bu duyumlar bi rivayetten ibaret......
dedikleriniz o kadar ironik ki; bu adamlar değil motor, neden araba kullanıyorlar onu tartışmamızı gerektiriyor. keza a2 ehliyetlilerinin de durumu farklı değilken, böyle bir argüman bu konuda geçersiz oluyor.B ehliyeti sahibi sürücülerin, her gün her köşebaşında gördükleri, en yoğun kullanılan, en basit trafik levhasının bile ne olduğuna dair verdikleri cevapları bir görseniz
Ben ısrarla ehliyetin bi işe yaramadığını iddia ediyor ve motosiklet kullanmak için ehliyetin değil eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum... Kaç kişi motor kullanmayı bilerek ehliyet alıyorki zaten. Veriyosun 150 lira, adamlar diyoki "al kardesim bu scooter bin bakim at bi kaç tur, heeehhh tamammdır"... Bir ay sonra "gel sınava gir al ehliyeti"... Eeeee bu adamın ehliyeti olsa nolurrrrr olmasa nooolurr... Verilsin adam gibi eğitim, "hıımm bu adam trafiğe çıkabilir" desin bilir kişi, sonra bu adam trafikte gözlemlensin, "hımm bi adam artık trafiktede kullanabilir" desin o bilir kişi. Sonra Sınıfına göre sertifikasını alsın. Binsin paşa paşa ve bilinçli olarak motoruna. Bu durumda Ehliyette varsın B yassınkimin umurunda
![]()
Bunun açiklamasini sayfalar boyunca yaptik anlattik.
Devlete dusen gorevler basliginda bulabilirsin.
Dogru olan yol budur.
Butun problemlerimizi çozecek olan da budur.
Neresini mantiksiz buldugunuzu anlamadim.
Arjantinli;
oyle olacak zaten.
Simdi mevzuyu duyan soyle zannediyor.
Adamin B ehliyeti var.
Alacak bir Hayabusa dalacak alemlere.
Yok oyle bir sey.
Bu kanun getirilirse, A2 ehliyeti bile yetmeyecek o Hayabusa'yi kullanmaya.
Sistem, sudur.
Belli bir hacme ve guce kadar olan motosikletleri kullanmak için B ehliyeti yeterlidir.
Eger sen daha buyuk hacimli bir motosiklet kullanmak istiyorsan gidip pasa pasa A2 ehliyetini alacaksin.
Ama o da yetmeyecek.
O da sinirli olacak.
En az 2 yil sadece belli bir guç ve hacimde motosiklet kullanacaksin.
Ondan sonra ozgursun.
Simdi soran arkadaslarimiz olacaktir.
Peki A1 ne ise yarayacak o zaman.
Yasin 16 ise ve B ehliyeti alamiyorsan ne yapacaksin.
Gidip A1 alacaksin.
Bu senin A2 almani da kolaylastiracak.
Muhtemelen otomobil kullanma yasi da dusurulecek.
Ama zannettiginiz gibi degil.![]()
Resmi Ağızlardan Rapor İletiyorum:
- B sınıfı ehliyeti ile Sadece Oto Kullanılabilinir...
- A1 Ehliyeti , 50 CC ve Daha altı motorsikletler için
- A2 Ehliyeti ise 50 CC ve Üzeri Motosikletler için kullanılır.
Not: B ehliyeti ile 50-125 cc olan Otomatik Motosikletler(Scooter vs.) Kesinlikle Kullanılamaz! Bu Tamamen Asılsız bir Haberdir. Hali Hazırda Onaylanmayı Bekleyen Böyle Bir yasada Yoktur!
Saygılar
Ben ısrarla ehliyetin bi işe yaramadığını iddia ediyor ve motosiklet kullanmak için ehliyetin değil eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum... Kaç kişi motor kullanmayı bilerek ehliyet alıyorki zaten. Veriyosun 150 lira, adamlar diyoki "al kardesim bu scooter bin bakim at bi kaç tur, heeehhh tamammdır"... Bir ay sonra "gel sınava gir al ehliyeti"... Eeeee bu adamın ehliyeti olsa nolurrrrr olmasa nooolurr... Verilsin adam gibi eğitim, "hıımm bu adam trafiğe çıkabilir" desin bilir kişi, sonra bu adam trafikte gözlemlensin, "hımm bi adam artık trafiktede kullanabilir" desin o bilir kişi. Sonra Sınıfına göre sertifikasını alsın. Binsin paşa paşa ve bilinçli olarak motoruna. Bu durumda Ehliyette varsın B yassınkimin umurunda
![]()
Başlığın kendisi bile ironik;
"B ehliyeti motor sürecekmiş...."
Biz bas bas bağırmıyormuyuz aracı ehliyet sürmez insan sürer
onun için bu ehliyet "satma" sisteminin değişmesi gerekir diye
Bence sürücü kursları tamamen kaldırılmalı ve tüm ehliyet türleri
amacı kar olmayan bağımsız kuruluşlar "odalar, birlikler vb" tarafından verilmelidir.
Bir örnek;
İş makinası operatör kursları daha önce Makina Mühendisleri Odası
tarafından veriliyordu, sürücü kursu olan bir ilçe başkanı tarafından
yapılan "çalışmalarla" yeni bir yasa çıkarıldı ve iş makinası opratör kursları
mevcut sürücü kursları tarafından verilebiliyor hale geldi.
Artık gerisini siz düşünün.............