Az Önce 2 Motorcu Öldü !!!

Allah rahmet eylesin, sevenlerine de sabır versin...

Ne yalan söyleyeyim montu arasıra hele ki şu 3-4 gündür giymeden çıkıyorum. Kask + eldiven her zaman kullanıyorum...

Araç şöförüde ne yapsın ki :pale: 120km hız ve karşına aniden çıkan insanlar !.. Allah şöförede sabır ve dayanma gücü versin.. Arkadaşın anlattığına göre suçsuz ama ya vicdanı !!! hakkaten zor yaaa, allah kimseye vicdan acısı taddırmasın...:pale:

Sorun ist plakalı aracın,Bursa yı otobandan değil şehir içinden geçerken yapması.Kaza yerinden 500 metre önce bir döner ışık kontrollü kavşak var.Anlaşılan oto sürücüsü lambalardan kalkınca ALLAH ne verdiyse gaza asılmış o yolda.Kaza yerinden 500 metre sonra ise yine bir lambalı kavşak var.

ihtiyara cevap
::eğer yaya yoluna girmiş bir YAYA yaya YAYA varsa yol yaya verilmelidir:bounce:

ölen motorculara Allah rahmet eylesin:salut: ailesine sabır versin kötü yaw

Yaşamını kaybedenlere Allah rahmet eylesin, geride kalan çoluk çocuğuna ailesine baş sağlığı ve sabır versin.

:salut:

Gideceğimiz yere 5 dakika geç varmak, varken canından olan 2 insan üzücü :pale:

Allah rahmet eylesin inanın haberi okuyunca ne yazacağımı bilemedim.Çok üzücü bir olay %100 dikkatsizlik ve tetbirsizliğin sonucu hepimiz çok çok dikkatli olmalıyız arkadaşlar.......

Arkadaşlar o bedenler daha soğumadı ama benim kanım dondu.Bunun bir kaza diye adlandırılması için olaydan ders çıkaran insanların olması gerekir.
LÜTFEEEEEN ehliyet alırken sınavda sorulara verdiğiniz doğru cevapları hatırlayıp kafamızın bir köşesine kazıyalım.O doğrular kurallar içerisinde ve hukuka uygun davranmak medeni olan herkesin görevi.

Arkadaşlar denildiği gibi orası yaya geçidi. kaza yapılan yerin 150 - 200 metre ilersinde bir kavşak var ordanda geriye dönebilirdi. Araç sürücüsündede hata var süratliymiş yoksa o motor 150 metre ilerde olmazdı en az 120 diyorlar süratine ama motorcu o yaya geçidini kullanmamalıydı bence...

abi o yaya geçidine 20 metre arayla 3 tane kasis koyacaklar bak bakalım nasıl yavaşlıyorlar

allah rahmet eğlesin.Ancak bu tip olayları daha çok okuyacağız ve artık ne olursa olsun ben üzülmeyeceğim.Belki beni kınayacaksınız ama kendini ve arkada bırakacakları insanları düşünmeyen insanları bende düşünemem.Lütfen gerekli önlemleri alalım.İnşallah emniyet kuvvetleri gerekli önlemleri alamadan trafiğe çıkan bu insanları en şiddetli şekilde cezalandırır.Kusura baköayın çok kızgınım

motoru görünce çok kötü oldum ya.. dikkat edin ne var ki. altı üstü bi kask bi mont çok mu zor bunları kullanmak... canınızdan da mı kıymetli bunlar......

kll

öncelikle aşırı hız hangi araçla olursa olsun felaket getirir. ikinci olarak meskun mahalde sürat yapılmaz hız sınırı 50 km dir. araştırmalara göre 60 km nin üsütündeki hızlar yayalar için kesin ölüm demektir. yaya geçidi işareti görüldüğünde yavaşlanır dikkatli olunur. ancak yaya geçidinden motorla karşıya geçilmez orada yaya olarak geçilir. burada iki tarfında hatası mevcut ve yanlış bir zamanlama ile birbirlerine tesadüf etmişler .çok yazık. biri mezara biri hapse gidecek. ikiside acele etmese böyle olmazdı.

Allah Rahmet Etsin....bencede Hata Yaya Geçitini Dikkate Almayan Sürücülerde....yani çok Tuhaf şeyler Bunlar Insan Hayati Okadar Ucuz Ki Türkiyede Doğrusu Pes Valla..yeni Izinden Geldim Türkiyeden Arabamla Yaya Geçitlerine Yavaşca Yaklaştikdan Sonra Yayalarin Geçmesi Için Durduğumda Arkadan Korna Sesleri El Haraketleri Yani Neden Duruyorsun Almanci....pardon Biraz Uzattim Galiba....

KARŞIDAN KARŞIYA NERELERDEN GEÇİLİR?

1- Alt geçitlerden,

2- Üst geçitlerden,

3-Yaya geçitlerinden

4- Okul geçitlerinden,

5- Trafik Polisinin bulunduğu yerlerden,

6- Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden,

7- Sayılanların hiç birisi yoksa köşe başlarından geçilmelidir. Çünkü; hangi yönden gelirse gelsin tüm araçları rahatlıkla görebilirsiniz.
-------------------------------------

YAYA GEÇİDİ: Bu levha sürücülere yönelik hazırlanmış tehlike uyarı işaretidir. Yaya geçidine yaklaşıldığını bildirir ve yayalar bu levhanın bulunduğu yerlerden taşıt yolunu kullanarak karşıya geçemezler. Sürücülerde hızlarını azaltmak zorundadırlar.

OKUL GEÇİDİ: Yaya geçidi levhası gibi bu levha da sürücülere yönelik hazırlanmış tehlike uyarı işaretidir. Okul geçidine yaklaşıldığını bildirir ve öğrenciler bu levhanın bulunduğu yerlerden taşıt yolunu kullanarak karşıya geçemezler.

YAYA GEÇİDİ: Yaya geçidi levhası, sürücülerin hızlarını azaltmalarını ve kurallara uygun olarak karşıdan karşıya geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir. Yayalar da bu levhanın bulunduğu yerlerden geçebilirler.

OKUL GEÇİDİ: Okul geçidi levhası, sürücülerin hızlarını azaltmalarını ve kurallara uygun olarak karşıdan karşıya geçen öğrencilere ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir. Öğrenciler bu levhanın bulunduğu yerlerden güvenli bir şekilde karşıya geçebilirler.

Kaynak : http://www.egm.gov.tr/trafik.islemleri.cocuk.asp

allah rahmet eylesin ama kask taksanda 120 km hızla giden araç duran motora çarpmiş kaskkın ne faydası olur be abi ama yinede takmakta yararvar %100 ,

Abi kask takan adamın kafasında hiçbirşey yoktu (kask fırlamasına rağmen) Ama kadının başı hiçte iyi durumda değildi (burda yazmiyim) Ayrıca orda karaladığım ve koymadığım bazı resimler var... Ve aracın hızı 130 ila 140 km arasıymış ilk mesajımı düzeltiyorum

allah gani gani rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin şok oldum fotoları görünce , o hızla vurduktan sonra en kral korumada olsa kesin sakat bırakırdı heralde öldürmesede çok üzüldüm çokkk :pale:

Allah rahem teylesin.Üzücü olay...Yalnız kask değilde çelikten zırh olsa yine sonuç ayni olurdu.Vade meselesi.Tabiki sürücünün hatası ama ölümünü kask olsa idi veya elbise olsa idi gibi kavramlarla döndürüpte,kıvırma meselesi yapmayalım.Azrail orada onları bekliyormuş demek ki motorsuzda olsa yaya olarak sonuçta can verecekleri yer orası imiş....Allah günahlarını affetsin...

YeK

Allah sevenlerine başsağlığı versin..
Nur içinde yatsınlar...
Yaşayanlara acı bir ders olur bu olay...
Tam koruma ve Eksiksiz kurallara uyma dersi...

savaş abi yapma gözünü seveyim kask takanın kafasında hiçbirşey yok ama sırtı ve karnı parçalanmış mont olsaydı parçalanırmıydı sence ? kafasında kask olduğu için hiçbirşey yok. Bence korumalı bir ceketi olsaydı kırık sıyrık kurtulurdu

Carcharoth' Alıntı:
savaş abi yapma gözünü seveyim kask takanın kafasında hiçbirşey yok ama sırtı ve karnı parçalanmış mont olsaydı parçalanırmıydı sence ? kafasında kask olduğu için hiçbirşey yok. Bence korumalı bir ceketi olsaydı kırık sıyrık kurtulurdu
Arkadaşım doğrudur ama.Vadeye ben çok inanırım.mesajıda yadırgamıyorum.Ama o süratle ve yandan gelen bir araç darbesine nasıl dayanabir insan vücudu.Ölmesede kesin sakat veya bitkisel hayatta kalacakları kesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar