Babamı Nasıl İkna Edebilirim ? Yardım..

Merhaba arkadaşlar. Yaşım 16 forumda yeniyim, motosiklet sevdası bi arkadaşım vesilesiyle gerçekleşti..Sagolsun oda bu forumda ama nickini bilmiyorum :queen:

Herneyse arkadaşlar bende motor almak istiyorum, 100lük cublardan cünkü vergi filan ugrasamam. Kaç gündür araştırıyorum ya kuba xy100-e 2011 alıcam ya da mondial sfc snappy x düşünüyorum. Ama bir sorun var babamı ikna etmem gerek derslerim gayet yolunda ben kendimce hakediyorum..
Derslerime zaten çalışıyorum öyle salan biri değilim gerekirse irademede sahip cıkarım sınavlar için ancak ben ayağımı yerden kesecek bişey arıyorum buralar biraz yokuş bisikletle zor oluyor. hem gezmek dolanmak(yazları hiç cekilmiyor buralar) hemde annemin bitmek bilmez markete göndermesine bu motorla son buldurucam.
Babam başkalarından laf dinleyip cok cabuk kabul eden bi insan ama benden değil :)
Ama alırsam oda binecek zaten..

Sizce ona bu motor hakkında ne söylesem bana biraz güvenir veya onu alma konusunda nasıl ikna edebilirim? Motor tehlikeli filan diyecek ne cevap verebilirim.. Yazımı okuyup cevap atan herkese Şimdiden teşekkürler..

Yaşımız 16 olduğuna göre ehliyetimiz yok galiba:)Biraz sonra buraya yorum yapacak arkadaşlarımızın yorumlarını babana okutma yeter:):wiinkk:Bu arada hoşgeldin diyelim:)

Arkadaşım bence ehliyeti alanakadar idare et derim vergiyle uğraşamim derken çok ağır cezalara maruz kalabilirsin.

@siyahkan

Ehliyeti al baban azda olsa bu konuda yumuşar zaten. Ve tabi korumalıklarınıda al. Sonra oturup konuşun ailecek :)

Bak benim ailem karşı çıkıyor ama ben yinede alıyorum :queen:

@mınçıka_35

hoşbulduk hocam :)

@Bizim_ilker
hocam ben zaten öyle motorla yakalancak bir yerde değilim.

@Phantom264
Hocam ama ben 2 yıl nasıl idare edicem dayanamam bütün hevesim kaçar.Zaten öyle hız yapmayı seven biri değilim. Kötü mü olurki alsam
birde hevesim geçtikten sonra araba ehliyeti alırım 1yıl daha bekler :)

yorum yapanlara teşekkürler

Haklısın kardeşim sabredememek konusunda. Fakat bende ehliyetimi aldıktan sonra aldım motorumu :)

Ondan önce (MTB) dağ bisikletim vardı Whistle Miwok 1054V onla geziyordum bol bol. Heryeri onla öğrendim daha sonra motor aldım :)

Sabır sabır selamet :)

İyi forumlar

Haklısın kardeşim sabredememek konusunda. Fakat bende ehliyetimi aldıktan sonra aldım motorumu :)

Ondan önce (MTB) dağ bisikletim vardı Whistle Miwok 1054V onla geziyordum bol bol. Heryeri onla öğrendim daha sonra motor aldım :)

Sabır sabır selamet :)

İyi forumlar

hcam oturdugum yeri görseniz zaten biryer öğrenmeye gerek yok ben belli bi alanda sürücem öyle uzun yol falan değil yani bunun için 2 yıl beklemeye gerek yok 2 yıl sonra ehliyet alıncada artık istedigim yere giderim.. sizede iyi forumlar

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kapıya bir tekme gir içeri,ben motosiklet istiyorum okadar de.

kardeş tüm korumalarını dizliğini vesaireyi al öyle çık babanın karşısına. öyle kasksız korumasız zibidi gibi gezmeyecek biri olduğunu görünce içi rahatlayacaktır illaki. mondial 100'lük öneririm. biz 3 ayda 6000 km yaptık arkadaşla. güzel motor başlangıç içn :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ehliyet,polise yaklanmamak için icat edilmis bir kagit parçasi degil.
Öncelikle bunu idrak etmek lazim.
Sonrasinda motosiklet isi kolay.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Korumalardan falan bahsetmişsiniz ama bence bu arkadaş koruma kullanmayı da düşünmüyor.

arkadasım yanlıs anlama ama burası professıonal bır forum sıtesı .
16 yasında bır arkadaasın motor kullanması ne yazıkkı
sıte geregı pek hos karsılanmaz once ehlıyet sonra korumalar ve motosiklet.

ben babamı ikna etmiş motorumu seçmiş parayı hazırlamış koruma ekipmanlarımı ayırtmış bi yarı motorcuyum :) sadece ehliyet sınavımı bekliyorum bence sen bisikletine motor kiti taktır daha iyi olur

saygılar...

arkadaşım o sorun bendede vardı.. Biraz zorla ikna olacaktır :cherry:

Motora karşı olan baba ikna edilemez. Kendi paranı kazanırsın, gider alırsın... sonra o seninle 1 hafta konuşmaz, 3 gün eve sokmaz. Sonra öpe öpe kabul eder... 2. motorunu alınca aynı terane gene yaşanır. Ama aradan yıllar geçtikten sonra kabullenir, sen efendi olursan, sürekli korumalarını giyersen, insan gibi kullanırsan, sağda solda seni savunur, arkadaşlarına hava atar, "ne güzel adam yetiştirdim sorumluluğun bilincinde" diye. Sonuç... yalvar yakar olmak lazım... olmadı anneyi devreye sokmak lazım... anne karşıysa zaten hayatta alamazsın. Ama en temizi, git çalış bi yerde... al motoru... oldu bitti..

Kapıya bir tekme gir içeri,ben motosiklet istiyorum okadar de.
keşke okadar kolay olabilse :)

kardeş tüm korumalarını dizliğini vesaireyi al öyle çık babanın karşısına. öyle kasksız korumasız zibidi gibi gezmeyecek biri olduğunu görünce içi rahatlayacaktır illaki. mondial 100'lük öneririm. biz 3 ayda 6000 km yaptık arkadaşla. güzel motor başlangıç içn :)
Tavsiyen için teşekkürler zaten benim öyle birşey yapmayacağımı bilir yapsam arabayı vermez bana :)
Mondialde iyi gibi bakalım aceleye gerek yok :)
Ehliyet,polise yaklanmamak için icat edilmis bir kagit parçasi degil.
Öncelikle bunu idrak etmek lazim.
Sonrasinda motosiklet isi kolay.
Kesinlikle haklısınız birşey diyemem. Teşekkürler nasihat için :)

arkadasım yanlıs anlama ama burası professıonal bır forum sıtesı .
16 yasında bır arkadaasın motor kullanması ne yazıkkı
sıte geregı pek hos karsılanmaz once ehlıyet sonra korumalar ve motosiklet.
öyle diyorsanız öyledir :)

ben babamı ikna etmiş motorumu seçmiş parayı hazırlamış koruma ekipmanlarımı ayırtmış bi yarı motorcuyum :) sadece ehliyet sınavımı bekliyorum bence sen bisikletine motor kiti taktır daha iyi olur

saygılar...

alacagınız motor nedir hocam ?
bisiklete taktıracagım kit parasıyla motor alınır hocam :D

arkadaşım o sorun bendede vardı.. Biraz zorla ikna olacaktır :cherry:
Tamam hocam teşekkürler :=

Motora karşı olan baba ikna edilemez. Kendi paranı kazanırsın, gider alırsın... sonra o seninle 1 hafta konuşmaz, 3 gün eve sokmaz. Sonra öpe öpe kabul eder... 2. motorunu alınca aynı terane gene yaşanır. Ama aradan yıllar geçtikten sonra kabullenir, sen efendi olursan, sürekli korumalarını giyersen, insan gibi kullanırsan, sağda solda seni savunur, arkadaşlarına hava atar, "ne güzel adam yetiştirdim sorumluluğun bilincinde" diye. Sonuç... yalvar yakar olmak lazım... olmadı anneyi devreye sokmak lazım... anne karşıysa zaten hayatta alamazsın. Ama en temizi, git çalış bi yerde... al motoru... oldu bitti..
Hocam öncelikle yazınız için coook teşekkür ederim :).. Babam birşey demez zaten benim kararlarıma saygı duyar (ki bende ona saygı duyarım her zaman bundan dolayı olsa gerek), ben zaten korumasız gezmem hocam öyle şey olmaz Allah korusun motorun lastigi patlayıp takla atıp ölmeyecegin ne malum günümüzde neler oluyor .. Başının etini yiyecegim.. Çalışmayı bende düşündüm ama hocam ne bileyim bana uygun bi meslek yok ... Anketörlük yaptım bi kaç kez erkeklere kapıyı açmıyorlar ablamda vardı yanımda ona kapıyı açıyorlar nasıl işse :) herneyse tekrardan teşekkürler

Uzun süre motor motooor motoooooor diye syıkladıktan sonra babam " Ne halin varsa gör " demişti.
Bende bunu bir onay cümlesi kabul edip ilk motorumu kendi paramla aldım.

Not: 25 yaşındaydım o zaman şimdi kırkını geçtim ama hala lafı açıldığında sat olum motoru falan diyolar.

Korumalardan falan bahsetmişsiniz ama bence bu arkadaş koruma kullanmayı da düşünmüyor.

korumasız olmaz hocam Allah korusun ben çok korkarım kaza yapmaktan zaten istemesem bile giyerim :) Teşekkürler cevabınız için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------

Uzun süre motor motooor motoooooor diye syıkladıktan sonra babam " Ne halin varsa gör " demişti.
Bende bunu bir onay cümlesi kabul edip ilk motorumu kendi paramla aldım.

Not: 25 yaşındaydım o zaman şimdi kırkını geçtim ama hala lafı açıldığında sat olum motoru falan diyolar.

hocam sizin yine iyi (Yaş olarak). Bende ısrar edicem ne yapalım hayırlısı :) Tekeriniz düz bassın inş =)

öyle birşey düşünsem kendim uğrasırım ancak birde yeni bisiklet almam lazım bnm şu an ki bisikletime taksam yolda dağılır :D
birde onların sesleri hiç hoşuma gitmiyor ya

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar