arkadaşlar tüm topiği baştan sona okuduktan sonra birşeyler eklemek istedim, yararlanabileceğinizi düşünüyorum;
1-genel olarak 80 li yıllardan başlamak kaydı ile motorlarda artık platin kullanılmamaktadır hele hele günümüzde imal edilen hiçbir motorda platin-meksefe vb. ateşleme elemanı kullanılmaz (Kanuni MZ ler hariç). Günümüzde bu sistemin yerini elektronik ateşleme üniteleri almıştır, bunlar üzerindede herhangi bir ayar yapılması gerekli değildir. tamircilerin dolduruşuna gelmeyin.
2-BUrada yazıya dökülen sorunlar YAKIT BESLEME SİSTEMİ ile alakalı sorunlardır,
Yakıt sistemi ise kullanılan yakıtın özelliğinden, besleme hortumlarına, yakıt filtresine, karbüratöre (ki bunun dikkat edilecek birkaç farklı detayı vardır) emme manifoltuna, emmesübablarına varıncaya değin birçok aşamadan oluşur.
Yakıt sistemindeki ayarlamalar karbüratör üzerine toplanmıştır, jikle ayarı, hava ayarı, rölanti ayarı, vakum ayarı bunların kontrol edilebilir olanlarıdır.motorun her koşulda düzenli çalışabilmesi için bu ayarların senkronik olarak mükemmel pozisyona getirilmiş olması gerekir.
3-motorda gaz kesme anından sonra meydana gelen patlamalar uygun olmayan karbüratör ayarlarından veya mükemmel çalışmayan egzost sübaplarından kaynaklanır, birincisi problem değildir muhtemelen karbüratörün hava ayarı yapılarak düzeltilir ancak ikincisi yani egzost sübablarındaki problemler canınızı yakabilir.
yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana.