Saçmalamam gibi bi durum söz konusu degil.
sürücü kursu yüksek fiyat çıkartttıysa benimle ne ilgisi war?:farao:
Ben sana demedimki. Sürücü kursunun verdiği fiyata diyorum. Üstüne alınma. :wiinkk:
Bu kursa gitmek zorunda değilsin yani. Başka kurlarda daha uygun fiyata olduğunu söylüyorum. Senin (yani kursun) söylediğin fiyat neredeyse normal fiyatın 2 katı.
bak sen b de na ıkı almıssındır o ıse dırek A2 sormus
bden A2 alana 220 sadece A2 alan baya para ıstıyorlar
Ben de direk A2 aldım.

Fiyat budur. :wiinkk:
Arkadaşın verdiği rakam doğru, ehliyet fiyatları bölge olarak değişebiliyor.Herkesi kendiniz gibi şanslı sanmayın.
Neye göre doğru?
Benim ehliyeti aldığım kurs hayrına çalışmıyor ya. O da kazanıyor, bu da...
Benim 350 tl ye hallettiğimi başka kurs 600 tl diyorsa bu fiyat hiçte normal değildir!
Sanki arkadaş Türkiyenin çok ücra bir köşesinde. İstanbul yazıyor profilinde. Aynı ilde bu kadar fiyat farkına da normal diyorsan artık diyeceğim bir şey yok.
Evet kardeşim biz burada bir şanslıyız, bir şanslıyız ki sorma gitsin... :cat: Kahretsin, herkesi de böyle kendim gibi şanslı sanıyorum.

r:
Evet arkadaşlar bugün Ümraniye İlçe Emniyet müdürlüğüne gittim..Saat 11:00 de işlemlere başladım.Yoksa beklemeye mi demeliydim bilemiyorum.Neyse işlemler diyelim ayıp olmasın.(Bu arada işlemler! bitene kadar saat 16:00 olmuştu).İşlem sırası şöyle:
-İlk olarak sıra fişinizi alıyorsunuz.Ardından harcınızı yatırıyorsunuz.Harç listesi yukarıda doğru bir şekilde verilmiş.Ben aynen kopyalıyorum ve bir not ekliyorum:
2009 Trafik Harçları :
A sınıfı sürücü belgelerinden (A1 ve A2 dahil)
70,80 TL
B sınıfı sürücü belgesinden
213,00 TL
F ve H sınıfı sürücü belgelerinden
70,80 TL
Uluslararası sürücü belgelerinden
142,00 TL
Diğer sürücü belgelerinden (C, D ve E sınıfları)
355,20 TL
not:B+A2 yani birlikte tek kart olarak alacaklar yine B sınıfı harç ücreti olan 213 TL yatırıyolar.
- 2 TL ye sürücü belgesi müracaat formu veriyolar.Bu formu doldurup aldığınız fiş sırasına göre parmak izinizin alınması için bekliyorsunuz.(Parmak izi alınırken hazırda olması gerekenler:sürücü belgesi müracaat formu, bir adet fotoğraf - fotoğrafı scanner ile tarayıp geri veriyorlar- ve nufus cüzdanı aslı)
-Parmak iziniz alındıktan sonra yine aynı fiş sırasına göre sürücü kursundan aldığınız tüm belgelerle birlikte sıranızı bekliyorsunuz.Sıranız geldiğinde belgeleri veriyorsunuz.Ek belgeleri bilmeyenler için yazayım:
*Kan grubu kartı
*4 adet resim
*2 tane önlü arkalı kimlik fotokopisi
*Hala öğrenciyseniz ögrenci belgesi veya değilseniz diplomanızı götürebilirsiniz.
-Belgeleri verdikten sonra bi de 40 TL kart parası veriyorsunuz.Size ortalama 4-5 gün sonrasına tarih veriyolar ve gidip sürücü kimliğinizi alabiliyorsunuz.
Yani toplam masraf:
Müracaat formu -> 2 TL
B+A2 harç ücreti -> 213 TL
Ehliyet Kart ücreti -> 40 TL
------------------------------
Toplam ------------>255 TL
Ben de bugün bostancı trafik tescilde işlemleri hallettim.
İçeriye 13:30 da girdim, 16:00 da çıktım. (Sırf parmak izi için 2 saat sıra bekledim.

r

Bana 2 gün sonra, saat 15:00-16:00 arası gel dediler. :wiinkk:
Dosya ücreti 10 lira aldılar benden. :sunny: Ama fotokopi, belgelerin sıraya konulması, formun doldurulması vs. işlemlerini de onlar yaptı. (Trafik tescilin karşısındaki yerde)