Az yakıt tüketmenin yolları

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Artan petrol fiyatlarına karşın otomobil firmaları ve sürücüler her yolu deniyor. Küresel ekonomik krize karşı sizin almanız gereken önlemler neler?

-Hız limitlerine uyunuz. Limite uymak hem yüzde 20 enerji tasarrufu sağlar hem de güven içinde gidersiniz.

-Motoru yüksek devirde kullanmayın ve vitesi motor devrine uygun seviyeye alın.

-Kalkışlarda, sürüş sırasında ve vites değiştirirken ani gaz vermeyin. Ani hızlanma ve duruşlar yapılan agresif sürüşte, ölçülü sürüşe göre yüzde 20 daha fazla yakıt tüketiliyor.

-Özellikle şehir içinde çok sert gaz ve fren kullanımından kaçının. Daha az yakıt tüketimi için, hızlanırken gaz pedalına yavaş yavaş basın.

-Yolda kavisler çizmeden düz bir şekilde ilerleyin, zorunlu olmayan durup kalkışlardan kaçının. Önünüzdeki trafiğin yavaşladığını veya kırmızı ışığı görünce ayağınızı gazdan çekin.

-Hareket halindeyken aracın penceresi kapalı olmalı ya da hava değişimini sağlayacak kadar açılması, azımsanamayacak ölçüde yakıt tasarrufu sağlar.

-Aracın bakımı zamanında yaptırılmalı. Uygun şekilde bakımı yapılmayan her bir parça yakıt tüketimini artırır

-Otomobilin yakıt verimliliğinde lastik kullanımı da önemlidir. Mevsime ve yol şartlarına göre uygun lastik kullanımının yakıt tüketimini yüzde 5-10 arasında etkiler.

mynet haber

vay be bende elemana bak ozamandan yakıt tüketimini hesaplamış diye saf saf okuyorum tam kendimle gururlancaktımki alttaki mynet haber yazısını gördüm teknik beceri ve yetenek dilmi olum iyi numara :queen::queen:

Benim aracın penceresi yok havadar, püfür püfür esiyor mubarek :queen:

vay be bende elemana bak ozamandan yakıt tüketimini hesaplamış diye saf saf okuyorum tam kendimle gururlancaktımki alttaki mynet haber yazısını gördüm teknik beceri ve yetenek dilmi olum iyi numara :queen::queen:

bilgi paylaştıkça büyür.. paylaşın da bizde bilgilenelim.. bizde sizle gurur duyalım..

Bildiklerinizi yazında bizde görelim... :)

burası Türkiye..her benzin zammından sonra gazete ve TV'de yayınlanan pratik bilgiler işte. :mrgreen:

yada!..

kar yağınca (karda araç nasıl kullanılır?)
Ramazan ayı gelince (sakız orucu bozarmı?) gibi gibi :p

yinede paylaşım için teşekkürler. :rendeer:

jr.

bir madde daha:

-cbf 150 alın bir tane. böyle şeyleri dert etmeyin. 13 litre depoyla 500 km üzerinde yol yapın. 2,6lt / 100km

:mrgreen:

jr.

kesmez abicim 150lik diyorsanız da siz alın alacağınızı. yine kenarda dursun.

bakalım dünyanın en pahalı benzininin satıldığı ülkede hangisini daha fazla kullanacaksınız :)

paylaşım için teşekkürler. açık camın klimadan çok daha fazla yaktığı ispatlanmıştı.

kesmez abicim 150lik diyorsanız da siz alın alacağınızı. yine kenarda dursun.

bakalım dünyanın en pahalı benzininin satıldığı ülkede hangisini daha fazla kullanacaksınız :)

paylaşım için teşekkürler. açık camın klimadan çok daha fazla yaktığı ispatlanmıştı.

bizim bütün camlar açık napsak kapalı kasamı alsak:)

jr.

otoşov dergisinde bir araştırma yaptılar onu paylaşayım sizlerle. motosikletle ilgili değil ama yine de bilgi.

1600 motor arabadan koltuklar dahil her ağırlığı söktüler. sonuç olarak o standartlarda bir otomobilde her 100 kilo ilavenin yaklaşık 100 kmde yarım litre yakıt farkettirdiğini bulmuşlardı.

odayı aydınlatmak istiyorsan 1 mum yetmez,anca kendine faydası olur,diğer mumları da yakarsan ateşi paylaşmış ve odanı aydınlatmış olursun,bildiğiniz birşeyler varsa bize de aktarabilirsiniz,

hakan abi güzel paylaşım,teşekkürler:cat:

Klasik tüketim önerileri, hepside işe yarar uygulayınca, özellikle kirli hava filtresi buji ömrünü tamamlamış motor yağı tüketimi %30 artırıyor, bunlara dikkat etsek yeter araçların bakımını ihmal etmemek önemli.

böyle abuk subuk cam çerçeve ile uğraşılacağına biraz zihniyet değiştirip hak alma kültürünü geliştirsek sanki daha faydalı olur gibi.

araç kullanmayın 1 ay yüklenin toplu taşımaya toplu taşıma iflas etsin bakalım o zaman nasıl bir çözüm bulacak mübarek yöneticiler. tabi keyfinden feragat edip kendisinden başkasını da düşünebilecek kadar toplum olabildiysek.
yunanistan batıyor biz ayaktayız bir fiyatları karşılaştırın bakalım hangimiz batmış hangimiz çıkmış ?

adam elektiriğe zam yapar kimse gıkını çıkarmaz gider 3 kuruşluk çin malı tasarruflu ampül derdine düşer.
benzine zam gelir arabanın camını kapatır.
şu memlekette herkes "en pahalı benzin" argümanını kullanırken bir tanesi de çıkıp neden en pahalı benzin demez. yurtdışına sattığımız (evet yurtdışına benzin satıyoruz) benzin ya da her ne haltsa litre fiyatını bilen var mı ?
bizim pazarda aldığımız yaş meyve ve sebzenin yurtdışına ne kadar gönderildiğini bilen var mı ?
hele bir stopaj oranı var akıllara zarar ?
tabi değerli taşlardaki vergi oranını söylemiyorum.
bırakın bu cam çerçeve muhabbetini.
ya ne içtiyseniz bana da verin ya da salavat getirin lightning bolt atıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar