Dostum senin kaç km de. Yakıtla ilgili durum nedir senin. Radyatörün koruma kapağından ses geliyor mu? Genel olarak bilgilendirirsen hoş olur. Ayrıca Asya pars 250 kullanan diğer arkadaşlar en uzun ne kadar mesafeye gittiniz.? Ben evden işe işten eve gidiyorum. Ama yıllık izin yaklaştı malum.
Arkadaşlar merhaba. Ben kendime hem maddi hem manevi olarak uygun bir motor aradım aylarca. Ve sonunda Regal Raptor DD250E-9B de karar kıldım. Sonra Kadıköydeki yetkili satış galerisine motoru almak niyetiyle gittim. Bir sürü bayiyi telefonla arayıp bilgi almıştım daha önce ama burayı telefonla aradığımda bana epey bir samimi ve güvenilir bir ilk izlenim çizdiler. Ben de bu durumdan hareketle ilk uğrak yeri olarak burayı belirledim. Ve ilk izlenimim de aynen öyle oldu. Demek ki ses tonu ve telefondaki güven boşuna değilmiş. 60 yaşında ihtiyar delikanlı Yüksel Bey(ilk sohbetten yaklaşık 5 dakika sonra Yüksel abi oldu) karşıladı beni. Ben Regal Raptorun aynısını Asya nın aynı modelini piyasaya sürdüğünü duymuştum ve olası bir durumda iknada diretmeye kararlıydım. Ama güvenmiştik bir kere Yüksel abiye. Dolayısıyla Asya Pars 250 ile Regal raptor arasında hiçbir fark olmadığını bana çok mantıklı bir üslupla anlattı. Uygunluk belgesinden tutun da hangi firmanın ürettiğine kadar bir sürü belge gösterdi. Ve hatta aynı olmakla birlikte bazı artıları olduğunu anlattı.
1- Ön frenler çift diskli:cat:
2-Arka frende de disk var.:cat:
3-Gösterge paneli benzin deposunun üstünde.:cat:
Ben de almaya karar verdim. Hatta ulan acaba hata mı ettim keşke regal mi alsaydım diyordum. Ama ruhsat geldi ve model kısmında asya pars 250e-9b yazıyordu. Şimdi 1 haftadır kullanıyorum ve 300 km. bakımına gidicem yakında. Şimdilik çok memnunum bakalım nasıl gidicek. Yaşadığım olumlu veya olumsuz tecrübeleri gerekirse buradan paylaşıcam. Herkes kalsın sağlıkla.
Sevgili dostlar, nasıl gidiyor makineler iyi mi? Sorun yaşayanınız oluyor mu? Ben bugün sabah iyicene bir sildim parlattım "selvi boylum al yazmalım'ı". Bu arada arkadaşlar; Durulama suyuna bulaşık makinesi parlatıcısı karıştırdım ve farkı anlatamam.Çok bariz bir şekilde parlıyordu, çok hoşuma gitti. Deneyin tavsiye ederim. 2 haftada bir WD 40 ile heryerini siliyorum. Haftada bir de yıkamaya gayret ediyorum. Zinciri yağlamam gerekiyor ama sehpası olmayınca gerçekten zor. Onu da bir ara hallederim. Hala sol kapağım yok, hiç para verecek durumda değilim. Durumlar biraz düzelsin, Regal raptorun kromajlı kapaklarından bir takım alacam. Bu arada kapakların üstündeki Asya Pars yazıları sökülebiliyor
, herkese bol güneşli günler.....
Motorun garanti belgesinde boyayla ilgili sorunların garanti kapsamında olmadığı yazıyor. Maalesef.O boya mevzunun garanti kapsamında halledilmesi gerekir eğer dökülme senin uyguladığın bir kimyasal, vs yüzünden olmamışsa
Atahualpa Merhaba. Uzun bir süreden sonra IRC lastiklerden aldım. Sirkecide ön+arka 160 liraya buldum. O da sıkı bir pazarlıktan sonra. Bugün gidip taktırıyorum. Gerçekten doğru bir öneri yapmışsın, yaptığım küçük araştırmadan çıkan sonuç bu. Farklı olmasını umuyorum, bol güneşli günler...Arkadaşlar, ikinizde lastiklerinizi değiştirin. Fabrika çıkışı gelen lastikleriniz korkunç derecede kötü lastikler. Yol tutuşları sıfır. ön arka toplam 140-150TL ye IRC alabilirsiniz. İşinizi görecektir.