Havalı tüfekleri bende bir ara araştırmıştım Adaşım, yerli de Hatsan'dan (aşağıdaki) başka düzgün alternatifin yok. En çok tutulanı ve güçlüsü ise Hatsan mod125, biraz daha verip (bkz. übdeh

) yabancı alayım dersen de Gamo öne çıkıyor. Weihrauch, Röhm, Umarex markalarını hiç söylememiş olayım fiyatları çok uçuk ama kalite hani. Buna birde dürbün masrafı ekleyeceksin pek tabi, havalı tüfek dürbünsüz olmaz. Ulen o kadar verdim havalı alacağıma bu paraya normal av tüfeği alırım dersen ki onunda avlanma tezkeresi, pulu, kursu var. Gerçi tezkere 5 yıllık, kurs bir sefer ama pul her sene alınıyor. 100 ytl civarı olması lazım, 4 ay düzgün av yapacaksın belki ama o parayı vereceksin.

Av tüfeklerinde ise otomatikte Vursan, süperpoze (bindirme) alacaksan Huğlu (yukarıdaki) derim. Av tüfeğinde dipçiğin kalitesi (ceviz) ve gravür işleme ne kadar iyiyse fiyatı o kadar artar. Avcılık ruhunda varsa (yani benim gibi caniysen

) av tüfeği alacaksın, vurduğun hayvan ölecek, yaralı bırakmayacaksın. Ve benim ilkemdir, yemeyeceğim hayvanı vurmam, vuracağım hayvanı beslemem. Alacaksan av tüfeği al derim. Hatta tek kırma al ben otomatikten daha fazla zevk alıyorum onunla avda. Bana daha adil geliyor, hayvana kaçma şansı veriyor, katliam yapamıyorsun. Aşağıda adresini verdiğim sitenin fiyatları uygundur, Ayvalıkta iken bayağı fişek almıştım oradan. :wiinkk:
http://www.yazicilarav.com
Bu arada ülkemizde havalı tüfekle avlanmak yasak, tüfeğine güle güle deme hem avlanma hemde avladığın kuş başına iyi bir ceza ödeme tehlikesi var, ona göre.