Aynalara Bakmak

Merhaba arkadaşlar. 150cc motosiklete sahibim. Sürüş esnasında hep arkamdaki ve yanımdaki araçlara dikkat ederim. Bana olan yakınlıklarına ve geliş hızlarına. Hatta zaman zaman, bir önümdeki yola, bir aynalara bakarım hele virajlarda, lastiklerim fabrika çıkışı olduğu için yol tutuşu çok kötü. Bu yüzden aşırı yavaşlayıp yine ister istemez aynalara bakarım arkamdaki şoför bana ne kadar yakın diye. Siz ne sıklıkla aynalara bakıyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar. 150cc motosiklete sahibim. Sürüş esnasında hep arkamdaki ve yanımdaki araçlara dikkat ederim. Bana olan yakınlıklarına ve geliş hızlarına. Hatta zaman zaman, bir önümdeki yola, bir aynalara bakarım hele virajlarda, lastiklerim fabrika çıkışı olduğu için yol tutuşu çok kötü. Bu yüzden aşırı yavaşlayıp yine ister istemez aynalara bakarım arkamdaki şoför bana ne kadar yakın diye. Siz ne sıklıkla aynalara bakıyorsunuz?

hemen hemen senin baktığın kadar bakıyorum bende.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Şu sıklıkta..
789_gmy1.gif

10, en geç 15 saniye de bir bakarım iki aynaya da. ayna kontrolünden hemen sonra da kör nokta kontrolü yaparım.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Akan trafikten yavaşsam aynamı kontrol ederim. Sürekli aynaya bakmamak lazım. Arkana bakıcan diye önü kaçırdın mı o zaman sıkıntı :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kalabalık trafikte özellikle ara ara göz ucuyla bakmak lazım sürekli.
Serengeti çayırlarında aslanların, leoparların arasında sürüsünden ayrı düşmüş antilop gibi sürekli tetikte ve her yandan gelebilecek tehlikeleri farketmeye çalışarak gitmemiz lazım, tabi önümüze bakmayı da unutmadan.

Aslında ayna kullanma sıklığı içinde bulunduğun trafiğin resmini kafanda oluşturabiliyorsan yeterli sıklıkta bakıyorsun demektir.Örnek olarak otobanda yanımdan geçen aracı ilk beni geçerken görmüşsem tedirgin oluyorum.Araç iki şerit öteden beni geçmiş olsa bile benim onu tespit edememiş olmam sıkıntı.

bende hız olmadığından mecburen çizgiye yakın gittiğim halde sürekli aynaya bakarım.ama acemi arabalara denk geldimmi onamı bakacam yoluma mı 😡

Otobanda omuz kontrolü de yapmayı unutma dostum aniden çaprazında bişey belirebilir

Racing aynaları pek göstermediğinden, asla ama asla şerit değiştirirken omuz üstü bakış yapmadan şerit değiştirmem. Unutmayın kör noktada araç olabilir. Asla ama asla aynalara tek başına güvenmeyin.

Motosikleti
D400
araba kullanmadıgım için ilk 1 sene aynlara alısamadım, adamın hangi şeritten geldiğini anlamam 6 ayımı aldı.

ayna bakma olayı göreceli bence, hızlı bir göz hareketi ile 1 saniyede arka tarafta neler oldugunu anlayabiliyorsunuz bir noktadan sonra.
Aynaya bakma değil de ayna kontrolü demek daha iyi oluyor.

Takıntı, alışkanlık olacak seviyede sık bakıyorum. Hatta arabada bile yolcu iken benim tarafımdaki dikize sürekli gözüm gider, arkayı kontrol eder hale geldim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar