Aynı Açı, Farklı Stil! (mi?)

Motosikleti
1190 ADV
Analiz yapacaksanız şunu inceleyin hadi. Ötekiler fazla basit :)

000-Speedway-Motorcycle-Connor-Penhall-Memorial-Cup-2016.jpg

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
İsimlendirme meselesini muaf tutarsak, aslında bu tekniği ilk kez sürücü kursundaki hocam öğretmişti. Evet, beklenenin aksine, müthiş bilgili ve ilgili birisiydi. 8 çizerken çizgi dışına taştığımı görünce bu tekniği gösterdi ve gerçekten de bu kez o daireler bana bol gelmeye başlamıştı...daha sonra bu tekniğin ileri versiyonunu Honda Gelişim Merkezinde çok çok daha dar dairelerde uygulattılar. Ama ben nedense bu tekniği pek hazmedemedim. Hala dar dönüşlerde bas-çek yerine, dönüş yönüne yatmayı tercih ediyorum. Muhtemelen pek de iyi yapamıyorumdur.

Ama benim hala tam oturtamadığım, düşük hızlarda çok etkili olsa da, 1970'lerde bile bu teknikle yüksek hızda (o döneme göre) nasıl dönmeyi başardıkları olsa gerek. Yine de ilk mesajdaki fotoğrafa dikkatli baktığımda, Van Dulmen'in 1979'da bas-çek değil de, sanki kontra tekniğinin daha basit versiyonunu uyguluyormuş gibi geliyor. Hızını, virajın kurp açısını, dever eğimini vs. bilmiyoruz tabii ancak yine de bas-çek yapacak kadar yavaş kaldığını sanmıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Düşük hızlarda bas çek tekniği mükemmel bir dönüş açısı (daha dar) yakalamaya çok elverişlidir. Bu nedenle 8 de rahat ettiniz. Gymkhana tekniğini kullanan japon polislerini seyretmişsinizdir. Bu adamlar performanslı ve yavaş sürüş hızlarının üstünde aksiyon yaptıkları için kontra ve sarkma tekniğini uyguluyorlar. Bas çek de kullanabilirlerdi, bu defa pozisyonu devam ettirmek güçleşirdi. Sürekli diyorum bas çek tekniğinin devamı yoktur.
Van Dulmen' in kontranın basit versiyonunu kullandığını söyleyebiliriz. dediğiniz gibi Dulmen' in hızı bas çek yapma hızından yüksek bir hız. Zaten kontra dediğimiz gidonu bir kaç cm itmek ile başlayan bir eylem. Kolu düz yaparak zaten kontra yı uyguladı desek yanılmayız ki kontra tekniğinden bihaber olanlar bile istemsizce kontra yapıyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

35º kadar olan abartısız yatışlar için kullanılabilir bence. Ben nötr duruyorum motorun üzerinde, normalde ne viraj içine ne de dışına eğilmiyorum. Düşük hızda bas çek şart zaten yoksa motor devriliyor.
Bas çek ile 49-50 derecelere kadar yatırabilirsiniz. Vücudu yatış açısı arttıkça diğer tarafa yönlendirmek kaydı ile. Nötr durmaktansa vücudu hareket ettirmek daha kolay olacaktır.
Bas çek de şart değil bana göre düşük hızlarda itişi kaybetmediğiniz sürece kontra tekniği ile de aynısını yaparsınız. Japon polislerinin yaptığı gibi sürekli itiş olacak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben vstrom ile bu teknikle dönüyorum virajları. Tommygun ve Cyan bana gülmesinler diye geçen yaz Uçmakdere virajlarında onlarla gitmedim yalnız gittim. :)

Abi aşk olsun sanki biz de dizleri yere değdire değdire vututu viraj alıyoruz. En iyimizle en kötümüz arasında 1 dk oynamaz, sen rahat ol, sen gel.

Ben vstrom ile bu teknikle dönüyorum virajları. Tommygun ve Cyan bana gülmesinler diye geçen yaz Uçmakdere virajlarında onlarla gitmedim yalnız gittim. :)
Abi lastiklerin değiştimi çok fark eder o seni çok tedirgin ediyor olabilir hem yanlış hatırlamıyorsam üstündeki lastikler baya eskiydi.

Genel olarak kullandığımız lastikler kaliteli değilse istenmeyen kazalara sebep açabilir. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi aşk olsun sanki biz de dizleri yere değdire değdire vututu viraj alıyoruz. En iyimizle en kötümüz arasında 1 dk oynamaz, sen rahat ol, sen gel.
Yok zaten latife yapıyorum. Bahar gelse de yine Trakya'da köfte turları yapsak. Zaten Gökhan vstrom 1050 aldı Cyan ve benim vstromların havası söner onun yanında. :)

Abi lastiklerin değiştimi çok fark eder o seni çok tedirgin ediyor olabilir hem yanlış hatırlamıyorsam üstündeki lastikler baya eskiydi.

Genel olarak kullandığımız lastikler kaliteli değilse istenmeyen kazalara sebep açabilir. :)
Motoru aldığımda üzerinde 2018 yılında arkadaşımın yeni taktırdığı Anlas Capra R lastikler vardı hala, üzerinde 2017 tarihi yazıyor yani arkadaşın lastikleri eskitmeye ömrü yetmemişti malesef ama lastiklerin değişmesi gerekiyor. yaz sonuna kadar zaten motorun parasını ödemekle uğraşınca lastiğe sıra gelmemişti, ekim sonu anca lastik bütçesi çıktı onda da kış geldi işte motor yatıyor 4 ay olacak. Mart ayında ilk fırsatta yepyeni lastik taktıracağım, sonrasında en azından xmax ile yapabildiğim kadar viraj dönebilsem yeter, bu haliyle hiç o riske girmedim hep düz düz gittim virajlarda çok yavaşladım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok zaten latife yapıyorum. Bahar gelse de yine Trakya'da köfte turları yapsak. Zaten Gökhan vstrom 1050 aldı Cyan ve benim vstromların havası söner onun yanında. :)

Gökhan efendi adam, darlamaz bizi. Onda Crossrunner varken de bizi taciz etmiyordu. Lakin sürüş çekimleri ve foto konusunda Gökhan olmazsa olmazımız.

Motoru aldığımda üzerinde 2018 yılında arkadaşımın yeni taktırdığı Anlas Capra R lastikler vardı hala, üzerinde 2017 tarihi yazıyor yani arkadaşın lastikleri eskitmeye ömrü yetmemişti malesef ama lastiklerin değişmesi gerekiyor. yaz sonuna kadar zaten motorun parasını ödemekle uğraşınca lastiğe sıra gelmemişti, ekim sonu anca lastik bütçesi çıktı onda da kış geldi işte motor yatıyor 4 ay olacak. Mart ayında ilk fırsatta yepyeni lastik taktıracağım, sonrasında en azından xmax ile yapabildiğim kadar viraj dönebilsem yeter, bu haliyle hiç o riske girmedim hep düz düz gittim virajlarda çok yavaşladım.
Abi lastikler artık 8 yaşına gelmiş, evlat olsa büyümüş bu derdik. İyi lastikle V-Strom'a hiç bağlanmadığın kadar bağlanacağını düşünüyorum. :)

Dandirik skuterde bile Winter Grip taktığımda aşırı fark olmuştu.

The Biker Brotherhood facebook sayfasında, Valentino Rossi'nin 2015 yılındaki görseli ile Boet Van Dulmen'in 1979 yılındaki görseli üzerinden bir tartışma dönmüş...

https://ddei5-0-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=https%3a%2f%2fwww.facebook.com%2fshare%2fp%2f19nzd34zen%2f%3fmibextid%3dwwXIfr&umid=BA2ABBB1-2EF2-9C06-B04A-14983D58EBA4&auth=fcdbbc179a403b40a95240b9f4e4197dc5938337-11f0f641c0887958e98bcbbda0aae7c645ec7f5e

Görsellere bakıldığında, motosikletlerin virajda zeminle yaptığı açı aynı gibi görünmesine rağmen, bambaşka tarzda sürüşler yapıldığı ve bunun yine çok farklı dinamiklere bağlı olduğu tartışılmış...sadece motosikletlerin değil, sürücülerin yatış açısından tutun; yapılan hıza, lastik kalitesine, kullanılan elektronik desteklere, motosiklet şaselerine, süspansiyonlarına kadar birçok değişken gündeme getirilmiş...

Biraz farklı bir değerlendirme yapmaya ne dersiniz
Şimdi büyük ihtimal ile 2015 deki viraj daha keskin yada 2015 de o viraja daha hızlı girilmiş çünkü 79 model o motorun kesici top speedini valentinonun motoru 1. Veya taş çatlasa 2. Viteste yapıyor hız ve derece etmeni çok önemli bu yatma işleri falan yıllarca tartışıldı artık hepsinin bilimsel açıklamaları oldu çıktı bence hız daha fazla veya viraj daha keskin

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Şimdi büyük ihtimal ile 2015 deki viraj daha keskin yada 2015 de o viraja daha hızlı girilmiş çünkü 79 model o motorun kesici top speedini valentinonun motoru 1. Veya taş çatlasa 2. Viteste yapıyor hız ve derece etmeni çok önemli bu yatma işleri falan yıllarca tartışıldı artık hepsinin bilimsel açıklamaları oldu çıktı bence hız daha fazla veya viraj daha keskin
Hız ve viraj konusundaki farka sanırım itiraz eden olmaz. Burada daha çok gelişen sürüş teknikleri, motosiklet teknolojisi, asfalt kalitesi, vb. teknik meseleler sürüş dinamiklerini de değiştirmiş. Bisikletten tutun, önceki mesajlarda örneğini verdiğim kayak sporuna kadar çok benzer değişimler var.

Aslında biraz daha teknik konuşalım diyordum ama forumun nefesi de bir yere kadar işte...

Hız ve viraj konusundaki farka sanırım itiraz eden olmaz. Burada daha çok gelişen sürüş teknikleri, motosiklet teknolojisi, asfalt kalitesi, vb. teknik meseleler sürüş dinamiklerini de değiştirmiş. Bisikletten tutun, önceki mesajlarda örneğini verdiğim kayak sporuna kadar çok benzer değişimler var.

Aslında biraz daha teknik konuşalım diyordum ama forumun nefesi de bir yere kadar işte...
Bizden bu çıktı abi 😅 ama şu teknik konusunda gelirsek bu eski fotoğrafda bakarsak ters konunlanma yapılmış gibi ama bildiğim kadar o konumlanma düşük süratlerde işe yarar diye biliyorum bir yarış için pek uygun değil

Motosikleti
Bizden bu çıktı abi 😅 ama şu teknik konusunda gelirsek bu eski fotoğrafda bakarsak ters konunlanma yapılmış gibi ama bildiğim kadar o konumlanma düşük süratlerde işe yarar diye biliyorum bir yarış için pek uygun değil
Yok, rica ederim. Yanlış anlaşılmaya çok uygun yazmışım. Forum kusura bakmasın.

Forumun nefesinden kast ettiğim; hemen her konunun bir polemiğe, bir tartışmaya evrilmesi, ya da hiç olmadı köfteye ve V-Strom'a bağlanması :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Köfte bir semboldür. Köfte, yaşını başını almış adamların hafta sonu sadece bir gün evlerinden ayrılıp uzak bir yerlere gidip kafa dinlemeleridir. Köfte, arkadaşlıktır. Köfte, eğlencedir. Köfte, yolda olmaktır, yolu arkadaşlarla beraber paylaşmaktır.

Virajı öyle mi dönmüşüm, böyle mi dönmüşüm, dötüm orada mı olsun burada mı olsun önemlidir ama bir çoğumuzun gılırında değildir. V-Strom için ben de bir şey diyemem, çirkinlik abidesi ama seven, seviyor.

Motosikleti
Köfte bir semboldür. Köfte, yaşını başını almış adamların hafta sonu sadece bir gün evlerinden ayrılıp uzak bir yerlere gidip kafa dinlemeleridir. Köfte, arkadaşlıktır. Köfte, eğlencedir. Köfte, yolda olmaktır, yolu arkadaşlarla beraber paylaşmaktır.

Virajı öyle mi dönmüşüm, böyle mi dönmüşüm, dötüm orada mı olsun burada mı olsun önemlidir ama bir çoğumuzun gılırında değildir. V-Strom için ben de bir şey diyemem, çirkinlik abidesi ama seven, seviyor.
Hay bin köfte! :) Size Tonton mu, Baron mu diyelim...?

Tom Braks olmadığınız kesin çünkü :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hay bin köfte! :) Size Tonton mu, Baron mu diyelim...?

Tom Braks olmadığınız kesin çünkü :)
Bize ister Hasan deyin, ister Hüseyin. Tom Braks konusuna gelirsek hikayeye çok hakim değilim. Redkit, Tommiks, Zagor deseniz bir yerlerde denk gelme şansımız olurdu.

Motosikleti
Bize ister Hasan deyin, ister Hüseyin. Tom Braks konusuna gelirsek hikayeye çok hakim değilim. Redkit, Tommiks, Zagor deseniz bir yerlerde denk gelme şansımız olurdu.
Ooo, bende hepsinin koleksiyonu var :)

Köfte seven adamın RedKit'le ne işi olur? Sen Tom Braks oku. Seversin. Erkek adam Tom :) Hem bak nickname'le de uyumlu :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ooo, bende hepsinin koleksiyonu var :)

Köfte seven adamın RedKit'le ne işi olur? Sen Tom Braks oku. Seversin. Erkek adam Tom :) Hem bak nickname'le de uyumlu :)
Yaşına hürmeten sana dalmak, girmek, senin içinden geçmek istemiyorum. O nedenle masum görünen cümlendeki laf sokmanı ve tacizini görmezden gelerek bir ömür boyu motor üstünde olmanı diliyor, tez zamanda sağlığına kavuşman için sana dua ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar