Babam motoru sattı yeni motor almıyor

Abilerim merhabalar discover 125st motorumuz vardı geçen haftalarda alıcısı çıktı verdik. Motor fiyatına göre çok güzeldi ama çok güvenliksizdi lastikleri falan çok kayıyordu ABS de olmayınca yağmurda felaket bir hal alıyordu. Bende babama CC büyüteceksen sat falan dedim o da tamam falan diyerek beni geçiştirmiş.Şimdi benim bir tane ... isimli oğlum var diyor ve almayacağını söylüyor. Aynı zamanda üniversite sınavınada hazırlanıyorum seneye sınava gireceğim motor varken birkaç tur atıyordum evin etrafında kafam dağılıyordu daha verimli ders çalışıyordum şimdi boşluğa düştüm eve gelince napsam diye düşünüyorum ve neredeyse ders çalışamıyorum kafam çok dolu .Babamı geri nasıl ikna edebilirim?

Edemezsin, babaların çoğu böyledir maalesef...

İyi bir üniversiteyi kazanıp, mümkünse part time bir iş bulup, arkadaşların gezip eğlenirken sen biraz çalışacaksın ve kendi motorunu kendin alacaksın. O zaman kimse bir şey diyemeyecek, sen de 125 cc de olsa 250 cc de olsa kendi paranla aldığın motosiklete binmenin verdiği hazza aşık olacak ve bu sefer o gezip tozan akranlarının (şanslı olan bir kısmı hariç) hiç yapamadığı kadar sen gezip tozacaksın.

Yani güzel kardeşim canını bunlarla sıkma hiç. İlla kafa dağıtman gerekiyorsa başka bir şey yap. Hayatta hobilerin sonu yok, motorsuzlukta başka bir hobi edinmenin fırsatı olabilir senin için.

Motora daha geçen gün 6000 liraya alıcı çıktı. Piyasası 5 5.5 falan. Peder bey hemen sat araba alalım dedi. Bak 10000 verip araba alırım diyor ama 2000 verip başka motor aldırmıyor. Satar mıyım şimdi motoru ben? Asla. Cebimde para olsa ne olmasa ne? Motor olmadıktan sonra.

Sen hatayı başta yapmışsın kardeşim.

Motosikleti
R25, CRF250L
ikna etmek mümkün değil. senin yaşlarındayken ben de çok istiyordum ama almadı sonra ben hep aklımda olduğu için üni bitip işe girdiğimde sahip oldum :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Veya ismi farklı olsaymış? :)

Not. Babalar en iyisini bilir.

Bende liseden beri motor aşığıydım bazı şeyleri ailenden beklemek yerine kendin alman gerekiyor. Şuan piyasada iyi sayılabilecek en azından kötünün iyisi bir motorum var kendim çalışarak aldığım. Sabır bu konumda en önemli şey.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Önünde koca bir yaz var, o iş öyle bu iş böyle deme, en tiri viri gördüğün işe bile atla, bütün yaz çalış ve para biriktirebildiğin kadar biriktir. Yaz sonu muhtemelen 2. el, seni idare edebilecek bir motor sahibi olabilirsin.

Motora daha geçen gün 6000 liraya alıcı çıktı. Piyasası 5 5.5 falan. Peder bey hemen sat araba alalım dedi. Bak 10000 verip araba alırım diyor ama 2000 verip başka motor aldırmıyor. Satar mıyım şimdi motoru ben? Asla. Cebimde para olsa ne olmasa ne? Motor olmadıktan sonra.

Sen hatayı başta yapmışsın kardeşim.
Dönüşü olmayan bir yola girmişsin babayı asla ikna edemezsin. arkadaşında dediği gibi hatayi başta motoru sattirarak yapmışsın.

Motosikleti
D400
baba güzel kandırmış yalnız :queen:

aga sınava ne kaldı surada ; motoru almaya ıkna etsen sen alana kadar sınav tarihi gelmiş olacak.

Ben üniversiteyi kazanıp, kyk bursumu bağlamıştım motora, tavsiye ederim

bu durumda senin yapacağın en akıllıca iş
1. dişini sıkıp üniversite sınavına çok iyi hazırlanmak
2. iyi bir okula girecek puanı almak olur.

bu durumda babana "bak çalıştım falan üniversiteye girdim. bu başarımın ödülü olarak motosiklet istiyorum" diyecek olursan gücünün yettiği en iyi motosikleti alacaktır. hele ki, sınavdan sonra bir iş bulup biraz da para biriktir senin işin garanti.

bu durumda senin yapacağın en akıllıca iş
1. dişini sıkıp üniversite sınavına çok iyi hazırlanmak
2. iyi bir okula girecek puanı almak olur.

bu durumda babana "bak çalıştım falan üniversiteye girdim. bu başarımın ödülü olarak motosiklet istiyorum" diyecek olursan gücünün yettiği en iyi motosikleti alacaktır. hele ki, sınavdan sonra bir iş bulup biraz da para biriktir senin işin garanti.

Çok haklı....

En sevdiğim soru. Şu kişiyi nasıl ikna edebilirim?
Kişinin huyunu suyunu bilmeyen insanlardan o kişi için çözüm önerisi istemek. Annenize sorunuz. Varsa amcanıza veya halanıza sorunuz. Yaşıyorlarsa babaannenize veya dedenize sorunuz. Ama babanızın huyunu suyunu bilmeyen kişilere sormayınız.
Bir babada işe yarayan çözüm öteki babada tamamen ters tepebilir. 6 milyar insan varsa 6 milyar huy var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar