Azami hız arttırılıyor.....

Gaziantep İl Temsilcisi
[IMGL]http://img45.imageshack.us/img45/740/imagesxo2.jpg[/IMGL]

AK Parti'li Abdullah Çalışkan'ın hazırladığı yeni Trafik Yasası teklifi eclis Başkanlığı'na sunuldu. Buna göre hız sınırı otoyolda 135'e, bölünmüş yollarda 120 kilometreye çıkartılacak. Ayrıca belediyelere de ceza kesme yetkisi getiriliyor.

İki yönlü karayollarında 90 kilometrelik sınır korunacak. 50 kilometre olan şehiriçi hız sınırı bulvarlar ve yolların özelliklerine göre arttırılacak. Azami hızı Belediyeler belirleyecek.

Trafik kurallarına ihlallerin önüne geçebilmek için kamera ve elektronik sistemler kurulacak.

Emniyet şeritlerini gereksiz yere işgal etmenin cezası 50 YTL olacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Biriside çıkıp şu motosikletler için hız sınırına bi el atsa.Halamı 77km/h? 100km/h'la giderken bile arkadan canavar gibi tırlar geliyor.En azından otomobiller ile aynı olsaydı bari.

evet bu konu hala belırsız en kısa zamanda belırlenmesı gerek...ozellıkle motosıklet azamı hız sınırı...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Trafik kazalarında ölü ve yaralı sayısı daha da artacaktır.
Var mı iddiaya giren?.

Biriside çıkıp şu motosikletler için hız sınırına bi el atsa.Halamı 77km/h? 100km/h'la giderken bile arkadan canavar gibi tırlar geliyor.En azından otomobiller ile aynı olsaydı bari.
Yozgat Anayolunda 64 Km/h hızla 115 YTL radar yedim, geçmem gereken hız 56 km/h max. Sonradan öğrendiğime göre o hız hikayeymiş. Ben 64 km/h radar yiyorum, Metronun otobüsü nerdeyse rüzgarıyla beni tarlaya atacak geçip gidiyo, anlayan beri gelsin. Zihniyet motorculara karşı 0. :farao:

Hayatinda araba haric baska hicbirsey kullanmamis adamlar, trafik kurallarini koyarlar ise, boyle olur. Saniyorlarki motorcuyu kolluyorlar, dusuk hiz siniri vererek, daha yavas gidererek, motorcularin dusme riskini azaltiyorlar ve de dusuk hizda bir tehlike yasanirsada, motorcular daha az zarar gorur saniyorlar.

Aslinda biraz mantikli ama onlari otoyollarda bir motor kullanmaya davet ederim. Kamyonlar 90-100 km ile giderken, sen motorun ile 70-80 gidiyorsan, bu dusmekten bile daha tehlikelidir.

Ben aslinda bu kurali koyanlara degil, belli ki motorla alakalari yok, bu kurallar konduktan sonra, onlari yonlendirmeyen, ve hatalarini duzeltmeyen, konu hakkinda bilgi vermeyen cesitli motor federasyonu ve kluplerini suclarim.

Hayatinda araba haric baska hicbirsey kullanmamis adamlar, trafik kurallarini koyarlar ise, boyle olur. Saniyorlarki motorcuyu kolluyorlar, dusuk hiz siniri vererek, daha yavas gidererek, motorcularin dusme riskini azaltiyorlar ve de dusuk hizda bir tehlike yasanirsada, motorcular daha az zarar gorur saniyorlar.

Aslinda biraz mantikli ama onlari otoyollarda bir motor kullanmaya davet ederim. Kamyonlar 90-100 km ile giderken, sen motorun ile 70-80 gidiyorsan, bu dusmekten bile daha tehlikelidir.

Ben aslinda bu kurali koyanlara degil, belli ki motorla alakalari yok, bu kurallar konduktan sonra, onlari yonlendirmeyen, ve hatalarini duzeltmeyen, konu hakkinda bilgi vermeyen cesitli motor federasyonu ve kluplerini suclarim.

Aynen +rapp motorun m sini bilmiyen insanlar göbekli vs. oraya cıkıp hız limiti belirliyolar zaten motorla yeri gelince yavas gitmek bizim için daha tehlikeli araçlara ayak uydurmak şart bazen otobanda fln mesela arkadan dokundurmalarla kaza yapmış ark.larım var.ben şu taksicilere acayip kılım cok kısa samanda bi kacını elime alıcam.2 gün önce müşteriyi görünce bi arkadasıma sol dan vurmus kasap gibiler...

Trafik kazalarında ölü ve yaralı sayısı daha da artacaktır.
Var mı iddiaya giren?.

Aynen katılıyorum. Bu iş çinganeyi padişah yapmaya örnerk. Bunları yapacaklarına Bügün var olan ve sadece müşterisinin elindeki üç beşyüz bin lira parayı almaktan başka birşey veremiyen sürücü kurslarını sıkı bir denetime alsalar.! Tabi işi layıkı ile yapan kurslara diyeceğim yok. Bende bu aşamalardan geçtim. Kesinlikle yeterli eğitim alınarak araca binilmiyor. Avrupa ülkelerinde çalıştım. Türkiye'den alınmış ehliyetimle orada dalga geçtıler. Onunla ancak bu ülkede muavinlık olur. Burada eğitim aldıktan sonra senin nasıl ehliyet aldığını sende anlarsın demişlerdi . Ve oranın eğitiminden sonra araç kullanmaya hak kazanmıştık. Örnek; Hergün araç üstündeyim. Kavşağa girmişim dönüş yapıyorum. Yan yoldan gelen araç benim önüme atlıyor. Yol hakkı benim dediğimde nasıl olurda senin olur bak bende kavşağa girdim ya diyor. Halbuki ben daha önce giriş yapıp dönüşü tamamlayıp kavşağı terkedene kadar hak benim. Nerde bunu bilen. Önce eğitim verilsin. Eğitim....

bunu yapabilmek için önce yolları ve virajları düzenlemek gerekir, bitmiş mi acaba hepsi. doğal seleksiyona sokacaklar yani, 150 yapsalardı bari de eleminasyon daha kolay olsaydı :pr: :farao:

Sanki otoyollarimiz boyle bir hiz icin uygun malzemeden yapilmista. Bir cok avrupa ulkesinde bile halen hiz siniri 120 ustu bile degil ve ucak pistini andiracak seviyede guzel otoyollara shipler. Biz hem bunun ustune cikiyoruz hemde otoyollarimiz cukur ve yamalardan gecilmiyor. Bu nasil bir mantiktir acaba.

Almanya da bi otobanda hız sınırı yoktu,bugatti veyronu nun hız testini orda yapmışlardı amaa yolları özel araçlarla düzenli olarak kontrol ediliyor.Bizim paralı otabanlarımız ise yama yırtık içinde:farao: Hız dan önce yollarla ilgilenilmeli bence de

hız sınırının artması ne demek?? bu kurallara uyan varmı zaten, otobüsün hız sınırı normal şehirlerarası yolda 88 km ben 90 la giderken otobüsler yanımdan 130 neden geçiyor ozaman, bunu yapan en ünlü firmalar ,hepsi hikaye adam olmayız olamayız.....

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Azami hızı Belediyeler belirleyecek.

Bu ne yaaa.....

Yolda 32 ilin hız sınırlarını bilmek zorundamıyız......Şehrin belediyesi 50 koymuş..Bir sonraki belediye 55.... Daha sonraki bir beldede 30.... Hoşgeldin radar...Ver bakalım parayı......:pr:

SAçma....:cat:

hızın artması ii olmuş ama bzm mılletımız şuan da olduu gıbı hız sınırı artıncada o hızla yetınmıycek , sımdı 100 se 120 gıdıolardı sınır 120 oluncada 140 olcak bu genel anlamda dusunursek trafık kurallarına uymamayı alıskanlık halıne getıren bı zıhnıyet ıcın pek de iyi bir haber deil gibi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
herşey iyide belediyelerin ceza kesmesi olmadı...bu yeni yetme zabıtalar var ego tatmini için ugraştırıp dururlar artık... hadi hayırlısı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar