aynı işlemleri tekrar yapıcaksın. ilk defa ehliyet alıyomuş gibi
ben farklı biliyorum. eğer ehliyetin varsa ( senin var ) önce harç yatırıp ehliyet sınavına girersin. sınavda bildiğin gibi trafik motor ve ilkyardım sorulur. daha önceden ehliyet aldığın için sende sadece motor sorulacak trafik ve ilkyardım sabit. yada trafik mi soruluyordu tm hatırlamıyorum ama bir ders.
daha sonradan uygulama sınavına gireceksin. sonra maliyeye harç ve kart parası yatırıp ehliyetini teslim alacaksın.
bu sırada tekrar parmak izi vermene gerek yok, çünkü parmak izi bir insan için ömürlüktür ve sonradan değiştirilemez...
Emre 2 sene önce 600tl verdim demişsin biraz genel yazıcam
Bütün devletlerin maliye politikası aynıdır ancak vergi topladıkları sektörler değişiklik gösterir. Asıl amaç zaruri ihtiyaçların dışında çok kullanılan herşeyden yüksek vergi almaktır. Bugün kendi ülkemize baktığımızda da bunu rahatlıkla görebiliriz. Su ve ekmekten alınan vergi çok çok azdır fakat içki sigara ve benzin de bu oran tavan yapmıştır. Ayrıca harç tapu alım satım vb. yani "değerli kağıt" diye geçen bütün evraklardan devlet kazanç sağlar. Ama tartışmaya açık kalan tarafı günümüzde zarurileşen elektrik, doğalgaz, iletişim, su benzin gibi kalemlerden alınan vergilerdir. Ama şu gerçektirki yapılan zamlar artan maliyetlere bakılarak yapılmaz ama görünürde bahane hep budur. Zamların asıl nedeni ise sizin kazancınızı tam olarak bilen sağlam ve doğru verilere sahip olan bir merkez bankasının oluşudur.Kayıtdışı para akışı azaldıkça bu verilerin doğruluğu artar. Toplum kesimlerinin zamma ne kadar dayanacağını onlar bizden daha iyi biliyor. Herkes kızıyor ama benzin almaya devam ediyor veya senin gibi ehliyet alacak insanlar ben aldığım halde kızıyorum. İstersen bide E sınıfı ehliyet için istenen bedele bak derim mutlu olman adına.
Terketme sakın o kadar şehit veriyoruz kim için ne için her karışı kutsal vatan toprağının. Pireye kızıp yorgan yakılmaz
Bende b sınıf ehliyet var,şimdi a2 ehliyet alınca parmak izi falan vermek zorunda mıyım, b sınıfı ehliyet aldığımda vermiştim.Yani herşeyi tekrarlamak zorundamıyım temiz kağıdı diploma vs
Parmak izi kağıdın duruyorsa ona gerek yok ama diğer evrakları baştan toplaman lazım. Zaten normal sınav gibi olmuyor sınavıda 20 soruluk motor sınavına giriyorsun vesselam.
bu parmak izine neden bu kadar taktınız anlamadım ver bidaha aşınmaz daha a2 yi alalı 2 gün oldu e sınıfı ehliyetim var 2009 da alırken parmak izimi aldılar 2 önce dosyayı bi açtı parmak izini koymamışlar bidaha aldı hepsi bu bu arada e sınıfından a2 almak 650 tl me maal oldu sınav ücreti 80 tl olmuş diyen arkadaş en son ben girdim 14-15 gün önce hala 60 tl