Ayna Nasıl Takılır?

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

Honda Dio sahibiyim. Kendisiyle küçük bir kaza atlattık, ve aynaları söküp tekrar takmamız gerekti. Sağ aynayı taktığımızda hiç bir sorun yaşamadık. İyice sıktığımda tam hizaya geldi. Ancak sol aynayı sıktığımda hizalı olmuyor. Aynanın, gidon ucuna doğru bakması gerekirken seleye doğru bakıyor. 3-4 kere altında ki yuvası da dahil olmak üzere söküp taktım ama hepsinde aynı yere doğru döndü. Bunu nasıl ayarlayabilirim acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. Motoru aktif kullanıyorum ve sol aynayı kullanabilmek için biraz gevşek bırakıyorum. Ancak hızlandığımda ayna geri kapanıyor. Ve tehlikeli oluyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Aynada 14mm anahtar ile tutacağınız bir somun olacak, aynayı istediğiniz konuma getirip bahsettiğim somunu sıkacaksınız.

Aynada 14mm anahtar ile tutacağınız bir somun olacak, aynayı istediğiniz konuma getirip bahsettiğim somunu sıkacaksınız.
Hocam her motorda aynı mi bilmiyorum ama benim motorumda aynanın kendi dişleri var. Altında bir yuvası var ve o yuva da dişli. Bu yuvayı anahtar ile sıkıyorum. onunda altında bir yuva daha var. Bu şekilde üç parça diyebiliriz. Öyle delikli bir somon sistemi yok yani.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunlardan herhangi birisini sıkmazsam gevşek kalıyor ve ayna kapanıyor.

İşaretlediğim somun sizde yok mu?
Hayır yok hocam?

Olması gerekiyordu da kazada kaybettim mi diyeceğim ama öyle bir durumda yok.

https://ibb.co/DfnDbGg7

Motorun yanına inmeye üşendiğim için resim çizdim.

Kendim bir somun uydurabilrim aslında.

Motosikleti
TVS Raider 125
Hayır yok hocam?

Olması gerekiyordu da kazada kaybettim mi diyeceğim ama öyle bir durumda yok.

https://ibb.co/DfnDbGg7

Motorun yanına inmeye üşendiğim için resim çizdim.

Kendim bir somun uydurabilrim aslında.
Diş atıyor olabilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu tarz aynalarda genelde hep kontra somunu olur, o somun olmadığı zaman bahsettiğiniz üzere sıkamazsınız. İlk olarak gidona bağlanan parçayı sıkın ardından aynadaki somunu en yukarı getirin ve aynayı yuvaya sıkın, oturduktan sonra kontra somunu sıkın ve problem çözülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar