Aynayı ayarlayamıyorum

Cbr250 motorumun aynasını ayarlayamıyorum.
Şöyle anlatıyım,Ayna sağa sola yukarı aşşağı oynuyor ama uzun sapını hareket ettiremiyorum.
Elimle motorun ayna sapından tutup ileri geri yapamıyorum klik moduda yok sanırım bunlarda ?

Var. Ancak orjinal olmayan ayna ise aynanın oynamaması için aynayı kafa demirine bağlayan kısımda ortadaki civata veya alyanı ayna düşmesin diye aşırı sıkmış olabilirler. Orjinalinde sorun çıkmaz ancak orjinal değilse ayna oynamasın diye sıkıştırılmış veya yapıştırılmış olabilir.

Ortasındaki civata veya alyanı gevşetip deneyin, aksi halde biraz zorlayın. Yine olmadı ise yaklaşık 80TL' ye yenisini alabilirsiniz. Orjinalinin tanesi de 90-120TL gibi birşeydi, şimdi nedir bilemiyorum.

Motosikleti
R25, CRF250L
wd40la yağlayıp deneyebilirsiniz

Wd40 biraz abartilmiyor mu ? Kabiz oldum diyen olsa wd 40 tavsiyesi gelecek artik

Çalıştığım yer de plastik aksamlara bile wd40 onun da üstüne sıvı gres sıkan insanlar var. Faydası olur mu bilmem sık gitsin bı zararı olmaz o kesin .

Eğer son modellerde değişmedi ise 250R aynasında klik yeri yok.
Nerde bırakırsan orda kalır.
Tabi şanslı isen böyle, normalde bazen rüzgarda bile döner.

O nedenle çok sıkmış olabilirler.

Lanet getirmiştim ben, güya katlanır ayna ama sol aynayı katlarsan vidası gevşer,
Sağ aynayı katlarsan vidayı sıkmış olursun falan.

Eğer son modellerde değişmedi ise 250R aynasında klik yeri yok.
Nerde bırakırsan orda kalır.
Tabi şanslı isen böyle, normalde bazen rüzgarda bile döner.

O nedenle çok sıkmış olabilirler.

Lanet getirmiştim ben, güya katlanır ayna ama sol aynayı katlarsan vidası gevşer,
Sağ aynayı katlarsan vidayı sıkmış olursun falan.

Orjinal aynalarda gevşeme sorununu hiç yaşamamıştım. Ortadaki bağlantı içinde yay ve mil altı vida kullandığından asla gevşeme yapmazdı. Tabi yan sanayilerde doğrudan vida attıklarından birebir bu sorunu yaşatıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar