Ayna ve sürücü ayaklığı hk.

Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce motoruma tır çarpmıştı ve sağa yatırıp ayna ve ayaklığı kırmıştı. 1 aydır parça bekliyorum, gelen giden yok. Ben de kendim ayna ve ayaklık alıp değiştirmek istedim. Kendim yapacağım bu uygulama motoru garantiden çıkarır mı?

Aşağıdaki 2 link motorun orijinal parçaları, onların altına bırakacağım linkler de benim alternatif olarak alacağım parçalar. Uyumlu olacaklarını düşünüyorum. Her türlü yardıma ve/veya parça önerisine açığım. İyi günler.

Basamak:
https://www.motoboxyp.com/voge-r125-surucu-basamak-501600004-0001

Ayna set:
https://www.motoryedekparca.net/product-page/voge-r125-ayna-set

Alternatif basamak:
https://www.amazon.com.tr/M10-%C3%96zel-Motosiklet-Ayakl%C4%B1k-Al%C3%BCminyum/dp/B07QHTSTL4/ref=sr_1_39?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=3LCMNZDFR7R9M&dib=eyJ2IjoiMSJ9.yjAWavJEAD--q30zuUQul8vxgL4GJPButcEnyBw87VVN7dmmUsUqkGhnNy4n3ixnsv_sfVfH1wWJ6c-fngH00Bps1kK5mlxrXcHjEkQw7MmCpzLmyLFxcLXHd2H1qz6MwRAYUZ3neOv41kXsN55Iyjz0jW6f1PimjqLJFmioh9zGUnWNdCs6O3pzEkiIu6DgG7pq2aHCCM6rzsxtV-SMJH33hM3H9Pkf13wkVIszGSSAGhiYreKiXhyk-oM7dugIQ-1i-auHSvdwpvffADq03MeYb-FveDmuyJkZUh3x6Sw.uJjoVezdeKUiSlD19LqHLs2zMBNWr5N5wm5_riXV89w&dib_tag=se&keywords=motor+ayakl%C4%B1k&qid=1726214697&sprefix=motor+ayakl%C4%B1k+s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC%2Caps%2C106&sr=8-39

Alternatif ayna set:
https://www.amazon.com.tr/Area1-Premium-Motosiklet-Onayl%C4%B1-Kawasaki/dp/B07QR7VTD1/ref=sr_1_8?dib=eyJ2IjoiMSJ9.-9zC8NwXIXQXDgJKdQfFb6e7Eg46fouthK-pBmcf1_wBKX_-0Yhndrf7jVBTQocoa7_Y8OlCTS82eNlowr9nb-ZSCbNkAl_u1utrbmA3scCvcomr6Me0DAMIooNO-qY3j7P8xrFsvtUJO276VM6GfEAxPZwXftfgGhhzAUTmMwcFdHuaGpJtkBlCyFV_l_8OVl4i2-jeuEbJD1W-_dgN-TPcxB3S6eJm7VD6qqIkcBcHygiln3LGyJfviCf0cqSM_H2UGrEJaxl_TDrqTX4weF341rlPlUUkTbFAe0yxED8.HkkqPamtuFEYnH6KwKWBbs-nbHdqeLPT1XQitm3Ftkg&dib_tag=se&keywords=motor%2Baynas%C4%B1&qid=1726211587&rnid=13818411031&s=automotive&sr=1-8&th=1

Motosikleti
Ns200 15"
Bu tarz şeyler genelde çıkarmaz fakat tüketici olarak haklı olan sizsiniz. Eğer garantiden çıkaracak olursalar nerede parçalar diye sorma hakkınız mevcut, zaten parçası yoksa ve garantiye kaldıysa işiniz çok zor. Motosikleti yatırmaktansa bu parçaları alıp kullanmak daha sağlıklı, çokta kafanıza takılırsa servise giderken parçaları değiştirip gidersiniz :).

Bu tarz şeyler genelde çıkarmaz fakat tüketici olarak haklı olan sizsiniz. Eğer garantiden çıkaracak olursalar nerede parçalar diye sorma hakkınız mevcut, zaten parçası yoksa ve garantiye kaldıysa işiniz çok zor. Motosikleti yatırmaktansa bu parçaları alıp kullanmak daha sağlıklı, çokta kafanıza takılırsa servise giderken parçaları değiştirip gidersiniz :).

Motorumu aktif olarak her gün kullanıyorum zaten işe gidip geliyorum, bi servise yine sorayım gelmeyecekse alayım bunları zaten bunlar anca 20 günde falan gelir :D Teşekkür ederim cevap için.

Motosikleti
Ns200 15"
Motorumu aktif olarak her gün kullanıyorum zaten işe gidip geliyorum, bi servise yine sorayım gelmeyecekse alayım bunları zaten bunlar anca 20 günde falan gelir :D Teşekkür ederim cevap için.

Ben Ktm'de çalışırken bu tarz şeyleri problem etmiyorduk, ondan biraz tavsiye verebilirim fakat Voge'nin politikası nasıldır bilemem.

Ben Ktm'de çalışırken bu tarz şeyleri problem etmiyorduk, ondan biraz tavsiye verebilirim fakat Voge'nin politikası nasıldır bilemem.

Voge'nin herhangi bir politikası olduğunu zannetmiyorum valla ya :D Alıcam zaten ayaklık falan daha güzel orijinalinden, biraz sert duruyor gerçi ya. Orijinal ayaklığında yumuşak bi kauçuk var ona basıyorum, bu taban ağrıtır mı sizce?

Motosikleti
Ns200 15"
Voge'nin herhangi bir politikası olduğunu zannetmiyorum valla ya :D Alıcam zaten ayaklık falan daha güzel orijinalinden, biraz sert duruyor gerçi ya. Orijinal ayaklığında yumuşak bi kauçuk var ona basıyorum, bu taban ağrıtır mı sizce?

O kauçuk titreşimi daha az hissetmenizi sağlıyor onun haricinde pekte bir konfor kaybı yaşamazsınız, motosiklet botu kullanıyorsanız zaten tabanları sert oluyor ve tüm yük ayakkabıda oluyor. Kısacası problem yaşamazsınız :).

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------

Yurt dışında adamlar kendi motosikletlerinin bakımlarını yapıyor ve garantiden çıkmıyor, bizim ülkemizdeki garanti kavramı çok b*ktan.

O kauçuk titreşimi daha az hissetmenizi sağlıyor onun haricinde pekte bir konfor kaybı yaşamazsınız, motosiklet botu kullanıyorsanız zaten tabanları sert oluyor ve tüm yük ayakkabıda oluyor. Kısacası problem yaşamazsınız :).

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------

Yurt dışında adamlar kendi motosikletlerinin bakımlarını yapıyor ve garantiden çıkmıyor, bizim ülkemizdeki garanti kavramı çok b*ktan.

O zaman sıkıntı yok ya, botum var ama işe gidip geldiğim için kullanmıyorum normal spor ayakkabı giyiyorum ya, azcık havalar soğusun başlarım botları da giymeye, yazlık bot zaten :D Böyle en ufak şeyde bile garantiden çıkar mı diye düşündürmesi insanı üzen kısım ya, çıksın la nolacak diyemiyorum...

Motosikleti
Ns200 15"
O zaman sıkıntı yok ya, botum var ama işe gidip geldiğim için kullanmıyorum normal spor ayakkabı giyiyorum ya, azcık havalar soğusun başlarım botları da giymeye, yazlık bot zaten :D Böyle en ufak şeyde bile garantiden çıkar mı diye düşündürmesi insanı üzen kısım ya, çıksın la nolacak diyemiyorum...

Desenizde pekte bir şey değişmez sanki, parça yoksa garanti yüzünden aylarca yatar demek. İşin en kötü yanı bu işi yapanların bir şey bilmemesi o çok daha kötü bir durum.

Desenizde pekte bir şey değişmez sanki, parça yoksa garanti yüzünden aylarca yatar demek. İşin en kötü yanı bu işi yapanların bir şey bilmemesi o çok daha kötü bir durum.

Doğru diyorsunuz, zaten ayaklık olmasa da kullanıyorum da ayna sıkıntı oluyor... Henüz çevrilmedim :D Hayırlısı bakalım verdim siparişi gelsin de takayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar