Ayaklık için modifikasyon (bakmadan geçmeyin)

Motorumu alalı çok uzun zaman olmadı arkadaşlar fakat 4500 kmreyi geçtim. Mt camiasından tanıştığım güzel insanlarla bir çok gezi ve etkinliğe katıldım.

Bu yolculuklar sırasında Cruiser bir motor kullanmamın avantaj ve dez avantajlarını yaşadım. En çok sıkıntıyı boyum yüzünden dizlerimin uyuşmasıydı.

Bende ilyas usta(arkadaşım)ile birlikte gece 12:00 de bu işe kalkıştık ve Motorun üzerinde iken ayaklarımı uzatacağım bir platform yapalım dedik.

Bu işi yaparken benim motor koruma demerimi ve eski bir sandalyeyi hacamat ettik.

Önce basit bir boy ölçüsü alarak sandalyeden kestiğimiz dirsekleri boruya
punta ile tutturuyoruz.

Biz ölçü olarak mevcut koruma demirinin genişliğini kullandık ki alışık olduğum mesafeyi aşmayayım.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

üstteki resimdeki gibi eğrilikleri önlemek ve çamurluğu tehlikeye atmayacak şekilde demiri şaseye puntoluyor ince ayarları hallediyoruz ve akabinde demiri komple kaynatarak soğutuyor şase montajını gerçekleştiriyoruz.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Bu aşamadan sonra koruma demirinden aldığımız boynuzları platformun ön tarafına ekliyoruz ki ayaklarımız boylu boyunca uzatabilelim :)

9.jpg

10.jpg

11.jpg

Kaynak işlemleri bitti. Bu arada sis farları içinde ayrı bir lama kaynattık ve sis ambalarınıda oraya yerleştirdik.

Aşağıdaki resimlerde kullanım şekilleri hakkında fikir edinebilirsiniz.

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

Çok rahat oldu şehir içi kullanıma müsait değil çünkü sürekli vites ve ayak freni haraketleri gerekiyor, ayağınızın ayaklıkta olması zorunluluk halinde.

Uzun yolda ise vites ve ani fren problemi olmadığı için rahat rahat ayaklarınızı uzatıp yolun keyfini sürebiliyorsunuz.

Şu an boyamadım iyice bir test edip eksik veya değişikliğe gerek kalmadığını düşündüğüm anda boya işlemine başlayacağım

Son düzenleme:
sağa sola yatarket zemni ile temas etmiyormu? araçlar arasından geçerkende sorun teşkil eder .. şehir içinde kullanımı zor aammaaaaaa dersen ki şehirler arası biniyorum o zaman değme keyfine, başarılı....

walla eline sağlık çok rahat gözükor ama arkadaşında dediği gibi aralara girerken ve yatarken sorun olabilir :S:S:S genede iyi fikir :rendeer:

hımm portatif olcak aslında şehir içinde takmıcan şehir dışında takıcan gibi :D aama oda iyice pro işi :D

Güzel fikir olmakla beraber ben de şehir içinde can sıkıcı olabileceğini düşünüyorum

uzun yolda deyme keyfine güzel beyendim ama o demire nikalaj attır çirkin duruyor...

Fotoları düzelttim arkadaşlar. Server değiştiriyorum problem oldu. İşim web sitesi yapmak olduğundan dolayı ara sıra başıma geliyor.

Genişlik genelde sorun olarak göze çarpıyor. Fakat benim koruma demirimde baya genişti ve platformuda buna göre ölçülendirdim, dolayısı ile alışık olduğum bir düzen bozulmamış oldu.

Şunuda rahatlıkla belirteyim benim gidon genişliği ile arabaların yan ayna arasından ucu ucuna geçebilirken ne koruma demiri nede bu platform araçlara kesinlikle temas etmiyor.

Geçen mahalleden çıkarken köşeden dönerken çok yatırdım ve haliyle yere sürttü yan parçaları biraz yukarı doğru kaldırmak gerekecek.

Ön bölgede şase kaynak yerlerine kovan ve vida gibi basip bir ekleme ile portatif hale getirilebilir...

Şu anda deneme aşamasında olduğundan boyamadık. Komple işimiz bitince siyaha boyayacağız belki nilkelajda olabilir ama maliyet ;) ....

Son düzenleme:
demiştim ben dönüşlerde problem çıkar diye :p
bu arada endüstri ürünleri tasarımcısıyım ciddi olarak size elimden geldiğince yardımcı olmak isterim en azından fikir sorabilirsiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar