B Ehliyet İle Alınabilecek 50 cc Motor Ve 2 Zamanlı Konusu

Merhabalar öncelikle araştırmalarımda yeterli bilgiye sahip olamadığim için yazma gereği duydum yakında B sınıfı ehliyet alıp hem araba hemde küçük bi motor almayı düşünüyorum değerli bilgilerinize güvenerekten sizlere birkaç soru sormak istiyorum.

1-)Genellikle artçı ile kullanacağım ortalama 130-140 kg 50 cc motor yeterli olur mu ?
2-)Kaç adet 50 cc motor modeli var ve ben hangisini almalıyım ?
3-)2 zamanlı motor nedir artısı, eksisi nelerdir ?

Herkese teşekkür ederim sevgilerle :)

merhaba
sanırım 50cc skuterlar max 100-105 kilo
50cc skuter dışında küçük dirt bike motocross tarzı şeyler var
2 zamanlı motorda piston emiş ve egzoz gerçekleştirdiğinde krank bir kez döner . yani piston bir yukarı bir aşağı yaptığında tur atar. 2 zamanlı motorda güç cart diye gelir gazı açınca. skuterlarda 2 zamanlı 50cc var mı bilmiyorum

edit: artçı demişsiniz, 50cc de artçı ile çok gitmez gibi,

1- Yeterli olmaz uzun zaman popcorn 90 ve kinetix 100 kullanmış birisi olarak bunu söylüyorum bir ara 50 cclik bir italyan scooter kullanmıştım kalkmıyordu yerinden bela idi..
2-Günümüzde sıfır 2 zamanlı scooter yok gibi..Ama eskilere bakar iseniz pejonun (speedfight) hondanın (kinetix) bir çok modeli mevcut..
3- 2 zamanlı motorun artıları seri olması ve daha fazla güç üretmesi..Eksileri ise daha kısa ömürlü çok fazla yakıt ve yağ sarfiyatı uzun yolda şişebilmeleri..

50 cc scooter o kadar kiloyu taşımaz, yokuşta yerinden kımıldamaz. İki zamanlı motor günümüzde çöptür, benzin israfından başka bir şeye yaramazlar. Güzel gider ama ondan çok daha güzel giden iki katı motor hacmine sahip 4 zamanlı kadar da benzin yakar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar