az daha imamın kayığına biniyoduk

iyi günler herkese, bugün yaşadığım olayı kısaca anlatmaya çalışcam ve motordan anlayan abilerimede sorum olacak,
bu benim ilk motorum ve öğrenmek için aldım yazın kullandım şimdide okul falan pek vakit olmuyo vakit oldukça kullanıyorum yani zevk amaçlı çıkartıyorum daha 750 kmde yazın başından beri neyse
bugünde arkadaşlarla toplancaktık çıktım motorla gidiyim hazır vakit var dedim güzel güzel orta şeritte gidiyorum bide normalde ben 50/60 km civarında kullanırım 5000/6000 devirde zorlamam yani pek fazla bugünde basıyım açılsın biraz dedim 80 le falan gidiyorum bi güzel bağrıyo motor neyse baktım arayoldan dozer çıkıyo dedim bu dalmaz yola devam ediyorum arkadasından minübüsün teki fırlamasınmı tam kendimi atcam sola hop ordan arabanın teki bi sıkıştırdı beni oda sağa geçmeye çalışıyo o an varya üff gittik dedim belki ayağım deymiştir arabaya ön frene hafif bastım refleksle önde yığılma oldu araba bastı geçti bende yavasladım lambalarda kendime geldim bi , amaa o araba orda sanki ben yokmuşum gibi üstüme sürmeseydi bukadar stres olmıcaktım ben freni biraz geç sıksam veya biraz çok sıksam çok kötü sonuçlar dogurabilirdi olay böylede bir anımdır paylaşmak istedim :D
neyse soruya geçeyim şimdi haliyle motoru zorladım dedim bugün sonra eve dönerken sokaklarda yavaş hızda farkettim giderken çıt çıt çıt diye bi ses geliyo baktım ama nerden geldiğini anlamadım neden olmuş olabilir ? ve normalde motor ilk çalıştığında 1500 devirde çalışıyo benim normal kullanımım gibi kullandığımda durduğum zaman 2000-2500 devir falan ama bugün zorladıktan sonra lambalarda durduğumda falan 4000 devirde çalıştı motor normalmi ? yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun.

iyi günler herkese, bugün yaşadığım olayı kısaca anlatmaya çalışcam ve motordan anlayan abilerimede sorum olacak,
bu benim ilk motorum ve öğrenmek için aldım yazın kullandım şimdide okul falan pek vakit olmuyo vakit oldukça kullanıyorum yani zevk amaçlı çıkartıyorum daha 750 kmde yazın başından beri neyse
bugünde arkadaşlarla toplancaktık çıktım motorla gidiyim hazır vakit var dedim güzel güzel orta şeritte gidiyorum bide normalde ben 50/60 km civarında kullanırım 5000/6000 devirde zorlamam yani pek fazla bugünde basıyım açılsın biraz dedim 80 le falan gidiyorum bi güzel bağrıyo motor neyse baktım arayoldan dozer çıkıyo dedim bu dalmaz yola devam ediyorum arkadasından minübüsün teki fırlamasınmı tam kendimi atcam sola hop ordan arabanın teki bi sıkıştırdı beni oda sağa geçmeye çalışıyo o an varya üff gittik dedim belki ayağım deymiştir arabaya ön frene hafif bastım refleksle önde yığılma oldu araba bastı geçti bende yavasladım lambalarda kendime geldim bi , amaa o araba orda sanki ben yokmuşum gibi üstüme sürmeseydi bukadar stres olmıcaktım ben freni biraz geç sıksam veya biraz çok sıksam çok kötü sonuçlar dogurabilirdi olay böylede bir anımdır paylaşmak istedim :D
neyse soruya geçeyim şimdi haliyle motoru zorladım dedim bugün sonra eve dönerken sokaklarda yavaş hızda farkettim giderken çıt çıt çıt diye bi ses geliyo baktım ama nerden geldiğini anlamadım neden olmuş olabilir ? ve normalde motor ilk çalıştığında 1500 devirde çalışıyo benim normal kullanımım gibi kullandığımda durduğum zaman 2000-2500 devir falan ama bugün zorladıktan sonra lambalarda durduğumda falan 4000 devirde çalıştı motor normalmi ? yardımcı olursanız sevinirim.

Yol ayrımına yaklaşıyorsan kesinlikle hız düşürmelisin. Yola girmez diyip aynı hızda seyretmek hatadır. Soruna gelince, motorun rolantisi ile ilgili bişey sormuşsun. Motor ilk çalıştırıldığında soğuk olduğu için rolantisi düşük olur. Isındıktan sonra yükselir. Motoru açayım dediğin gereksz hareketin nedeniyle motor fazla ısınmış bu nedenle rolanti de aşırı yükselmiş. Motor rodaj döneminde ve gereksiz yere zorlamamalısın buna dikkat et. İlk bakımına kadar fazla zorlama. 1000 Bakımında yağı değişince bakarsın. Geçmiş olsun.

peki hocam sağol ya ben hız düşkünü değilim zaten dedim sürekli aynı devirde gitmiyim biraz yükselsin bakalım noluyo diye :D benim bakım kitapçığına ilk bakım 350 sonraki 700 sonraki 1000 şeklinde ama ben daha gitmedim 1000de gitmeyi düşünüyorum sıkıntı çıkarmı?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
evet motor ısındığında rolanti benzini tam anlamıyla yanıyor sanırım devirde yükseliyor ama öyle 2-3 bin devir yükselmiyor, 250 taş çatlasa 500 devir yükseliyor..

Büyük geçmiş olsun,kavşağa girmeden hızını düşürmemiş üstüne gaza basmışsın ucuz atlatmışsın kardeşim.. Devir konusunu pek anlamadım? motoru zorladın olaydan sonra kenara çektin devir yüksekti öyle mi? Ben geçen hafta dip gaz 210 km yol gittim 7000 8000 arası devirle, 200 km sonunda mola verdim rolanti 1000 devirde gayet normaldi. Acaba o panikle gaza bastın da senin mi haberin yok bundan.

peki hocam sağol ya ben hız düşkünü değilim zaten dedim sürekli aynı devirde gitmiyim biraz yükselsin bakalım noluyo diye :D benim bakım kitapçığına ilk bakım 350 sonraki 700 sonraki 1000 şeklinde ama ben daha gitmedim 1000de gitmeyi düşünüyorum sıkıntı çıkarmı?

Nasıl yani motoru aldığınızdan beri servise hiç gitmediniz mi ? Yağı hiç değişmedi mi ?

haftanın 7 günü motor tepesinden her hafta değişik bir olay atlatıyorum dün saolsun bir tane otobüs beni ters şeride atmaya çalıştı ucuz kurtardık sana da geçmiş olsun 4 teker sürücülerin çoğu bizi tanımıyor

Gecmis olsun.motor uzun sure kullsnildiginda sibop sesi artabilir yagi normalse sikinti yok.zorladigin zaman artmasi normaldir.rolanti degisebiliyor.cinlilerde normale gelmezse elle vidadan mudahele edersin.karburator hava ayari hafif bozukta olabilir gidisinde sikinti yoksa onemli degil

Geçmiş olsun, kavşak demek bir "ŞEY" yola atlayacak demek. Ne olduğu piyango, kavşağa yaklaşınca yavaşlamakta ya da yol müsaitse soldan transit geçmekte fayda var. Soldan gitmek dedim ama o da garanti değil, arka bahçesinde sürüyormuş gibi ara yoldan çıktığı gibi sol şeride kendini atan dallamalar da çıkıyor. Bir de çok pişkin olur bu cinsler... Arkadan sinek gibi yapışırsın, kol bacak kırılır ama "Arkadan çarptın, tüm suç sende!" derler :D

4000 devirde rölanti olmaz yahu, gaz kolu sıkışmış tam kapanmamış olmasın. :silent:

yok kavşak falan değildi ya düz yol tali yolmu oluyo okadar bilgimde yok açıkçası yani anayola ufak bi yola bağlanıyo ufak bi yol yani , bakım falanda yaptırmadım hiç yağı falan ellenmedi bilmiyorum belki panikle gazı sıkmış olabilirim veya vitesi düşürürken yüksek devirde düşürmüşümdür 1. viteste kaldığım için lambalarda falan boşa atmıyorum ondan devir yüksel kalmış olabilir emin değilim ama çıt çıt sesinden eminim bi sıkıntı oldu ama gidişinde fark eden bişey yok sadece işte ses var

Bence bi servise uğramanız lazım :) eğer motorunuzun daha uzun süre sizinle olmasını istiyorsanız bakımlarını aksatmayın derim ben :)

Kocaeli İl Temsilcisi
geçmiş olsun kardeşim biz yıllardır imamın kayığına biniyoruz zaten :) hatta kürek çekmesinide öğrendik , şaka biryana o tekerleklerin üzerine çıktığında imamın kayığına binmeyi peşinen kabul etmiş sayılıyorsun onun için hep diyoruzki önce güvenlik :) lakin kürek çekmeyi bilmeyen bir sürü dallama var altına jet skı yi çekmiş onlara daha çok dikkat !!!!!

Aboooovvv . Ben ne çekecem o zaman ? :D bana imamın kayığında kürek değil motor takarlar :))

Zahmet edip ilgilendiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Tayfun hocam,burası halka açık,samimi ve eğlenceli bir forum.İnsanlar buraya günün stresini atmak,yaşadıklarını paylaşmak için giriyorlar haliyle o sırada nokta virgül gibi ayrıntılara dikkat etmiyorlar kaldı ki burada dilekçede yazmıyoruz.Ama sizi rahatsız ettiysem affola,bundan sonra TDK lisanıyla yazışırım..

Yav ben nekadar noktaya virgüle dikkat etmeye çalışsam bu iPad kendi bildiğini yazıyor. Hadi sil kelimeyi vidaya yaz derken bir bakmıştım cevaplayı tıklıyorum okuyorum birsürü hatalı yazı göndermiş .
Imla kurallarına uyamadağım için kusura bakmayın arkadaşlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar