6,35'in rüzgar direnci 4.5 ve 5.5 calibrelere göre fazladır. Kısa mesafede ve normal yükselti ve hava şartlarında (50-100 metre) arasında nokta atışı yapmam mümkün ama 150 metreden sonra ciddi bir şekilde yerçekimine paralel olarak düşüş yaşarsın.. bu 4.5 ve 5.5 içinde geçerli fakat 6.35 kadar değil tabii. Birde dürbün ayaklarından bahsetmek istiyorum; dürbünler genel itibari ile kaliteli ve iş görseler bile sabitleme ayaklarında sıkıntı yaşatıyorlar. onlarıda iyi sabitleme gerekiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------
Arkadaşlar ruhsat sahibi olduğum huğlu 104 a çift tetik super poze hakkında birşeyler yazmak istiyorum. Bir çok av tüfeği kullandım, ejektörlüsünden otomatiğine kadar. Ama bana 104 A kadar güven veren ve yine bu tüfek kadar dengeli bir tüfek denk gelmedi diyebilirim. Avcılığa yeni başlayanlar içinde ideal.. Sabit şokları ise alt namlu silindirik 3 no.. Üst namlu ise full şok 1 no.. En azından şok kafası değiştirme sıkıntısı yokÖrdek avı için biçilmiş kaftan. Sorunsuzluk ve güven bence bir tüfekte olması gerek en önemli iki unsur. Bu da Huğluda mevcut. Avrupa tüfeklerle kıyaslama imkanım olduğunda birçok yerli yapımın ithal silahlardan üstün olduğunu söyleyebilirim. Sarsılmaz da bu markalardan biri. gözünüz kapalı alabilirisiniz bu iki markayı.
Gelelim ne yaptığıma ve ne avladığımaAslıda avcılık insanın doğaya olan saygısını gösteme biçimidir. Ama bunu İnsanın insana duyduğu saygı gibi görmek lazım. Sonuçta Güzel Allah'ım ne yarattıysa bizim için yarattı. onlardan faydalanmamız ve kendine şükretmemiz için. olay bu kadar basit değil tabii. Örneğin Ben artık avlanmıyorum. Eskiden olsa her cumartesi geceden hazırlanır arkadaşlarımla önce gece takip avı gündüzleri ise uçar avı ile hafta sonumuzu değerlendirirdik. Ne zaman ki Oğlum dünyaya geldi benim ondan sonra avı bakış açım ve doğa ile olan münasebetlerim değişti. Beni artık sadece boğazda balık tutarken veya dağda elimde tüfekle ama mantar toplarken görebilirsiniz
Ben eskiden super poze kullanmaktan duyguğum gururumu insanlarla paylaşır otomatik kullananlara kızardım. Super pozede avının iki şansı oluyor seninde iki şansın var vuramazsan av kaçar yaşamaya devam eder. Ama şimdi bütün canlıların yaşama hakkının olduğunu bunun bir iki şans tanınarak tanınmlanan birşey olmadığını biliyorum..
Yinede avcılık yapan yapar.. Avcılık zevkli ve güzel bir uğraş.. Ama ben bıraktım.
Sanırım asıl avcılık ruhu budur. Aşağıda linkini verdiğim sitede yaşı 70 civarlarında olan eski bir avcının hikayelerini okuyabilirsiniz. Gerçekten harcayacağınız zamana değer.
http://www.arpacik.net/www/anasayfa.asp
Özellikle askerlik yaptığı yılları okumanızı şiddetle öneririm. Toplam 7 sayfa: http://www.arpacik.net/www/Icerik_Detay.asp?Icerik=117