B sınıfı ehliyet ile motor kullanılabilir mi?

Daha önce hiç ehliyet almadım ve trafiğe çıkmadım motor kullanmak istediğim için önce A1 daha sonra araba için B ehliyeti alacaktım ancak B sınıfının 125cc motorları yani A1i kapsadığını okudum bu doğru mu? Doğruysa bile ikisini ayrı ayrı almam daha mı iyi olur yoksa tek seferde B ehliyeti alıp hemen motor kullanabilir miyim?

Daha önce hiç ehliyet almadım ve trafiğe çıkmadım motor kullanmak istediğim için önce A1 daha sonra araba için B ehliyeti alacaktım ancak B sınıfının 125cc motorları yani A1i kapsadığını okudum bu doğru mu? Doğruysa bile ikisini ayrı ayrı almam daha mı iyi olur yoksa tek seferde B ehliyeti alıp hemen motor kullanabilir miyim?

Stajyer ehliyetin bittikten sonra yani 2 yıl sonra 125ccye kadar kullanabilirsin.Onun dışında 50CCye kadar kullanabiliyor B sınıfı ehliyetler.

125cc kullanamazsın. uurdmrr arkadaş da yanlış biliyor. internette ufak bi araştırmayla istediğin bilgileri bulabilirsin.

50cc kullanabilirsin ancak.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
50cc kullanabilirsin 125cc kullanmak için ehliyet kursuna gidip motosiklet ehliyeti alıyormuş gibi para verip derslere girip sınava girmen gerekiyor

B ehliyeti ile 125 cc kullanmak isteyenden devlet harç almıyor ama kursa gidiyorsun yine , 50 cc de harç , kurs , sigorta , Mtv yok B varsa yeterli , zaten sigorta fiyatını duyan 50 liği 80-100 e çevirip devam ediyor :D

125cc kullanamazsın. uurdmrr arkadaş da yanlış biliyor. internette ufak bi araştırmayla istediğin bilgileri bulabilirsin.

50cc kullanabilirsin ancak.

Onu belirtmeyi unutmuşum :D evet harç ve ehliyet kursuna kayıt olman gerekiyor sınava giriyorsun yine de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar