Avrupa da Motosikletler İcin Guncel Vinyet Bilgisi

2 hafta sonra Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Avusturya, Cekya, Macaristan,Romanya, Bulgaristan seklinde bir rota yapacagim.

Ulkeler yillara gore,
otoban giselerinde odeme
vinyet,
sadece e vinyet
odeme gibi değişen sistemleri kullanıyor. Bazı ülkeler motosikleti tamamen muaf tutuyor.

Internette bu konuda bilgi karmaşası var. Kimi bilgiler guncel degil veya hatalı. Bu ülkelerin otoban motosiklet ödemeleri hakkinda guncel verileri paylaşır mısınız.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de takip edeyim konuyu.
Bulgaristan'a arabayla geçmiştim, Dereköy sınır kapısını geçtikten sonra vinyet satan yer vardı, oradan almıştım ama biraz daha ilerleyip benzin istasyonundan alsam daha ucuza gelecekmiş. :) Motosiklet için nasıl oluyor onu da öğrensem iyi olacak, motosiklet ile de geçme niyetim var.

Yunanistanda otoban ortasında gişeler var, bir süre gidiyorsunuz hoop bir gişe çıkıyor yol duruyor. gişede kredi kartı ile temassız ödeme yapabiliyorsunuz, kredi kartı kolay ulaşılacak bir yerde olsun ama düşmesin rüzgardan uçmasın. Ben iki defa yunanistanda motosikletle otobana girdim, aslında otoban olmayan yollar daha keyifli, zaten oranın trafik kültürü çok iyi, motosikletlere yol veriyorlar, otobana hiç gerek yok.

Merhaba Bulgaristan' da motosikletler için viynet zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla hatta bu rotada Macaristan ve Romanya' da da zorunlu değil diye biliyorum.
Bu ara aynı tarihlerde bende Nordkapp' a başlayacağım Dereköy'den çıkarsanız belki karşılaşırız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar