B ehliyeti motor sürecekmiş doğrumu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bi ehliyet kursu böle bi kanun çıkma ihtimali oldunu söledi duyan varmı

öle bişi olsa on numara diil 1000 numara süper harika bişi olur ben şahsen 5-10 adet alırım xD xD xD

yıllardır öyle bir söylenti var ama hala çıkacak ben ehliyeti alalı 5 yıl oldu aynısını banada söylemişlerdi bence sen git al hemen ehliyetini

Resmi Ağızlardan Rapor İletiyorum:
- B sınıfı ehliyeti ile Sadece Oto Kullanılabilinir...
- A1 Ehliyeti , 50 CC ve Daha altı motorsikletler için
- A2 Ehliyeti ise 50 CC ve Üzeri Motosikletler için kullanılır.

Not: B ehliyeti ile 50-125 cc olan Otomatik Motosikletler(Scooter vs.) Kesinlikle Kullanılamaz! Bu Tamamen Asılsız bir Haberdir. Hali Hazırda Onaylanmayı Bekleyen Böyle Bir yasada Yoktur!

Saygılar

Yalan haber yapan internet sitelerinin işgüzarlığı. Malesefki böyle siteler halen cok miktarda var.

Not: B ehliyeti ile 50-125 cc olan Otomatik Motosikletler(Scooter vs.) Kesinlikle Kullanılamaz! Bu Tamamen Asılsız bir Haberdir. Hali Hazırda Onaylanmayı Bekleyen Böyle Bir yasada Yoktur!

Saygılar

:cat::cat::cat::cat:

B ile a2 arasında bir fark olmalı...
O yüzden biz a2 yi alıyoruz...

yok aga öylebişey bana b den geçersiz ehliyetten ceza yazdıklarında sordum yok dediler çıkmıcak

COQ

Motosiklet Eğitmeni
AB mevzuatina uyabilmek için mecburen çikartacaklar bu yasayi.
Su an diger maddelerde oldugu gibi ayak suruyorlar sadece.
Er ya da geç çikacak.
Ne zaman olur bilemem.
Ama hukumetin AB'ye girme konusunda acelesi yok nasilsa.
20-25 yila kadar uygulanir :)

lol , coq son noktayi koymus , neden kaynaginin hangi kuruma ait oldugunu bilmeden bu tip seylere kafa yoruyorsunuz ki , ben oto kullanabilir lisansina sahip olan herkezin motosiklet kullanmasini istemem.

Bu geyik yıllardır dolaşır ortalıkta. A2 sınıfı ehliyetim yokken benim de kulağıma çok hoş gelirdi.
Ama önüne gelenin motorun üzerine atlayıp sokaklarda kol gezeceğini düşünürseniz bu işi biraz ciddileştirmek adına -İyi kullanmak adına demiyorum- böyle bir kanun çıkmamalı zaten. Zira motosiklet sürücüleri olarak imajımız ortada...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Olur mu... memleket vatandaşını nasıl soyacak yoksa

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tc kimlik numarası ile motor da kullanılacak tır da..... :p:p
Bu kadar gerekli bişey işte. T.C kimlik no su.... :p:p

Forumdan Uzaklaştırıldı

Saygılar

49 cc motorlar için ehliyet gerek değil diyen kafalar görsün bu yazıyı:bounce:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
B ehliyetinin, motosikleti kullanabilmesinin mantıklı tek bir açıklamasını yapsınlar, helal olsun derim. bu iki alet birbirinin aynı mı ki tek ehliyetle kullanılsın? ben kendimi bildim bileli duyarım bunu. çok beklersiniz...

haaa, Avrupa'da öyleymiş de bizde de öyle olacakmış kısmına gelince. şimdi bu ifadeden, "Avrupalılar her şeyin en doğrusunu bilirler, onlar yapıyorsa kesinlikle doğrudur, biz de gözümüz kapalı mutlaka yapmalıyız" anlamı mı çıkıyor?

avrupada öyle olabilir ama bizde olmamalı... avrupa bunun gerekçeli açıklamasını nasıl yapar bilmiyorum ama bizde olmamasına dair size onlarca geçerli neden sayabilirim.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
B ehliyetinin, motosikleti kullanabilmesinin mantıklı tek bir açıklamasını yapsınlar, helal olsun derim. bu iki alet birbirinin aynı mı ki tek ehliyetle kullanılsın? ben kendimi bildim bileli duyarım bunu. çok beklersiniz...

haaa, Avrupa'da öyleymiş de bizde de öyle olacakmış kısmına gelince. şimdi bu ifadeden, "Avrupalılar her şeyin en doğrusunu bilirler, onlar yapıyorsa kesinlikle doğrudur, biz de gözümüz kapalı mutlaka yapmalıyız" anlamı mı çıkıyor?

avrupada öyle olabilir ama bizde olmamalı... avrupa bunun gerekçeli açıklamasını nasıl yapar bilmiyorum ama bizde olmamasına dair size onlarca geçerli neden sayabilirim.

Bunun açiklamasini sayfalar boyunca yaptik anlattik.
Devlete dusen gorevler basliginda bulabilirsin.
Dogru olan yol budur.
Butun problemlerimizi çozecek olan da budur.
Neresini mantiksiz buldugunuzu anlamadim.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bunun açiklamasini sayfalar boyunca yaptik anlattik.
Devlete dusen gorevler basliginda bulabilirsin.
Dogru olan yol budur.
Butun problemlerimizi çozecek olan da budur.
Neresini mantiksiz buldugunuzu anlamadim.

B ehliyeti sahibi sürücülerin, her gün her köşebaşında gördükleri, en yoğun kullanılan, en basit trafik levhasının bile ne olduğuna dair verdikleri cevapları bir görseniz, bu adamların niye aynı ehliyetle motosiklet kullanmaması gerektiğini ve neresinin mantık dışı olduğunu anlarsınız. motosikletin araba gibi olmadığını bas bas burdan bağıran bizleriz. madem araba gibi değil, niye araba ehliyeti ile kullanılsın? ortak kullanılan tabelalardan bile haberi olmayan adamlara siz bir de motosiklet kullanma hakkı mı vereceksiniz?

bizim problemlerimiz zaten çoğunlukla B ehliyeti sahiplerinden kaynaklanıyor. şimdi bu B ehliyeti sahiplerine motosiklet kullanma hakkını da verince hangi problemlerimiz, niye ve nasıl çözülecek merak ettim doğrusu. B ehliyeti ile motosiklet de kullanabilirsiniz deyince insanlara, tüm B ehliyeti sahipleri motor kullanmaya başlayıp, bizim trafikte bugüne kadar kendilerinden neler çektiğimizi bizzat yaşayarak görecek ve bir daha aynı hataları yapmayacaklar mı? bunu mu demek istiyorsunuz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar