esasında bunlar toplumdan izole yaşamanın getirmiş olduğu fevri tepkiler.
10 liralık ayna için kimse alakadar olmaz.
var ise kanunda yeri yapmış olmak için bir şeyler yapılır.
karakoldaki polis haddinden fazla suç ile karşı karşıya kaldığı için,
bu kadar basit bir olayı umursamaz bile.
evvelden 1-2 asker öldürüldüğünde ya da benzeri terör olaylarında insanlar tepki verirlerdi,
sistematikleştiğinde ise umursamıyorlar.
insan böyledir.
alışması gerek yalnızca.
toplumun ortalama suç kapasitesinden haberdar olmamanızı sadece toplu propaganda kanalı lan medya ile toplumu tanımaya çalışmanızdan ileri geliyor. (feci genelledim, bu dahil bütün genellemeler yanlıştır)
kendi dünyanızda yaşarken birden kendinize ait olduğunu düşündüğünüz dünyanın atmosferine bir meteor giriyor.
konu bundan ibaret.
sizin için büyük geride kalanlar için ise önemsiz bir kayıp.
Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
İşlenen suç kimsenin yanına kalmamalı. Belki de o aynaları çalan bir çocuk ve bu onun ilk hırsızlığı. Nasılsa kimse ilgilenmiyor deyip git gide işleri büyütmesi mi iyi yoksa cezasını sembolik de olsa alıp belki de cayması mı? Çalınan sakız da olsa hırsızlık hırsızlıktır, varsın polis ilgilenmesin siz yine de gerekenleri yapın.
Bana sorarsan hırsızlık yapanın elini kolunu kessinler, şeriat uygulansın.. Ben varım. Yeterki adalet olsun.
2.5 ay önce Suzuki VStorm DL 650 motosikletimiz çalındı(Samimi aradaşımın)
Polis gözünün ucu ile bile bakmıyor, cünkü sistem buna müsait. Belirli bir prosedür var.
Dilekçe veriyorsun, çalıntı olarak kayıtlara geçiyor, gerisi allahtan.
Karadüzen bir sistem olduğu sürece 2 tane aynamı çaldılar dediğinde olacakları sen düşün.
Günümüz şartlarında sen bu yorumu polis'e yaptığın zaman alacağın cevap;
Ne yazıkki bu kadar Türk film'i seyretme olur.
Acı ama gerçek...
basitten daha konvansiyonel suçlara giden yolu kesmek için
"kırık camlar teorisi" isimli bir teori var.
milletin kolunu bacağını kesme fikri çağdışı bir düşüncedir.
daha medeni ve insanlık ihtiva eden caydırıcı yöntemler ve yaptırımlar ile yürümek için binlerce yılımızı verdik.
gele gele bu saçma noktaya geldiğimize göre yaptığımız hataları bulup sosyal yaşama gereği yollarını aramamız lazım.