b ehliyetiyle 125 cc motor kullanmak

böyle bi düzenleme yapılmış ama ne zaman yürürlüğe girecek bilen varmı

ben 100 cc diye duyduymum ve otamatik vites olan motorlar için geçerli diye biliordum.
ama öle bir uygulama iyi olur
ve motosiklet ehliyti veriken dandik bi scooter deilde adam gibi vitesli otorla sınav yapasalar çok daha iyi olur yeni ehliyet alıcaklar için.

burada dandik bi tane honda kinetic scooter veriolar
ve motor kullanmasını öğretmiorlar sadce sınav günü sınav olurken sürüorsunuz motor
al diolar şu labutların arasından dön geç gel dior
sonra da veriolar a2 yi sana

a2 ehliyeti ile her çeşit cc deki motosikletler ile trafiğe çıkabime hakkına sahip oluorsunuz.
ufak scooterdan tutun dev gibi honda goldwinge kadar

ama kursta görmüş(hatta görememiş ) olduğunuz eğitim ile büyük hacimdeki mtosikletleri sürmeniz imkansız çünkü birşey öğretmediler size ee ama sizin a2 ehliyetiniz var nasıl oluor bu???

umarım bundna sonra ehlyiet kursları a2 ehliyeti verirken
sadece sınav günü dandik bir scooter sürdürmez onun yerine
motosiklet sürme tekniklerini öğreterek baştan motsiklet kullanmayı öğretirler

ha öğretenler yokmu var ama çok az sayıda genel olarak türkiyede benim dediğim gibi a2 ehliyet veriolar bunun sebebi ise türkiyede motosikletin ne olduğunun tam olarak bilinmemesi ve önemsenmemesidir :bestmt:

yok 125 cc ye kadar da mart ta yürürlüğe girecekmiş dediler ama dogrulamak istiyyorum polisin birine sordum ama böyle şeyleri nerden uyduruyosunuz diye azarlandım

@alp009,
Bu konuyu bende yakından takip ediyorum. Motosiklet Federasyonun Trafik Yasası Değişikliği Teklifinde vardı bu konu. Son günlerde çok konuşulan TCK ile 1 Nisan'da çıkacak diye bekliyorduk ama sanırım mecliste ilgili komisyon henüz bu konuyu görüşmemiş ve komisyonun kurulması 30 Nisan'a ertelenmiş. Eğer doğru ise 30 Nisan'da toplanacak komisyonda kabul edilip edilmediği açıklanır ama önemli olan yasa değişikliğinin Resmi Gazetede yayınlanması...

Bu arada çıkması beklenen yasa değişikliğine göre kasksız vb. gibi güvenlik önlemleri alınmadan çıkılan sürüşler için ciddi cezalar geliyormuş.

Konu ile ilgili;
http://www.tmf.org.tr/yazi_goster.php?artID=93
adresini inceleyebilirsiniz.

Sevgiler...

herkes baska sey soyluyor!ben scooter kullanmak için(125 cc'ye kadar)a2 ehliyeti almak zorundamıyım!ehlıyetsız scooter kullanmak yasak mı?bununla ilgili biri kişi bana iki yıldır hiç bir polis bana ehliyet sormadı dedı!bir başka olayda kırklarelınde olmus polisler scooter kullanan bir kişiyi durdurmus ama ehliyet yok diye motora el koyamamıs!kimse bilmiyo bu olayı bence!

G

Guest

Sevgili Emoak bu konu benimde ilgimi çekti aşağıdaki linke baktın mı? orada 18. sayfada hangi sınıf ehliyet ile hangi tip aracın kullanacağı yazıyor fakat b sınıfı ehliyet ile a sınıfı bir motosikletin kullanabileceğinin esamesi okunmuyor ...Ben mi yanlış görüyorum acaba.

Ayrıca bu tasarı T.C Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğünün resmi yazısı altında R.T.Erdoğan ve çeşitli bakanların imzaları var ...

Böyle bir şey yoksa (ki meclise sunulan yazıda yok) TMF bu konuda isteklerini gerçekleştirememiş demektir maalesef..

Konu ile ilgili başka fikri olan var mı?

http://www.tmf.org.tr/dokumanlar/Trafik Kanun Tasari.pdf

Sadece scooter kullancam diye ehliyet (ne kadar kolay da olsa) almaktan vazgecmeyin arkadaslar. Cok para da tutmuyor ehliyet almak. Nasil olsa bir gun 125cc'den buyuk birsey isteyeceksiniz o zamanda keske zamaninda ehliyet alsaydim diyebilirsiniz. Cunku hemen ehliyet almazsaniz, ileride 2 sene stajer durumunda ehliyet verecekler. Yani ufak bir kagit parcasi gibi birsey verecekler ehliyet yerine. Ve siz 2 sene boyunca 2den fazla hiz limit uyumsuzlugu yada kirmizi isikta gecme gibi olaylar yaparsaniz ehliyet icin sifirdan yeniden basvurmak zorunda kalacaksiniz. Hic vukuavtiniz olmaz ise, ancak 2 sene sonra gercek ehliyet verecekler size. Ki bu yasa cikti cikacak, acele edin. Avrupa birligine girebilmek icin (bu ehliyet olayi dahil) Turkiye her standardini degistirmeye hazir gibi bence. Benden soylemesi... :king:

G

Guest

erkutgurun' Alıntı:
Sadece scooter kullancam diye ehliyet (ne kadar kolay da olsa) almaktan vazgecmeyin arkadaslar. Cok para da tutmuyor ehliyet almak. Nasil olsa bir gun 125cc'den buyuk birsey isteyeceksiniz o zamanda keske zamaninda ehliyet alsaydim diyebilirsiniz. Cunku hemen ehliyet almazsaniz, ileride 2 sene stajer durumunda ehliyet verecekler. Yani ufak bir kagit parcasi gibi birsey verecekler ehliyet yerine. Ve siz 2 sene boyunca 2den fazla hiz limit uyumsuzlugu yada kirmizi isikta gecme gibi olaylar yaparsaniz ehliyet icin sifirdan yeniden basvurmak zorunda kalacaksiniz. Hic vukuavtiniz olmaz ise, ancak 2 sene sonra gercek ehliyet verecekler size. Ki bu yasa cikti cikacak, acele edin. Avrupa birligine girebilmek icin (bu ehliyet olayi dahil) Turkiye her standardini degistirmeye hazir gibi bence. Benden soylemesi... :king:

Peki o zaman arkadaşlar istanbul için şişli -beşiktaş -mecidiyeköy veya gültepe civarında fiyatı uygun ,memnun kalınan veya tanıdık bir yer var mı?Sahi kursta ne öğretiyorlar benim 10 senelik b sınıfı ehliyetim var istanbulda aktif kullanarak yanlış park dışında ceza vermedim:)Kendimi başarılı buluyorum:)Motorda da böyle olacağını düşünüyorum...

Bir adres gösterebilirseniz yardımcı olursunuz.Teşekkür ederim...

walla arkadaşlar ben bu muhabbeti buradaki sürücü kursuna bizzat gidip sordum. kurs müdürüde böyle birşey yok hatta böyle bir hazırlık bile yok ama söylenti çok" gibisinden söylendi. inşallah böyle bir kolaylık sağlarlar ama bence zor.

player77' Alıntı:
erkutgurun' Alıntı:

Peki o zaman arkadaşlar istanbul için şişli -beşiktaş -mecidiyeköy veya gültepe civarında fiyatı uygun ,memnun kalınan veya tanıdık bir yer var mı?Sahi kursta ne öğretiyorlar benim 10 senelik b sınıfı ehliyetim var istanbulda aktif kullanarak yanlış park dışında ceza vermedim:)Kendimi başarılı buluyorum:)Motorda da böyle olacağını düşünüyorum...

Bir adres gösterebilirseniz yardımcı olursunuz.Teşekkür ederim...

Villa Pera, villa levent gibi birsuru kurs paket program olarak ehliyet icinde cok uygun fiyatlar veriyor. Sahsen kaca patlar emin degilim ama cok olmasa gerek. Aylik cikan motorbike dergisinde surekli ilanlarina rastlayabilirsiniz. Bir goz atin, acin sorun fiyatlari. Cunku motor acaip birsey. Scooterli tanidigim arkadaslarimda simdi hepsinde vitesli motorlar var. Ki onlarada ehliyet lazim. Kolay gelsin. Her hobiye yeni girisirken biraz sabir/para lazim. Ve bu bence hobilerin en babasi :king:

Kursta eğitim yok. Sınavlardan sonra ehliyeti elinize veriyorlar. Toplam maaliyet 400 milyon. Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü yanındaki Olcay Sürücü Kursu. Kardeşim için bugün konuştum.

bu dedigim villa pera'da sinav sorulari, teorik egitim, sinav hepsine 350-400 kusur bir para arkadasima vermislerdi. Ama daha detayli bilgim yok

G

Guest

sağolun arkadaşlar birde ben gültepe de araştırayım işyerim burada olduğu için belki daha uygun olur ,kazasız günler herkese...:)

G

Guest

Ben ehliyetimi alırken CBR 600üm vardı. Sınava da onunla gittim. Sınavda yetkiliye dedim ki "Hocam bu 50 lik scooter ile kukaların arasından geçip, şu gördüğünüz motoru(CBR) kullanmak için ehliyet alacağım, kendimizi kandırmaya gerek var mı?" dedim. Ne mi oldu??? Tabiki kendimizi kandırdık. Allah'tan o sıcakta kask takmamama izin verdi :)

dediğin gibi aynen elmas.
araç sürüşleri için de aynı şey sözkonusu. dur kalk ,dön gel.aekiden kavrama kalkış vardı benim zamanımda oda bitti sanırım.
.motor ehliyeti için gittim. adam bana 3-4 saat koca sınıfı kullandırıyoruz dedi. bu toplamda kişinin 10-15 dk binmesi demek. oda mobilet-scooter yada kurye motoru tarzı bişeydir kesin.
bende gitmemeye karar verdim onun yerine dışardan öğrenmek daha iyidir dostlar. yasa çıkıcak .125 almak hepsinden iyi. başlayanlar için tabii.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar