Azami Tamir Süresi

arkadaşlar ben bundan yaklaşık 3 ay önce 600rr ile kaza yapmıştım motor 2008 model

motor servise gireli 2 ay oldu ama hala parça gelmedi

tüketici hakları çerçevesinde yanlış hatırlamıyorsam parçayı 45 gün içerisinde temin etmeleri gerekiyor diye biliyorum

dediğim gibi benim motor servise gireli 2 ay oldu bu durumda ne gibi haklara sahibim bilen arkadaşlar var mı

Not: Motor kaskoluydu ve kaskodan yapılıyor

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun , sen o kısmına dalarsan işin daha çok beklersin sen şikayet edip sana geri dönene kadar mahkeme bakarsın
beklediğin parça gelmiş bile olabilir..

türkiyede hukuk sisteminin işleyişini az çok biliyorum

burda amaç honda nın başına bela olmak

hondayı harekete geçirmek yoksa o motor daha 2 ay yatar

kendi uğraştığınla kalırsın burda ki süreci uzatanlar zaten şahıslar ve devletin prosödürleri v.s
belki konuyla bağımsız ama ben mp4 player halen serviste marka vermim şimdi
geçen ayın 17sinde verdim ilgisizlik hatsafhada biriyle konuşmak için en az 5 kere arıyorum,
benim için çok gerekli değil ama benim gibi bekleyen ya onca insan yasal prosödür 30 iş günü ve karşıma çıkan hanım efendi 30 iş günü dolmadı diye pişkinlik yapabiliyor.. hevesini kırmak gibi olmasın ama bu düzen belimizi bükmek için uğraşıyor. .

kendi uğraştığınla kalırsın burda ki süreci uzatanlar zaten şahıslar ve devletin prosödürleri v.s
geçen ayın 17sinde verdim ilgisizlik hatsafhada biriyle konuşmak için en az 5 kere arıyorum,
benim için çok gerekli değil ama benim gibi bekleyen ya onca insan yasal prosödür 30 iş günü ve karşıma çıkan hanım efendi 30 iş günü dolmadı diye pişkinlik yapabiliyor.. hevesini kırmak gibi olmasın ama bu düzen belimizi bükmek için uğraşıyor. .

sen o cihazın servisini mi arıyorsun yoksa üretici veya ithalatcısını mı

servisler bu konuda gayet ilgisiz olabiliyorlar

ama distribitörler için bu geçerli değil mahkeme falan dedin mi elleri ayakları birbirine karışıyor

Son düzenleme:

niçin yanlış yönlendiriyorsunuz ki arkadaşı.Sistemin bel büktüğü fln yok, sadece işlemler biraz geç gerçekleşiyor, fakat sonunda mutlaka hakkınızı alıyorsunuz.Siz servisi aradığınızda istedikleri kadar 30 iş günü dolmadı desinler, yapmanız gereken tek şey, tüketici sorunları hakem heyetine ,servis kayıt kağıdıyla şikayette bulunmak. Siz şikayette bulunduktan sonra, onlar ürünün tamirini bitirse bile, ürünü iade etme hakkına sahipsiniz.

İmalatçı veya ithalatçılar, sattıkları, ürettikleri veya ithal ettikleri sanayi malları için o malın Bakanlıkça tespit ve ilân edilen kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurmak suretiyle bakım ve onarım hizmetlerini sunmak zorundadırlar.
İmalatçı veya ithalatçıların bulundurmaları gereken yedek parça stok miktarı Bakanlıkça belirlenir.

diyor ki tamir için parça stoku olmalı

muhtemelen bu stok veya iş günü garanti kitapçığında yazıyor ama kitapçık motorda motor ise adanada ben ise maraşta

yani bu süre hondalarda ne kadar bile var mı

kitapçıkdan bakabilecek var mı

gecmiş olsun burhan kardeşim servisle boğuşma başladı galiba
servis hakkında biligli olman lazım nasıl yürüdüğünden falan sizde bir servissiniz yaniseni tanıdığım için ne servisi olduğunuzu yazmayımda
sen prosödürü iyice incele tutar bi tarafı varsa senden yan bence zaman geçirmeden mahkameye ver ki geçmiş olmasın

burda amaç konu hakkında hem bilgi sahibi olmak hem de

bildiklerimi hondanın çağrı merkezindekilere anlatmak böylece boş boş konuşmadığımı hukuken de haklı olduğumu anlayıp bişiler yapmalarını ummak

yoksa mahkeme işi için bol miktarda sabır ve tecrübe lazım

Burhansefa
Parça eğer fabrikada var ise 3 günde , yok ise 2 haftada gelir normalde. Hadi bir aksaklık olsun en fazla 1 ay. Bulunduğunuz yer itibariyle serviste bir karışıklık olmuş olabilir.
Istanbuldaki Mototal servisine telefon et. Bana şu parça lazım , elinizde var mı , yoksa sipariş versem ne kadar zamanda getirtirsiniz diye bir sor. Onlar sana fabrikada var mı , yok ise ne kadar zamanda getirtebileceklerini söylerler.
Istanbulda parçayı bulman takdirinde - ki bulursun büyük ihtimalle - honda müşteri hizmetlerini arayıp 3 aydır parça beklediğini ama parçanın şu şu serviste mevcut olduğunu dile getirebilirsin.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tamir süresi

Satış Sonrası Hizmetler
Madde 15- (Değişik: 6/3/2003-4822/22 md.) İmalatçı veya ithalatçılar, sattıkları, ürettikleri veya ithal ettikleri sanayi malları için o malın Bakanlıkça tespit ve ilân edilen kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurmak suretiyle bakım ve onarım hizmetlerini sunmak zorundadırlar.
İmalatçı veya ithalatçıların bulundurmaları gereken yedek parça stok miktarı Bakanlıkça belirlenir.
İthalatçının herhangi bir şekilde ticari faaliyetinin sona ermesi halinde, kullanım ömrü süresince bakım ve onarım hizmetlerini, o malın yeni ithalatçısı sunmak zorundadır.
Bakanlık, hangi mallar için servis istasyonları kurulmasının zorunlu olduğu ile servis istasyonlarının kuruluş ve işleyişine dair usul ve esasları Türk Standartları Enstitüsünün görüşünü alarak tespit ve ilânla görevlidir.
Garanti belgesiyle satılmak zorunda olan bir sanayi malının garanti süresi sonrasında arızalanması durumunda, o malın Bakanlıkça belirlenen azami tamir süresi içerisinde onarımı zorunludur.

Kanuna göre garanti süresi sona ermiş olsa bile aynı süre geçerli.

görkem motor 2008 model dediklerin doğru en geç 1 ay içinde geliyor parçalar hondada

ama burda bi pislik var honda türkiyeye telefon açıp biraz gözlerini korkutmayı planlıyorum böylecce işlemler tıkır tıkır olur umudundayım

çünkü şikayeti olan müşteriye daha fazla ilgi gösterildiği honda da aşikar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar