Az önce kaza yaptım ?

Arkadaslar az önce bi araç kalkış hızında sol yandan bana çarptı motor sağa devrildi bende sağa düştüm görünürde bişey olmadığı için fotoyu çektim numaraları aldık daha snra dönüş yaparz diye.Sorum şu bu düşüşle sağ tarafta olan fren diski yamulmuş olabilir mi çünkü motoru park ederken hafif yana yatırarak ilerletince baya sürtme sesi geliyor eskiden disklerden birinde hafif bi yamukluk vardi hangisi bilmiyordum ama simdi ses daha cok gibi deneyimli abiler yardimci olursaniz sevinirim.

2 kere geçmiş olsun.
1.si size bir şey olmamış gibi gözüküyor (şimdilik)
2.si neden zabıt tutmadınız, ne olursa olsun tutmalıydınız. İleride sorun olacak.

Geçmiş olsun.

Normalde motoru yana yatırdığında Fren diskini sürtünme pozisyonu olarak hareketlilik olmaması lazım.
Yamulma olmuş olabilir fakat dediğin gibi yana yatırdığında bariz bir şekilde frenleme veya ses değişiyorsa disk ve frenleme bağlantı vidalarını kontrol etmende fayda var.
Fren diskini sökebilirsen bir ayna üzerine koyarak yamulma olup olmadığını gözlemleyebilirsin.
Herşey normal görünüyor problem hala devam ediyorsa tamirci yolu göründü demektir.

Cbr250 gibi granajlı motosikletlerde çiziksiz atlatılan kazalar şaşırtıcı oluyor :)

Bir kazaya karıştığınız için mutlaka zabıt, tutanak tutmuşsunuzdur. Tutmamış olma ihtimalinizi geçiyorum. Böyle bir olayda ben arabadaki kişi olsam, zabıt tutulmadıysa beni bir daha kimse bulamaz, ulaşamaz.

Yapacağınız şey eğer ki haklıysanız, tutanakla beraber yetkili servise gidip hasarlı parçaları değiştirmek.

Olaya ait elimde fotograf var plakasi ismi var etraftaki dukkanlardan kamera kaydı da alabilirim.Kaçacak kisi az once beni arayip aklim sende kaldi kardesim iyi misin diye aramazdi bence.

Diskte yamulma ihtimali çok zayıf büyük ihtimal amortisör çatallarında oynama olmuş olabilir. Bunu düzeltmek mümkün amortisörlerde eğilme yoksa gerçi onuda tamir edebilirler.

Öyle bir ihtimal var. Mesnet'e de baktır. Ben de benzeri bir kaza yapıp sağa yatırmıştım. Sürtünmeyi hissediyordum hatta motosiklette.

Kazadan hemen sonra sürmeye çalışmam:

Epey zorluk çekmiştim. 500 metre işkence gibi idi.

Arkadsslar hondada expertize girdim jant disk yamuk cikti.cizilen karenajlarla birkikte 4.000 e yakin bi tutar cikti.rapor tuttuk sucu kabulbetti.esengule gittim cok garip sekikde sigortayla anlasmalirinin olmadigini tutarı kendik ödeyip sonrasında sigorta sirketinden tahsik edeceğimi söylediler.buda bana uymadi artı ya gittim ödeme yapılana kadar motosikleti rehin bıraktığım tsktirde sorun olmadigini soylediler.yarin motoru honda artı ya teslim edicem bakalım sonuç ne olacak.

Araba almak daha mantıklı sanki bu fiyatlar nedir abi ya sözde ekonomik olsun diye motora bineriz

Cok gecmis olsun. Muhtemelen sag gidon yamulmustur. Bence servise gidip baktir. Resmi cekmissin ne guzel birde tutanak tutsaydiniz keske... enazindan hakliysaniz motorunuzun parcalari deisse zararinizi karsilardiniz.

Arkadaşlar tutanak tutuldu öğle saatlerinde bilginize.Motosikletin yakıtı dışında hicbiseyı ekonomik değil valla.

Gelen geçende cbr öneriyor ama napsakki ybr bile binilmez bu devirde.Bu arada çok geçmiş olsun dostum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar