Bomba patlamasıyla köprünün ne alakası var ? Bari bu kadar belli etmeyin müthiş zekanızı. Kötü birşey yazdım da geri sildim neyse.
istirham ederim bunda kelli yazdıklarımdan açıklama yapmayı gerektirecek alıntıda bulunmayınız.
orijinal mesajım
"otomobil için 22,42 tl tutuyor.
yüksek gibi geldi .
3 günde bir bombanın patladığı memlekette bu tünelden geçmek güven, özveri ve tecrübe ister.
umarım köprü trafiğinin azalmasına katkıda bulunur.
rahat rahat geçeriz biz de."
yazar burada ilkin köprünün günlük kur ile tl karşılığını ifade ediyor.
ve bu tutarın ülkenin genel alım gücü ve alternatif ulaşım biçimleri ile kıyasladığında yüksek bir ücret olduğunu düşündüğünü belirtiyor.
3 günde bir bomba patlamak ile kasıt tabi ki 3 günde bir bomba patlaması değildir,
ve fakat tarif edilmeye çalışılan "süper güç" imajı ile örtüşmeyecek şekilde terörist saldırıların hedefinde olan bir ülkede yaşadığını,
kısa bir süre önce ülkenin en büyük şehrinde, huzur operasyonu sonrasında kolluk kuvvetleri hedef alınarak bir saldırı yapıldığını,
ardından farklı bir şehirde askerlere yönelik bir saldırı yapıldığını,
üstüne uçağını düşürmesi neticesinde imanını gevreten dünyanın süper güçlerinden bir tanesinin büyükelçisinin devletin polisi tarafından katledildiğini hatırlatarak,
yeterli güvenlik önlemi alınmaz ise -ki alınmayacağına emindir - tünelin terörist bir saldırı ile karşı karşıya kalabileceği kaygısını,
böyle bir denemeyi öngörmek için
49 üzeri zeka seviyesinin yeterli olacağını,
yine de bu seviyeye sahip olmayan birisinin kendisinden açıklama talep edeceğini,
belirtmiştir.
umarım yeterince aydınlatıcı bir açıklama olmuştur.
bu açıklamama konu altında cevap yazmamanızı özellikle rica ederim,
konu dışı bölümünde uygun bir konuya mesaj yazarak cevap vermeyişimi takip edebilirsiniz.
bu arada avrasya tüneli için günlük devlet garantisi verilen TEK YÖN geçiş sayısı 34.000 adet miş. yılbaşında olur da bulabilirsek istatistik incelemek faydalı olur.
wiki de;
Tünel, ATAŞ tarafından 25 yıl 11 ay ve 9 gün süre ile işletildikten sonra Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne; yaklaşım yolları ise inşaatı tamamlandıktan sonra işletilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecektir..
ifadesi de yer alıyor.
BIYIKLI güzel hesap yapar,
bir el atsa iyi olur,
benim bir iki diyotdan hafif yanık kokusu geldi.