Ayaklık kırılır mı?

Arkadaşlar metalden pek anlamam ancak
2.7 mm et kalınlığı,
26 mm boru çapından imal edilmiş bir orta ayaklık yaklaşık 200-220 kiloluk motosikleti rahat taşır mı? Daha önce nc750x e ait kırılan bir orta ayaklık görmüştüm. Bu özellikte bir ayaklık dayanıklı olur mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardşeim arabayı 8 tane civatanın tuttuğunu gördüğüm gün bunlara hiç şaşırmadım ;)

burada biraz statik konuları

Kullanılan çeliğin çekme dayanımına 300 N/mm^2 desek. Kullanılan borunun kesiti kabaca 200 mm^2 olsa. Toplam dayanım 60000newton yani yaklaşık 600kg olacaktır. Fakat yük ayaklığa doğrudan binmediği ve eğme yükü şeklinde uygulandığı için kesitin tamamı yükü taşımayacak ve yük bir bölgeye odaklanacaktır. Yani özetle yük doğrudan dik bir şekilde parçaya binse rahatlıkla taşır tam dik olmadığı için net bir şekilde cevap veremem. Fakat büyük ihtimalle sorunsuz bir şekilde taşır gibi geliyor.

Orta sehpanin göbek borusu 30-32çap etli borudan olursa sorun olmaz.

Zemine basan sağ sol ayaklar 26çap boru, kaynakla çaprazina 3 mm saç takviye yaparsan daha muhkem olur ,onemli olan göbek kismi

Son düzenleme:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------

Malzeme bu arkadaşlar

Teknik bilgim yok fakat üst noktada bağlanıcak olan yerler sanki kırılmaya yatkın gibi gözüküyor.Özellikle ufak eğimle kenarlardan çatlıyacak gibi duruyor. Belkide fotoğraftandır bilemiyorum. :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar