Aytemiz akaryakıt

shell den hem arabam için aldıgım dizel ile, hemde motosikletim için aldıgım benzin ile daha uzun km yapıyorum.

Ayrıca geçmişte opetten düzenli yakıt aldıktan sonra dizel aracımın enejektörleri pislikten tıkanmış hayvan gibi masrafın direğinden dönmüştüm.

O olaydan sonra opet benim için wc, hava/su ve araç yıkama merkezidir.

Genellikle shell ve bp tercih ediyorum. Lafla motorcu dostu olmak kolay, önemli olan uygulamada nasıllar?
Ben yakıtından şikayet eden de duydum. O sebeple şimdilik aytemize mesafeliyim.

Benzin her firmaya aynı rafineriden geliyor bu doğru ama işin içinde bizim insanımız varsa üçkağıt da kaçınılmaz oluyor. Bin bir türlü hile hurda yolu var bu akaryakıt işinde. Sonuçta rafineriden direkt bayiye oradan da bizim depomuza girmiyor bu benzin.

Büyük firmalar genellikle şubelerini gayet sıkı denetliyor ama denetlenmeyen de dünya kadar yer var. O sebeple bu devirde her "dostunum" diyene inanasım gelmiyor.

Şimdilik bildiğim güvendiğim firmalardan devam.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kaz uçar da Laz uçmaz mı?
Sedat Peker bunu da uçurdu galiba.:sunny:
yzZKU.jpg

ben çok takılmıyorum bu konuya, türkiye'de yakıtlar gayet kaliteli. doğuya gittikçe oktanlar düşüyor, çoğu zaman 80 oktan da kullandım. kalkışlar ve hızlanmalar cansızlaşıyor. iyi yakıt alınca tekrardan canlanıyor. :) bence en önemlisi fiyat / performans hangi istasyonda iyiyse oradan almak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar