Atılgan'ın Seyir Defteri

Motosikleti
Kawasaki KLX
2011 var bende; hayatta satmam. 60.000e yaklaştı sanırım. 2 kez Karadeniz turu yaptı. Defalarca İzmir > İğneada / Istanbul > İğneada. Seviyorum...

Kawasaki öyledir, bilen bilir. Benimki daha 25'lerde. Bravo, o kadar uzun yolu gözüm kesmez heralde :)

Sen o neo yu çarpacan dallara bak söylemedi deme. onu sat Neo 2 çıkmış sağda solda sensörleri var dal görünce duruyor.

Ben sipariş ettim bir tane neo yuda oglana vericem.

Çok vukuatımız var alıştık artık :ROFLMAO: 2'yi gördüm güzel olmuş (y)

IMG_20251005_164557.jpg.491d5c74c93aac94c5bd40f3e020cddd.jpg

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Kawasaki öyledir, bilen bilir. Benimki daha 25'lerde. Bravo, o kadar uzun yolu gözüm kesmez heralde.
Karadeniz turlarının 2sine de kamyonla gönderdim. O kadar asfalt yolda vakit kaybedeceğime, o günleri dağ rotalarına eklerim. Gerçi herşey delirdi, bu pahalılıkta kaç para ister ambar motora kimbilir...

KLX candır, bakımla çok rahat evladiyelik binilir.

Motosikleti
Kawasaki KLX
Karadeniz turlarının 2sine de kamyonla gönderdim. O kadar asfalt yolda vakit kaybedeceğime, o günleri dağ rotalarına eklerim. Gerçi herşey delirdi, bu pahalılıkta kaç para ister ambar motora kimbilir...

KLX candır, bakımla çok rahat evladiyelik binilir.

mantıklı, gerçi ilginç şeyler genelde yolda giderken oluyor.
KLE'yi bekliyoruz görelim bakalım ne olacak :)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yeni Kle 500'ün arazide sürekli altı vuruyormuş. Arazi odaklı değil de yol odaklı bir makine olmuş, Nx 500 ayarında sanki.
Mubarek ne dersin birer tane de hafif enduro alıp Beşparmak dağlarının, Aydın, Muğla, Denizli havarisinin dere, tepelerine mi keşfetsek. Hem trafikti, radardı, insan kalabalığıydı uğraşıp durmayız. Benim aklım Latmos dağında kaldı vallahi.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Mubarek ne dersin birer tane de hafif enduro alıp Beşparmak dağlarının, Aydın, Muğla, Denizli havarisinin dere, tepelerine mi keşfetsek. Hem trafikti, radardı, insan kalabalığıydı uğraşıp durmayız. Benim aklım Latmos dağında kaldı vallahi.
Crf 250 L ... loading... :D

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yeni Kle 500'ün arazide sürekli altı vuruyormuş. Arazi odaklı değil de yol odaklı bir makine olmuş, Nx 500 ayarında sanki.
Bu arada Lüleburgazdaki arkadaşım, dün sıfır NX500 aldı. Nakit 425 bin liraya inmiş bayi. 2.el temiz ve dolu BMW F750 ile sıfır NX500 arasında kaldı, biraz tecrübe kazanayım NX500 ile sonrasında geçerim F750-800 serisine diyerekten vazgeçti Bmw'den.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada Lüleburgazdaki arkadaşım, dün sıfır NX500 aldı. Nakit 425 bin liraya inmiş bayi. 2.el temiz ve dolu BMW F750 ile sıfır NX500 arasında kaldı, biraz tecrübe kazanayım NX500 ile sonrasında geçerim F750-800 serisine diyerekten vazgeçti Bmw'den.
Hayırlı olsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum her kuşu öptük, bir kaldı leylek :)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Lüleburgazda bir tanıdık var ama... :unsure::unsure:🥲

Motosikleti
Kawasaki KLX
KLE hayal kırıklığı ile sahneye çıktı. Ben hala KLX450 hayalindeyim :D
Neresi hayal kırıklığı olmuş ? Gayet başarılı bence ?
Motor daha kullanılmadı ki, videosuna bakarak herkes olumsuz yorum yapıyor.
Yer açıklığı az daha yüksek olsaydı bu sefer sele yükselecekti, ağırlık merkezi yükselecekti, -özellikle kısa boylular yeni başlayanlar için- kullanım zorlaşacaktı. Düzgün bir preload/compression ayarıyla ayarlanabilecek bir şey.

Bu tip motorları alanlar ne kadar hard arazi kullanıyor, kayadan kütükten atlıyor, dereden geçiyor ki zaten? KLE'nin ergonomiği tasarlanırken KX serisinden de ilham alınmış, insanlar kullandıkça görecekler.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hayırlı olsun

Dostum her kuşu öptük, bir kaldı leylek :)
Öpelim be leylek de garip kalmasın😁

Lüleburgazda bir tanıdık var ama... :unsure::unsure:🥲
@haluk23 abi üniversiteden arkadaşım kendisi. @espresso agamızı V-Strom'dan indirip NX500'e bindirmeyiz😁

Yok o ben değilim, başka tanıdığı daha varmış.
Bizi tanıştırsa da ara sıra meyhaneye gitmeye arkadaş olsa burada. :)
Abi tanıştıracaktım Sizi fakat yazın Senin yanına geldiğimizde Saros'da yazlıktaydılar ailecek. Hatta hatırlarsan arkadaşımın eşi, Senin bizi götürdüğün Meyhanenin de müdavimi çıkmıştı😅 Bir dahakine denk getiririz umarım.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Neresi hayal kırıklığı olmuş ? Gayet başarılı bence ?
Kuru ağırlık = 175Kg. Yaş Ağırlık 192Kg. / 51 hp-10,000 rpm / 31.7 lb-ft - 7,500 rpm

Beklenen bu değildi. Daha düşük ağırlık - daha sakin alt devirleri dolu motor - yani KLX/KLR arası yeni bir sentez...

Piyasada CF450 Ibex gibi rakibi var. Amerika piyasasında birbirlerini yiyorlar. Şimdi gelir birileri yine Çin malı diye başlar ama neyse :D

Bu arada gelir de 2.elde uygun fiyata bulursam kaçırmam.

Haydi buyrun, ekibi kuruyoruz :D

Motor daha kullanılmadı ki, videosuna bakarak herkes olumsuz yorum yapıyor.
Yer açıklığı az daha yüksek olsaydı bu sefer sele yükselecekti, ağırlık merkezi yükselecekti, -özellikle kısa boylular yeni başlayanlar için- kullanım zorlaşacaktı. Düzgün bir preload/compression ayarıyla ayarlanabilecek bir şey.

Bu tip motorları alanlar ne kadar hard arazi kullanıyor, kayadan kütükten atlıyor, dereden geçiyor ki zaten? KLE'nin ergonomiği tasarlanırken KX serisinden de ilham alınmış, insanlar kullandıkça görecekler.
%100 doğru, sanki bu motoru alınca hepimiz Chris Birch falan olacağız :)

Kawasaki-KLE500-adventure-motorcycle-specs-16-1024x768.jpg

Alt yapı burada.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi tanıştıracaktım Sizi fakat yazın Senin yanına geldiğimizde Saros'da yazlıktaydılar ailecek. Hatta hatırlarsan arkadaşımın eşi, Senin bizi götürdüğün Meyhanenin de müdavimi çıkmıştı😅 Bir dahakine denk getiririz umarım.
Ben de onlar olduğunu düşünmüştüm.
Bir dahakine denk getirelim.

Motosikleti
Kawasaki KLX
Kuru ağırlık = 175Kg. Yaş Ağırlık 192Kg. / 51 hp-10,000 rpm / 31.7 lb-ft - 7,500 rpm
Beklenen bu değildi. Daha düşük ağırlık - daha sakin alt devirleri dolu motor - yani KLX/KLR arası yeni bir sentez...
Piyasada CF450 Ibex gibi rakibi var. Amerika piyasasında birbirlerini yiyorlar. Şimdi gelir birileri yine Çin malı diye başlar ama neyse :D
Bu arada gelir de 2.elde uygun fiyata bulursam kaçırmam.
%100 doğru, sanki bu motoru alınca hepimiz Chris Birch falan olacağız :)

Kawasaki-KLE500-adventure-motorcycle-specs-16-1024x768.jpg

Alt yapı burada.

Daha hafif olmasını ben de beklerdim ancak road legal bomboş KLX bile nerdeyse 140 kg. Daha düşük ne var, KTM 390 ADV R, tek silindir üstünde o seleyle gideyim ormana girmeden popomda çıban mı çıksın :ROFLMAO: KLX'imle ile giderim daha iyi :ROFLMAO:
Alt devirleri dolu motor derken arazide daha avantajlı olmasından bahsediyorsan bu motor o kesime hitap etmiyor zaten. Bu motoru endurocu gözüyle değerlendirmek yanlış sonuca götürür.
%60 yol, %40 offroad odaklı bir motor bu. Ki ben offroadda da hakkını fazlasıyla vereceğini düşünüyorum. Şaseyi görünce gözünün önündek KX canlanmadı mı ? :)

Motosikleti
Kawasaki KLX
Gözümde neler canlandı neler, amma velakin gerçekler acıtıyor. Onu bir donatırsın üff...
Test inceleme videoları düşmeye başladı, iİpanya'da lansman yapmışlar, Almanya'da satışı başlamış. Buraya Nisan sonu bekleniyor.
Amortisörleri ayarsız, sadece arkada preload ayarı var, sağolsunlar :) Yorumlar genelde nötr, pek bi heyecan yaratmamış.
Ergonomi/sele konforu çok iyi, gaz tepkisi tatlı, motor/şanzıman dengeli ve uyumlu, 7000 rpm yüksek devirlerde hafif titreşimli, frenler iyi, sadece abs elektroniği olması güzel, gidon /rüzgarlık başarılı, malzeme kalitesi çok iyi. Hayırlısı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar