Ben 1 senedir motor kullanıyorum bu 2. motosikletim. ehliyetimi 2 sene önce aldım. Evli barklı adamım ama ne annem ne babam motor ehliyeti aldığımı, nede 2 tane motor değiştirdiğimi biliyor. Neden bilmiyorlar ? Bunun 2 sebebi vardır, 1. Bundan asla hoşlanmazlar sorusuz sualsiz hemen sat diycekler. 2. ise acaba BEN BUNDAN HOŞLANACAK MIYIM ? Eğer motor kullanmak hiç hayal ettiğim gibi değilse motoru satarım annem babamında bundan hiç haberi olmaz,herkes eski mutlu hayatına geri döner. Ama eğer hoşuma gider mutlu olursam bu işte nezaman iyi ve kendimi tamamen emniyetli bir motor sürücüsü olarak görürsem o zaman yanlarına motorla gidip onlara göstericem. Ozamanda zaten almışsın eee o kadar zamanda biniyosun bişey olmamış..."dikkatli git oğlum"dan başka bişey demezler.
Şimdi bence sen ne yap biliyomusun ? Daha en az 2 senen var. 24 ay eder. Günde 7 TL motor fonuna yatır.(senin yaşında ben model arabalarla ilgileniyordum,çok pahalılardı, ben böyle yapmıştım) ayda 7 x 30 = 210 tl, 2 sene sonunda 5000 tl olacak. Madem bu işe heveslisin bu camiadan sürücü kursu tanıdığı olan birileride mutlaka bulursun, kurs işini indirimli bi şekilde halledersin. İşten anlayan birisinden de bi başlangıç dersi alırsın (bu dersleri mutlaka kendi motorlarıyla verirler zaten,yani daha kendine motor almadan motor kullanmayı biliyor olursun). 5000 tl 2 sene sonunda inan sana yeter.
Eeee ehliyet aldın, derste aldın, artık emniyetli bişekilde kullanmayı bildiğine göre geriye emniyetle kullanacağın şeyleri almak kaldı. Kask dışında herşeyi 2. el alabilirsin bence. Özellikle motor 2. el al. Motor ne alacağına değinmiyorum 2 sene içinde çok değişir bu fikrin inan. Ben scooter alcam diye girdim işe 18000tl ye 230kg luk enduro aldım

ama hiç mutlu olmadım , çok ağır geldi , nefret ettim motor kullanmaktan, tam herşeyi bırakacakken, bi abim cross unu verdi "bak bu hafiftir bi kullan" dedi. 110kg falan şu anki crossum (kg farkı gözünün önünde canlansın diye söylüyorum 1litre su 1 kg dur, 15 litrelik damacanaları düşün, 230-110=120kg 120/15=8 , yani 8 tane damacana taşımaya çalışmışım motor üzerinde,230 kg luk motorla motora başlayan kafama ediyim) motorum 3500-4500 lira arası fiyatı 2005 model

ve dünyanın en mutlu adamıyım onla

scooterdan başladık düşünmeye 2 sene sonunda mutluğu cross da bulduk
Bence o zamana kadar bu rotada git. yaşın gelip paran birikince bu dediklerimi yap, üniversitene de motorunla gidersin 4 sene canavar gibi tebrüben olur. Baban motorun olduğunu üniversite 2. sınıfta öğrense ne olacak sanki , sat mı diycek, bilmem kaçbin km yi devirmiş olcaksın, dikkatli kullandan başka bişey demez sana inan...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------
Dostum yaşın daha çok küçük. İlerde çocuğun olduğunda anlarsın sende onların durumunu. Bak ne güzel yazmışsın. bu yaşta spor konusunda bir sürü derecen var. derslerinde iyiymiş. Durup dururken ailenle ters duruma düşme. zaten 2 senen kalmış. 2 yaz bekle. al ehliyetini. aslan gibi ver mücadeleni ondan sonra. Birde bu yaşlar hakikaten deli dolu yaşlardır. sen ne kadar sakin olmakta ısrar etsende yaşının ergenliğin getirdiği asilikleri bi şekilde atman gerekir. Bana sorarsan naçizane fikrim; bu iki sene sporuna biraz daha yüklen, derslerine yoğunlaş, üniversiteyide kazandıktan sonra alnın ak bi şekilde çık ailenin karşısına başla münazaraya
Ve inan ki; senin o motordaki heyecanını görünce onlar daha çok mutlu olacak. ama unutma hersey yaşında ve kanunlara kurallara uyarak keyifli...
Buda güzel dinle bak ramirez'i,doğru söylüyor...