babamın 2005 model scooterine ufak bir bakım

s. a. arkadaşlar babamın motoruna bakım yapayım dedim sebebi hiç ilgilenmediği için kendileri bana kalıyor önceden zaten baya bir değişiklik yapmıştım normalde otomatik jikleli vakumlu karburatörü varken ben sıradan karburatör koydum tabi oda salcanonun karbüratörü gelelim bakıma ilk resimlerdede göreceğiniz gibi manifolt patlak ve ne var ne yok gitmiş motorun içine sonrada derler çinli motorlar bozuldu asıl böyle kullanmadan bozuluyor ya neyse babama dedim 2 sene sürsen birşey olmaz böyle deyor sanıyorki çinlileri japon :)

işte resimler;

hava filtresini çıkardıktan sonra bakın her yer toz toprak :)

karbüratörü söktüm memesini ufalttım az yaksın diye birde temizlik yaptık gördüğünüz gibi meme ve karbüratör tamir takımı dolu :)

hava filtresinde delikler kopuklar vardı iç lastikle yama yaptık elimizden geldiğince ucuz olsun deye :)

hava filtresini değiştirdim

hava filtremizi taktık temizledik yerini

karbüratörümüzü geri taktık ucundakide hava filtresini takmak için aparata :)

hava filtremizide taktık biraz uğraştırdı ama olsun hava almada sıkıntı yarattı az

buda motorumuzun resmi pazara gitmede kullanılıyor genelde sadece :p

birde video ekleyelim demi çalışmasının;

ilk video hava filtresiz bu arada ayak marşı ile çalışıyor motor marşında az sorun var tek marşta alıyor maşallah

http://www.izlesene.com/video/karburator-ayari-sonrasi-calisma/6424405

buda hava filtresi takılmış hazır halde iken :)

http://www.izlesene.com/video/asya-150-scooter/6424393

kalın sağlıcakla hayırlı ramazanlar cümleten kazasız belasız sürüşler

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Elinize sağlık,basit ama önemli detaylar,yaptığınız işlemler..
Güzel bir çalışma olmuş,emeğinize sağlık...

ekleme yaptığın şambrel parçalarının içine en azından kartondan bir silindir koyarsan vakum etkisi ile büzülme yapıp tıkanma yapmaz...hava akışını engellemez....

Elinize sağlık,basit ama önemli detaylar,yaptığınız işlemler..
Güzel bir çalışma olmuş,emeğinize sağlık...

teşekkürler abi

bence yaptığın işte bir hata var ama söylemeyeceğim... cidden diyorum...

ekleme yaptığın şambrel parçalarının içine en azından kartondan bir silindir koyarsan vakum etkisi ile büzülme yapıp tıkanma yapmaz...hava akışını engellemez....

abi haklısınız onu düşünemedim sebebi akşam üzeri yaptım bu işlemleri bugün ve bittiğinde ezan okunacaktı manifoltu değiştireceğim zaten yada dediğiniz gibi bir ayar çekeceğim zaten pek kullanılmaz şimdilik işimizi görür böyle teşekkür ederim yardımınız için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar