manwe dediğin olay bi hafta önce başıma geldi

benzinciye gittim kapağı açtım eleman geldi hiç sormadan föşür diye öbür deliğe boşalttı, usta dur ora değil faln dedim hemen kldırdı neyse gtti doğru yere koydu sonunda
:queen: "föşür" efekti güzeldi hocam sabah sabah yüzümü güldürdün allah razı olsun... föşür

Bakalım bizim başımıza neler gelecek... İnşallah hepsi bunun gibi komik olaylar olur...
Hazır yazmaya başlamışken ben yine bişeyler sorayım. Foruma girdiğimin ikinci haftası gevezelikten atılacam valla...
Arkadaşlar, diyelim gece geç saatte TEM gibi bir yerde yolda kaldık. Varsayalım şehir içinde başımıza geldi bu. Birinden rica ettik bizi almaya gelecek diyelim yoksa kurda kuşa yem oluruz zaten. Ama motoru sığdırabileceğimiz bir araç kolay bulunmayacağına göre sizce ne yapmalı?
Araç ile motor çekilir mi? yağlama filan derdi olabilir diye düşünüyorum ben özellikle scooter'larda ama bir bilen cevaplayabilir....
Kilitli zincir, disk kilidi, örtü filan TEM gibi bir yerde motorun güvenle bırakılmasına pek yardımcı olmayacaktır sanırım???
Gevezelikte son nokta diyerek bir soru daha sorayım :queen:
Motorumu aldığımda, satın aldığım yer -Pendik Damla - motorumu hem rodajda hem de sonrasında uzun süre aynı devirde kullanmamamı söyledi. Hep aynı devirde gidersem krankın yağlanmasıyla ilgili sorun yaşayabilirmişim. Bu doğru mudur? Sebebi scooter'ların teknik özellikleri midir? Debriyaj / vites olmadığına göre deviri değiştirmek demek bizim scooter'larda hızı değiştirmek demek herhalde??? nedir yani???
Sen git motoru al, hiç bişey sorma... Allahım allahım motoooooooor diye çığlıklar at, yerlerde yuvarlan, maymunluk yap.... sonra gel internette milletin kafasını şişir di mi?

ben de farkındayım bazı şeylerin :queen:
Cevap verme zahmetine giren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Herkesin yolu açık olsun...
herkese merhaba. Arkadaşlar bende asya 150t var. Ben yukarda Allah var memnunum fakat memnun olmadığım tek konu tekrlekler ve hızın 150 cc olmasına rağmen 80 i geçmemesi ama beni yolda brakmadı bu ana dek. Ben bu gün motorumu satmaya karar verdim ama içim buruk ne bileyim bi yanda da kıyamyorum bunu satıp mondial 250 mct almayı dusunuyorum ne dersiniz km olarak tecrubem bayağı bi fazladır sorusu olana yardımcı olmaktan onur duyarım NEDE OLSA MOTORCUYUZ MOTOR KARDEŞİYİZ
Merhaba ZapcO45... Yeni alanlardan biri olarak 150 T'den memnun olduğuna sevindim
Kilometre tecrübem çok dediğin için tereciye tere satmak gibi olmasın ama 80 km 'den fazlasını motor yapabilse dahi fazlası denge, dayanıklılık, güvenlik vs gibi senin de bildiğin sebeplerden dolayı riskli olabilir. Eğer bu sürat seni artık kesmiyorsa benzer bir sorunu kısa bir süre sonra 250'lik te de yaşayabilirsin. Ben şahsen 150T1'in hızının peşinde değildim... Doğrusu tor tor tor :queen: keyif için istedim o nedenle sen de kendi istediğin nedir kafanı netleştirirsen doğru kararı verirsin. Motoru satma fikrinde yaşadığın kararsızlık, yeni motorunun ne olması hakkında mı yoksa eski motorundaki keyifi yenisinde bulamama çelişkisi mi? sanırım bulman gereken cevap bu? Çünkü bahsettiğin yeni motor adayı tarz olarak da farklı.... Ha, şimdi ben sana yardımcı mı oldum? yooo alakası yok

İşten geç çıkınca motora binemedim dün, bu gün çeneme vurdu

İşten çıkma saatinin akşam 4 olmasını istiyorum ve hatta motorumuzu yeni aldığımız hafta direk "kafa" izni verilmesini talep ediyorum... Güzel havalarda işten istediğim saatte çıkıp trafik başlamamışken biraz rüzgar yemek istiyorum... tamam coştum ben :queen:
Yeni motor adayın Mondial 250 MCT başlığı içeren bir sürü forum var kullanıcılardan daha iyi bilgi alabilirsin sanırım. Ben 150T1'imi almadan önce forumlardan Asya Motor ve özellikle 150 T1 hakkında bir çok şey bulabildim sana da faydalı olacaktır.
Herkesin yolu açık olsun