Azim içerir..

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle başımdan geçen olayı sizlere anlatayım.2014 ağustosta ilk motosikletim olan tvs apacheyi almış bulunmaktaydım ozamanlar o hevesle wcye bile motosikletle gider olmuştum 5 ay da şehir içinde 7bin km devirdikten sonra başımdan ilginç bi kaza geçti.gece 11 sularında pendik sahilde seyir halindeyken sarhoş bir adamın bi anda önüme atlamasıyla önce çarpıp sonra kayalık tarafa uçmamla bayılmam bir olmuş motosikletimde nerelere vurduysa yürümesi zor bi hala gelmiş kafamda kask olması halinde burnum kırılıp elmacık kemiğim çatlamıştı ve 3 hafta yatakda yatmıştım.ama bu beni motosikletten soğutmadı motosikletimi 3/1 fiyatına sattıkdan sonra moraliminde iyice bozulmasıyla tecilimi bozdurup haziranda asker oldum ve şuan dağıtımdayım.Kafamda hala motosiklet ve önümde 340gün askerde geçireceğim zaman var.şimdi gelelim asıl olaya.

işyerinden aldığım tazminat var ortada 6bin tl bütcem var.kendime şöyle bir hedef koydum askerde bütün harcamaları kesip hatta 2 haftadır sigarada içmiyorum(günde 1 paketten fazla içen biri olarak)hedefim 4bin500 tl para arttırmak ve son zamanlarda evdekilere param bitti diyip bütcemi biraz daha arttırmak.yani anlicanız askerlik bittiği zaman ankaradan motosiklet alıp istanbula gelmek.azim edip günde en fazla 1-2tl harcayarak askerliği bitirmek olucak.motosiklet için

şimdi bütcem dar olucak ekipman falanda alacagım için kafamda rks titanic 150 yada eski motorum olan apache bunlardan birini alıp ankaradan istanbula geleceğim.sizlerin kafasını şişirdiğim için özür dilerim varsa tavsiyeniz dinlemek isterim teşekkürler..
Saygılarımda,

Sigara içmiyor olmanı tebrik ederim.

Sorduğun motorlara gelince, titanik 150 için, çok iyi diyenler de var, çok kötü diyenler de. Apache kendini kanıtlamış bir motor, bence düşünmeden apache.

Asker ocaginda sıkmayla vakit gecmez kardes, ye harca psikolojini yuksek tut, motor kacmiyor ya..

ben bi 15 20 dk baygın kalmışım ayıldığımda ortada kimse yoktu :)

Super Moderator
Böyle askerlik bitmez, önce askerliğini kafanı olabildiğince rahat tutarak bitir, 4-5 bin tl bütçe askerden sonra çalıştığında kolayca toparlanır.

Pendik sahile dikkat edicen hocam altkaynarca sahilede ayni sekilde :) gazlamalik yol ama kimin cikacagi belli olmuyor

askerlik zor iş. para biriktirmek, günde az harcamak falan sanırım bir kaç ay içinde kafandan silinir. gelince bir şekilde alabilmen dileği ile, şimdiden hayırlı teskereler.

Askerde kafaya format atıyorlar diye biliyorum, bi de elektriği keser durursan o iş yaş :D Bence de askerde o kadar kasmak iyi değil, geri dönünce zaten birikir o para.

Azmim dahada yükseldi arkadaslar şuanda Ankara'da askerliğim devam etmekte olup para harcama konusunda çok iyi gidiyorum aylık 40-50 tl harcama yapmaktayım ve bütçem 7bin tl oldu evden ve akrabalardan gelen paralarla askerliğim bitmesine yakın 11-12bin tl gibi bi bütçem olucak hedefim Apache Yada titanic150 idi ve bu gidişle cbr250 parası toplamayı hedefledim askerliğimde albay şoförü olduğum için rahat geçmekte Haziran ayı başında hedeflediğim cbr250 ile evime dönüceğim inşallah bi aksilik olmazsa dinlediğiniz ve yorumlarınız için teşekkürler

Hayırlı teskereler inşallah. Bu arada askerde parasını artıranı da ilk defa duydum valla , helal olsun :cherry: :thumleft:

Sen şimdi askerlik yükselsin diye duada edersin.. :cherry: 18 ay olsa 600rr'la geri dönecek adam.. Helal olsun.. :cat:

Askere giderken sigarayı bırakma parolası ile gitmiştim. 21 günlük acemilik için yanıma 4 paket sigara almıştım. Onları 21 günde bitirip daha da sigara içmem diyordum.
3. günün sonunda 4 paket bitmişti ve üstüne 2 paket daha bitirmiştim. Askerlik bambaşka bir şey. Hele o eğitim çavuşları yok mu! Askerden geleli 4 ayı geçti hala aklıma geldikçe küfür ederim.
6 aylık askerlikte yaptığım masrafın haddi hesabı yok. Moralini yüksek tutmak, vakit geçirmek vs. için birşeyler yapıyorsun. Çarşıda sinemaya gidiyorsun, içerde kantinden canının çektiklerini alıyorsun vb. bir sürü masraf oluyor.

Yani askerde para biriktirmek biraz zor. Biriktirirsin ama askerliğin rezil geçebilir.

Moderatör
Azmim dahada yükseldi arkadaslar şuanda Ankara'da askerliğim devam etmekte olup para harcama konusunda çok iyi gidiyorum aylık 40-50 tl harcama yapmaktayım ve bütçem 7bin tl oldu evden ve akrabalardan gelen paralarla askerliğim bitmesine yakın 11-12bin tl gibi bi bütçem olucak hedefim Apache Yada titanic150 idi ve bu gidişle cbr250 parası toplamayı hedefledim askerliğimde albay şoförü olduğum için rahat geçmekte Haziran ayı başında hedeflediğim cbr250 ile evime dönüceğim inşallah bi aksilik olmazsa dinlediğiniz ve yorumlarınız için teşekkürler

Türk Silahlı Kuvvetlerinde pinti reclusive kod adıyla anılan kişi sensin demek :p
Hayırlı teskereler :)

Pintilikle alakası yok şoförlüğünü yaptığım albay mutfak sorumlusu dolayısıyla istediğim şeyleri hazırlayıp yiyorum bu sayede kantinlere falan ihtiyacımda olmuyor ve 4kilo aldım askerde bu para biriktirmemdeki en büyük avantajım :)

Askerlik'te arkadaşlarınızla haftasonları olsun hafta içi olsun geçireceğiniz vakitler en güzel anılarınızdan olacak hayatınızın. Herkes ortaklaşa bütçe yapıp bir şeyler alıp kendi aralarında eğlenirken, veya haftasonu izninde daha bir gezerken sizin para biriktircem diye onlara katılmamanız çok da doğru olmayabilir.

Hobiler, tutku olabilir. Takıntı olmamalı ama.

Sizde motosikletin tutkudan takıntıya dönüşme belirtileri var gibi ...

Askerliğin tadını çıkarın. Motosikleti her zaman alırsınız...

Hayırlı tezkereler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar