bundan aldım 2.5 lt.
Bende Crf250L var 200 km ya gidiyor ya gitmiyor,
Kimi yerde petrol yok, ara yollarda sabah erken saatlerde petrol kapalı.
Depo küçük ise yanında yedek yakıt olmalı.
En azından seni bir sonraki petrole götürmeli.
Hele ki bazı otoyollarda kmlerce petrol yok
Küçük deposu olmayan anlamaz :)
Aynısı bende var. Ben de 2020 Crf 250 L kullanıyorum. Oldukça sağlam olduğu hissini veriyor.

Selami Usta'nın (Crf Akyazı) Üçlü çanta demirinin sol taraf içinde bu bidona göre yapılmış yeri var. Önce strapla bağlamıştım ama içime sinmedi. Daha sonra Givi'nin şifreli kask kilidini aldım ve sabitledim.

Özellikle Karadeniz Yaylaları gezilerimizde çok işe yarıyor. Yayladan yaylaya atladığımız için bazan iki gün asfalt yüzü görmüyoruz.

Bugüne kadar 7.8 lt.depo+2.5 lt.bidon işimi gördü. Yanımdaki tankerlere (1250 GS gibi) işim düşmedi.

Evet, katılıyorum. Ufak deposu olmayan anlamaz.

Bir ara 12.5 lt. Acerbis depoya kafayı takmıştım ama kafaya takmakla kaldım. :giggle:

Başlığa gelecek olursak...
Mümkün olduğunca benzin taşımamak lazım. Taşımak gerekirse de, akaryakıt için yapılmış ürünlerde taşımak gerek.

Otobüsle motosiklet naklettiginizde yüklemeyi deponun boş olması şartıyla kabul ederler.
Sebebi, bir kaza anında benzinin çabucak parlayabilme ihtimalinden dolayıdır.

Motosikleti
Honda CRF250L
@Guven acerbis depoyu bende düşündüm ama videolara bakıyorum tam oturmuyor, sağ grenaji şişiriyor, o yüzden içime sinmiyor.

@Guven acerbis depoyu bende düşündüm ama videolara bakıyorum tam oturmuyor, sağ grenaji şişiriyor, o yüzden içime sinmiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar